Dakota Fanning

Hannah Dakota Fanning

7,9
28 958 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Dakota Fanning

ale zapomnieliście chyba ze mała ma nadzianych rodziców to oni zrobili z niej taka "niby gwiazde" bez pszesady . czy juz zapomnieliście o prawcziwych talętach np:antonio banreras,brad pitt,angelina joile,i inne sławy nie pszesadzajćie. nie rzebym była zazdrosna tylko takie gadanie jak np. ona jest boska czy inne bezsensowne słowa mnie denerwuja ale no cuz to tylko moje skromne zdanie a jeśli kogoś uraziłam to bardzo pszepraszam pozdrawiam szczerze

warmola

gdyby nie miała talentu to nawet nadziani rodzice tak wysoko by jej nie wynieśli :/

elizkas

jak to nie

użytkownik usunięty
elizkas

warmola, nie porównuj jej z dorosłymi aktorami, mającymi potężne doświadczenie i zapewne ukończone szkoły aktorskie! na jest przeciez początkującą, a jak widać, idzie jej bardzo dobrze. A jaką młodą gwiazdę uważasz za taką, która nie ma "nadzianych" rodziców? Może Tola z Blogu 27? :/

ad.kylie smith warmola nie słuch blogu 27;-))) heh. bo jak ktoś skrytykuje kogoś, to sie od razu argemunty typu :"bo ona lubi th i blog 27" rzuca. phi.

warmola

A nie przeszkadza ci głupie gadanie o tym, że ma "nadzianych" rodziców? Daj jej szansę. Póki co myślę, że Dakota pokazała się z bardzo dobrej strony. A jak na razie ciężko porównywać ją do wielkich gwiazd, od dawna już znanych. Jest taka kategoria jak wschodzące talenty. I tutaj myślę, że Dakota wiedzie prym. Ale jeśli już miałbym porównywać Dakotę do jakiś "starszych" aktorów, to z pewnością wybrałbym kogoś, kto bardziej gra (np. Jodie Foster), niż pokazuje swoje wdzięki (jak Angelina).

differ

Od Angie sie prosze odwalić bo jest dobrą aktorką. Dakota jako 'wschodzący talent' jest niesamowita ... podoba mi sie coraz bardziej z filmu na film ... jeszcze zobaczycie ze juz wkrotce odbierze swojego oscara ;] pzdr Dean

Dean

A co to ma do rzeczy.Wystarczy popatrzeć jak gra w filmach.
Ma talent i jak na jej wiek jest świetną aktorką:)

czarnyrazydwa

Nawet jeżeli to rodzice wprowadzili ją do branży, to i tak dobrze sobie radzi jako mała aktorka :) Oczywiście, że nie zapominamy o aktorach typu Angelina Jolie - ona jest świetną aktorką, ale jednak jest już dorosła, ma doświadczenie, a Dakota ma dopiero 12lat i zaczynała jako małe dziecko, więc wiadomo, że o wielkim aktorstwie nie można tu mówić, ale mi się podoba jak ta mała gra...

Majczosss

O czym wy gadacie Dakota nie ma bogatych rodziców ( matka nie pracuje a ojciec jest jakims budowlancem czy cos takiego).Gdyby miala nadzianych rodziców nie wystepowała by w reklamie proszku do pranie czy jakis serialach przez kilka lat.Dopiero rola w I am sam przyniosła jej sławe na którą sama zapracowała.

