Daniel Day-Lewis

Daniel Michael Blake Day-Lewis

8,9
31 203 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Daniel Day-Lewis

Chętnie bym zobaczył tych dwóch Panów (dla mnie mistrzów) w jakimś Dramacie
Kryminalnym albo Gangsterskim.Obaj wypadli znakomicie Daniel Day-Lewis w Gangach
Nowego Jorku a Tom Hanks w Drodze Do Zatracenia.Też obejrzelibyście taki film z tą
dwójką??Bo ja chętnie

użytkownik usunięty
jankotelegazeta23

Ale tam jest napisane "100 ulubionych filmów". Takie lubi oglądać. Jak La_Pier ma najlepsze w historii kina to wiadomo, że te starsze filmy były lepsze, bo wprowadzały nowość do kinematografii, teraz trudno o oryginalność.

Jeszcze mogli by tam zagrać
Jamie Foxx
Benicio Del Toro
Jude Law
Gene Hackman
i Nicholas Cage
Reżysera bym zmienił na Sama Mendesa a scenariusz powierzył Nolanowi

użytkownik usunięty
killfrenzy8282

Ja mam inne typy, jeśli chodzi o aktorów, ale reżyser i scenarzysta - zayebisty wybór :)

I kompozytora na Michaela Giacchino.To podaj swoje typy :D

użytkownik usunięty
killfrenzy8282

No to np.
Walken
Rockwell
DiCaprio
Pesci
Spacey
Liotta

A do muzyki to Newman, Horner albo Mansell :)

Zayebiste typy z kompozytorami też się zgodze ale dodał bym jeszcze właśnie Giacchino

użytkownik usunięty
killfrenzy8282

szczerze, nie znam go, ale obejrzę jakiś film, do którego napisał muzykę ;)

użytkownik usunięty
killfrenzy8282

w sumie znam go, tylko nie z nazwiska xd

Pooglądaj Odlot.Za soundtrack dostał oscara

Do listy aktorów dodał bym jeszcze Edwarda Burnsa

użytkownik usunięty
killfrenzy8282

To ja jeszcze Dorocińskiego, bo film ma być kręcony w Polsce :P

I gitara.Pasowało by też minimalne użycie efektów specjalnych a jeśli już to w sytuacjach w których jest potrzebne

Wiedziałem że kogoś zapomniałem XD jak mogłem zapomnieć o jednym z moich ulubionych aktorów czyli Johnie Cusacku

Kevina w to nie mieszaj. Już wystarczająco długo gra w różnych chałturkach.

użytkownik usunięty
jankotelegazeta23

Przecież to będzie produkcja wszech czasów. Wystąpienie w tym filmie to zaszczyt.

Chyba hańba i ujma na honorze.

użytkownik usunięty
jankotelegazeta23

Phi, a widziałeś obsadę i twórców?

No właśnie dlatego będzie to chłam wszech czasów.
Tom "płaczek" Hanks, Leon "zmarszczone brwi" DiCaprio, Kris "zero wyobraźni" Nolan etc.

użytkownik usunięty
jankotelegazeta23

Ale będzie też Dorociński i efekty specjalne na tle pięknej Polski :)

killfrenzy8282

No zupełnie się nie zgadzam. Sam Mendes udowodnił że zupełnie się nie nadaje do kręcenia filmów akcji choć bardzo na niego liczyłem. Powinien kręcić dramaty psychologiczne bo to mu wychodzi najlepiej. co do scenariusza to może, może Nolan jak już nikt inny nie zechce tego pisać

jankotelegazeta23

no Joaquin Phoenix może dostać bo Hoffman chyba bardziej na drugim planie sądząc po zwiastunach

GeorgePatton

a kto tam wie tych hamerykanów, Spacey dostał za drugi plan w "Podejrzanych" choć był na pierwszym, Hopkins grał niewiele w Milczeniu a dostał za pierwszy, zresztą nie ma co gdybać przed filmem, bo znowu się jakiś kwiatek pojawi w stylu Dżjurdżana

jankotelegazeta23

nie lubię takiego ciągłego psioczenia na Amerykę i chciałbym tylko zauważyć że większość ocenionych przez Ciebie filmów na 10 jest produkcji USA

GeorgePatton

na razie oglądam tylko filmy z jułesej, może zrobili trochę znakomitych filmów, ale nie chcę wspominać ile gniotów i przeciętniaków tam wyprodukowano (na czele z wielbionymi na FW Gladiatorem, Srajanem czy Szmirą)

jankotelegazeta23

To jest jakiś kraj, w którym nie produkuje się gniotów i przeciętniaków?

Sebu_BGZ

Wątpię, ale natężenie gniotów (nawet nie przeciętniaków) w Stanach , z roku na rok rośnie w zastraszającym tempie.

Sebu_BGZ

Jakieś kraje Afrykańskie w których nie kręci się filmów.

neo_angin

Jakaś Aruba czy Etiopia gdzie robi się 0,173829184828 filmów na rok xD

użytkownik usunięty
killfrenzy8282

Hanks jest słabiutki... Z Day lewisem muszę nadrobić kilka filmów by wyrobić sobie o nim do końca ocenę.

Każdy ma inny gust jeden może lubić TH a drugi DDL.Dla mnie są na równym poziomie

PS.Z 3 miejsca powinni wyje*ać Deppa a dać Day-Lewisa

użytkownik usunięty
killfrenzy8282

Gary Oldman.

Tim Roth.

John Malkovich.