Dakota Fanning

Hannah Dakota Fanning

7,9
28 958 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Dakota Fanning

aż dziw bierze że nie ma na swoim koncie choć jednego Oskara. Dojrzałości i doboru ról mogłoby jej tylko pozazdrościć większość aktorów z panteonu "gwiazd" a Angelinka nie jest godna nawet butów jej czyścić.

tetsuo_2

no fajna aktorka,ale nie postawiłabym ją obok Meryl Streep :p

Evelyn_8

Nie porównuje dorobku obu aktorek bo to nie ma sensu. Dakota to cudowne dziecko które jest w pełni świadome swojego potencjału gra jak dorosła osoba, perfekcyjnie i subtelnie . Nic nie wskazuje na to że stanie się z nią to samo co z Macaulay Culkinem, siostrami Olsen czy Shirley Temple które opierały swą karierę na dziecięcym uroku, który z biegiem lat bezpowrotnie zaginął. W dodatku jest coraz lepsza przestaje grać epizody i powoli staje się pełnoprawną gwiazdą. Niebanalna uroda i ponadprzeciętny talent pozwalają sądzić, że następne dekady będą należały do niej.

tetsuo_2

Porównanie jej do Meryl Streep to chyba przesada.

freaxx

tak lekka przesada ale dziewczyna ma talent nie ma co widziałam wszystkie filmy z jej udziałem bo bardzo ja lubię i doceniam:) nie jedna gwiazdka Disneya mogłaby jej pozazdrościć w końcu grała z takimi znakomitościami jak Tom Cruise czy Denzel Washington a nawet De Niro:)

tetsuo_2

Ja też ją lubię ale bez przesady, za rolę w "Sam" powinna dostać Oscara ale oni nie dają nagród dzieciom na nagrodę często trzeba pracować latami i otrzymuje się ją za role niczym się nie wyróżniające. Oscara nie mają w dorobku tak genialni aktorzy jak Depp, Di Caprio, Norton, Helena Bonham Carter. Wracając do Dakoty to nie wybiera tylko samych dobrych filmów "Sekretne życie..." to jest wielka tandeta i chociaż dziewczyna daje z siebie wszystko to i tak filmu nie ratuje. Można powiedzieć że wiele starszych aktorek nie grało w tak dobrych filmach ale ona podobno odrzuciła rolę w "Nostalgii Anioła"(z tego forum się dowiedziałem),(DUŻY MINUS). trzeba też przyznać że z wiekiem to ona ładniejsza się raczej nie staje.

Kupisz14

Ale autor wątku, jak sam wspomniał, nie porównuje Dakoty ( ich doswiadczenia czy artystycznego dorobku) do Meryl, to byłoby przecież beznadziejne.
Moim zdaniem Dakota jest wspaniała!
Weźcie proszę naszą Natalkę i Mateusza z M jak miłość, czy wychwalaną przez narod Julkę Wróblewską!
Do pięt jej nie dosięgają :)

tetsuo_2

Widziałam kilka filmów z jej udziałem i efekt jest prosty - zbiera mi się na mdłości, jak pomyślę, o oglądaniu Pajęczyny Charlotty, a miałam na to ochotę. Doprawdy nie rozumiem, co takiego jest w tej dziewczynie? Bo co jest wokół niej wiem - marketing.