Mój blog dla fanów Dakoty Fanning www.hannahdakotafanning.blog.o net.pl

WeronikaG

no wlasnie! przeciez jej rodzice nie sa bogaci. sami przeczytajcie opisy w filmografii. ojciec to elektryk a oni zdaje sie ze nie zarabiaja zbyt dobrze , nawet w stanach:)

mami3

Dzięki Dakocie na pewno mają sporo kasy ;-)

Dexter

pewnie że rodzice nie mają z tym nic wspulnego do swojego pierwszego filmu ''SAM''musiała walczyć w castingu z innymi dziećmi a tak poprostu dostała by tę rolę dopiero role w Sile Strachu dostała bez castingu a zresztą jak by była kiepska to nawet pieniądze starych by niepomogły

Dean

Angelina to jedno wielkie beztalencie! i tej jej wary obciągary;D

warmola

Wiesz Warmola twoje zdanie należy również szanować i masz rację niejako że to jej pomogło, ale moim skromnym zdaniem tylko pomogło. Sama ciężko pracuje na udział w filmach w każdym pokazuje swój talent i przez to ma propozycje kolejnych. Wiele młodych aktorów jest nijakimi i to wyróżnia Dakotę ona ma to coś co ją wyróżnia, ale też masz rację że mówienie że jest boska jest za bardzo prostym stwierdzeniem. Popełnia też błedy i dopiero się uczy musimy poczekać na to co będzei :) Pozdrawiam serdecznie:):)

warmola

Wiele dzieciaków ma nadzianych rodziców, ale mało który jest tak dobry. Uważasz, że wszytstkie role zawdzięcza dzięki rodzicom? Pewnie sądzisz, że dali łapówkę reżyserowi, żeby ją wziął. A potem jeszcze przekupili krytyków, którzy tak dobrze o niej pisali, a później jeszcze miliony osób na świecie, którzy tak ja podziwiają.
Trochę przesadzasz

warmola

Jak na mnie to Dakota za każdym razem gra te same role :/ Malutkie histeryczki albo zbyt dojżałe dziewczynki... Ta ciągle to samo.

warmola

No co jak co ale ja popieram. Niektórzy piszą że są biedni. Załocha!!!! Tylko dzięki agentowi rodziców dakota jest sławna!!! Jej tata to nie jakiś tam elektryk tylko wysokiej rangi pracownik elektryczny. I nie jest biedna bo skąd by mieli agenta. Wogóle to tylko takie bogate dzieciaki mogą zozstać aktorami a prawdziwe talenty z biednych rodzin??? Ciekawe czy jakby nie była sławna ktosby ją lubił???? Oczywiscie tylko sławni są coool!

Rebell

Tylko bogate dzieciaki mągą być aktorami? śmieszne.Większość aktorów ciężko pracuje na to co teraz mają,a niekiedy zaczynają od zera zauważeni w castingu okazuje się że mają talent i powoli z roli na rolę rozwijają swoją karierę,zdobywają wiernych fanów.A Dakota nie jest sławna dzięki swojemu agentowi(on czuwa tylko nad jej karierą)tylko wielkiemu talentowi,z łatwością wciela się w różne postacie i wychodzi jej to świetnie,a zresztą jak już mówiłem gdyby była beznadziejna to nawet kasa starych by nie pomogła bo oprucz łapówki dla krytyków,producentów i innych ludzi przemysłu filmowego musieli by przekupic i nas... widzów,wkońcu to my chodzimy do kina żeby oglądać swoich ulubionych aktorów.

warmola

zgadzam się z warmola, nie zapominajmy o takich sławach jak Antonio Banderas ( mój ulubiony aktor) i wielu innych którzy śiwtnie grają, mimo to nie dostają nagród nie wiem dlaczego;/ A ta mała, no dobra może nawet dobrze zagrała w paru filmach no ale bez przesady zgarnęła dużo wiecej pochwał za 'bogatych rodziców' niż za siebie!

Olexia

Pochwały za bogatych rodziców...dobre,a co do tego mają rodzice to ona gra w filmach nie oni.Ale nie którzy myślą tak,przykro nam Dakota ale tym razem nie zostaniesz doceniona za swoją najnowszą rolę,ale zaraz czekajcie ona ma nadzianych rodziców dajmy jej jak najlepsze recenzje i może jeszcze parę nominacji do kilku nagród.;-)

użytkownik usunięty
Przemas

Uważam ze Dakota jest najbardziej obiecujacą młodą aktorka naszych czasów. W wieku naście lat mieć taka filmografie?? i to z takimi gwiazdami?? Przecież ona gra z największymi aktorami XX Wieku! A co do rodziców-bez komentarza...:\ Niektórzy to naprawdę nie wiedzą juz jak zabłysnać na filmwebie...

