Doda czy Edyta Górniak ?
Doda czy Reni Jusis ?
Doda czy Agnieszka Chylińska ?
Doda czy Gosia Andrzejewicz ?
Doda czy Paulla ?
A Agnieszka Chylińska i Reni Jusis nie są godnymi uwagi osobami ??????????????????????????????????????????????????
Nie dla mnie :) Ale Chylińska najlepsza z tych wymienionych, chociaż też za nią nie przepadam.
W każdym razie Doda oprócz tych rzeczy ma przynajmniej trochę oleju w głowie - w przeciwieństwie do np. Paris Hilton (...)
To Doda ma "trochę oleju w głowie"? Ja zawsze uważałem i uważam, że nie ma tam nic :)
W to akurat nie wątpię - "Hello, królowa jest tylko jedna hehehehehehehehehehe" - i nic na to nie poradzę, że chęć mordu mnie sama nachodzi jak dodę widzę.
No cóż Doda ma nawet ciekawe teksty piosenek i ładne melodie, ale niestety przy Górniak jej głos wypada cieniutko..
Podsumujmy:
Edyta Górniak - co by o niej nie mówić. Najlepszy towar eksportowy pod względem wokalnym. Debiutancka płyta "Dotyk" i Eurowizję. Kwestię hymnu z dobrego serca (bom dzisiaj dobry) pominę.
Reni Jusis - zakręcona Reni, płyta za płytą... przebój "Kiedyś cię znajdę".
Agnieszka Chylińska - ciocia Chylińska, klnie, robi sobie dobrze w wolnych chwilach jak znam życie, ale kurczę... głos stworzony do śpiewania z lepszym lub gorszym skutkiem.
Gosia Andrzejewicz - co by o Goście nie powiedzieć, jednak na pierwszy plan w biografii dochodzi piosenkarka o zwyczajnym głosie od ckliwych balladek.
Paulla - popłuczyny po Górniak, ale kurczę kojarzona raczej z muzyką.
Doda - hmm... profanum wobec wyżej wymionych (nawet takiej Andrzejewicz), właścicielka jednej solowej płyty, której nie grają komercyjne radia bo wstydzą się takowej twórczości, specjalistka od bycia zdzirą, właścicielka sztucznego ciała i sztucznego IQ. Wyhodowana genetycznie na bazie DNA najatrakcyjniejszych ladacznic XIX stulecia. Piosenkarka? - no nie wolne żarty.
Doda kontra wyżej wymionione - 5 do 0 dla piosenkarek. 0 dla blachary.