warmola

na przyklad taka Paris Hilton tez ma nadzianych rodzicow (podejrzewam ze bardziej...) i dzieki temu zagrala sobie w filmie a jej nikt nie podziwia...moze wypadaloby sie zastanowic nad tym, czy ta mala ma cos wiecej ponad to...a ja twierdze ze z pewnoscia ma alt to tez tylko moje zdanie...pozdrawiam zalozycielke tematu

warmola

hmm..."prawdziwe gwiazdy:antonio banderas,bratt pitt,angelina jolie,i inne sławy" jezus to wszystko to juz stare pryki,niedlugo bedziemy plakac na ich pogrzebie (nie twierdze ze to zli aktorzy)ale ciągle na ekranach widzimy te same twarze i w filmie licza sie te same nazwiska a jak oni beda na juz na "tamtym świecie" to kogo bedziecie ogladac??,a po drugie wydaje mi sie ze kiedys zeby zostac aktorem trzeba bylo wiecej wysilku i staran (patrz.GARY OLDMAN , ALAN RICKMAN)ci to mieli pod gorke, nie mowie ze"ta mala" sie nie stara...zeby nie bylo

warmola

Dziewczynka naprawdę musi być utalentowana, skoro nauczyła się czytać w wieku 2 lat, większość w tym wieku pewnie nawet nie umiała zrozumiale mówić.
A poza tym, człowieku, słyszałaś o czymś takim jak ortografia?

warmola

warmola ma rację - z Dakoty taka aktorka jak z koziej dupy trąba. Nawet gdyby mi mieli zapłacić nie wziełabym jej autografu:/

użytkownik usunięty
Mrs__Smith

czy ty ogladas choc jeden film w ktorym ona grala?? nie ma talentu no daj ze spokoj ona ma wielllki talent...

ludzie co wy piszecie co z tego jesli nawet ma tych bogatych rodzicow?? czy oni kupili jej talent?? rozumiem gdyby byla tak samo uzdolniona jak nie wiem hiltonowna... ale ona? no ludzie obejrzyjcie sobie dziewczyny z wyzszych sfer, sam, sile strachu, czlowiek w ogniu... to dziecko ma talent jak cholera i jesli tego nie zmarnuje to bedzie wielka

z chuja kanarka nie zrobisz...tak Ci to z obrazuje...

warmola

Przepraszam bardzo ale jak na aktorkę w jej wieku, Dakota ma ogromny talent! Nie wiem co mają nadziani rodzice do jej aktorstwa;/ Talent się ma albo nie i nie wyuczy się go kasą rodziców.. Owszem, może miała łatwy start, ale bez talentu aktorskiego nigdzie by się nie wzniosła.. Co do Angeliny według mnie gra dennie;/ Ale to już rzecz gustu..

warmola

Ja tam lubię Dakotę;-)Cóż rzecz gustu-w porównaniu z jej młodą koleżanką po fachu,AnnąSophią Robb to ma ogromny talent xD
Fakt w tym,że ma nadzianych starszych i na pewno pomogli jej się wybić,ale widziałam ją w np.,,Jestem Sam";,,Kot" czy ,,Człowiek w ogniu" i tam naprawdę grała fajnie!!!!Popracuje nad warsztatem i będzie super,teraz jest niezła,a w przyszłości będzie jeszcze lepsza :-)

Pepetka

bo nie mow ze AnnaSophia Robb jest zla aktorka bo chyba nie ogladalas żadnego z jej filmow.Wedlud mnie AnnaSophia zrobi wielka kariere.Ma wielki talent :P

Harderstyles

Zgadzam się z tobą, a wracając do autora tematu, jeśli nawet ma nadzianych rodziców, to co? W Hollywood wszystko dozwolone. A jeśli masz rację, to przyjamniej odkryli talent!!

warmola

gdyby nie była dobra, nawet jej rodzicie by tu nie pomogli ;D
a po za tym dlaczego porównujesz ją do sław które mają po 30 lat skoro ona ma tylko 13 ;) przecież to dziecko jeszcze jest... moim zdaniem jest znakomita :p

warmola

Jak zwykle wojna...ludzie może to czysta prowokacja,a Wy nawet nie umiecie tego uszanować,że autor nie przepada za Dakotą.Skoro Wy ją lubicie to nie znaczy,że innym też ma się podobać jej gra,talent,uroda i to czy ma nadzianych starych czy nie...Trochę dystansu..tak samo ja patrzę na Waszych ulubionych aktorów/aktorki/filmy to się za głowę łapię x[ Lubię Dakotę i sądzę,że umie grać,rodzice na pewno jej pomogli,ale zawsze tak było jest i będzie,że klika i układy rządzą,lecz jeśli dziedzi bogaczy mają być tak utalentowane jak Ona to ja proszę,żeby TYLKO takie osoby grały w filmach...;]

warmola

Nadziani rodzice... u wielu młodych aktorów można zobaczyć na filmweb ten idiotyczny argument. Niektórym nie dociera do ich tępych pustaków, że żaden reżyser ani producent nie zgodzi się na zagranie w filmie ważnej roli przez młodego aktora tylko dlatego,że chce zrobić przyjemność jego rodzicom. W tym przemyśle chodzi o zbyt dużą kasę. A ci niby dziani rodzice w jaki sposób wspomagają owe dziecko kasą, że gra np u Spielberga? Dali mu w łapę, żeby u niego zagrała?? Debilizm...

użytkownik usunięty
warmola

Ja nie znam zadnego Banrerasa, ani zadnej Joile ( to tak nawiasem mówiąc)

najpierw zajrzyj do słownika polskiego, potem pisz ("rzebym","talętach","pszeparaszam"),

pozatym popieram dziewczyne wyżej, to że ma bogatych rodziców, wcale nie zapewni jej wiekszego angażu,wg ciebie własnie co rodzice daja w łape reżyserom żeby ja do filmow brali...weź sie zastanów...

Pozatym to jest jej forum ani Banderasa, Pitta czy Jolie, jak dla mnie ona jest świetna,w tym wieku potrafi juz tak grać, a to ze ktos uwaza ze ona jest boska-jego sprawa.

Napiszę tu to co napisałem na tym forum pół roku temu...

Żałosne są komentarze typu: "niech się dziecko cieszy" czy "ma nadzianych rodziców, którzy ją wypromowali"... Zwykła ludzka zazdrość... Ja też przyznaje, że szalenie jej zazdroszczę... tego, że w tak młodym wieku zagrała z takimi wielkimi aktorami jak Charlize Theron[:)], Denzel Washington, Kurt Russell, Tom Cruise, Michelle Pfeiffer, Sean Penn czy Robert De Niro (!!!!!!!)

Znajomości czy pieniądze mogą co najwyżej pomóc zwrócić na siebie uwagę i dostać się do jakiś trzeciorzędnych filmów czy seriali... ale nikt mi chyba nie powie, że ktoś bez talentu i zdolności aktorskich zagra jedną z głównych postaci w filmie Scott'a, Spielberg'a. Ja osobiście widziałem Dakotę w siedmiu filmach: CZŁOWIEK W OGNIU, SAM, WOJNA ŚWIATÓW, 24 GODZINY, SIŁA STRACHU, DZIEWCZYNY Z WYŻSZYCH SFER i PAJĘCZYNA CHARLOTTY... I byłem oczarowany każdą jej rolą. Mała znakomicie potrafi sie odnaleźć zarówno w roli dramatycznej, komediowej czy w horrorze :] Zdecydowanie najlepsza aktorka mlodego pokolenia i nie tylko, bo bije na głowe też wiele 'starych' "gwiazd"...

I to chyba tyle