czekam cierpliwie na zmianę zaimków i imienia w artykułach i stronie autora. miło zobaczyć kojeną osobę trans w filmowym środowisku.
Ale to jest tak jak z imieniem, tytułem naukowym itd, zwracasz się do ludzi, tak jak tego chcą, no chyba, że jesteś dzbanem bez kultury osobistej. Tak trudno to zrozumieć? XD
I tożsamość płciowa naprawdę nie ma nic wspólnego z buntem młodzieńczym, bo brzmisz teraz jak straszny boomer.
Akurat tytuł naukowy nadawany jest za zasługi, a nie w ramach osobistych imaginacji i żądań.
Osoba kulturalna zwraca się do każdego nie tak, jak ta osoba sobie życzy, bo wówczas nie potrafilibyśmy się ze sobą porozumieć, lecz w oparciu o ogół zasad savoir vivre i dobrego wychowania. Takie rzeczy trudno jednak zrozumieć osobom, które myślą, iż są w centrum świata i podlegają one jakimś niepisanym zasadom.
Ma, bo właśnie w tym wieku najwięcej osób przeżywa kryzys tożsamości. Najczęściej ma to związek z traumami i złymi relacjami z którymś rodziców. To behawiorystyka w czystej postaci, ale co Ty tam możesz wiedzieć, skoro boomerujesz i iks dujesz sobie
Ok zapewne masz dokładną naukową wiedzę w tej dziedzinie i wcale nie piszesz tylko tego co ci się wydaje XD
Tak, już widzę jak zasady savoir vivru wymagają od ciebie, żebyś zwracał się do kogoś w sposób, jaki ta osoba sobie nie życzy XD
Ja też decyduję o tym, jak chcę mówić do innych i przestań mi wmawiać, że to jest złe.
Nie ma sprawy dżemie truskawkowy.
Być może dziwi Cię czemu nazywam Cię dżemem truskawkowym, ale... przecież to ja decyduję, jak chcę mówić do innych.
Dokładnie. :)
A że robisz z siebie idiotę, ponieważ obiektywny stan rzeczywistości jest taki, że nie jestem dżemem truskawkowym (dokładnie tak samo jak Page nie jest samcem), to już twój problem, a nie mój. Ale Konstytucja każdemu zapewnia wolność bycia idiotą, więc możesz nazywać jak chcesz!
PS. Czy samica Page da innym taką samą swobodę? Oto jest pytanie.
Nie, to tylko i wyłącznie Twój problem i jeszcze kilku innych tutaj drogi dżemie truskawkowy. Reszta wzrusza ramionami i mówi ok, jak tak uważa, to niech tak ma. I tyle drogi dżemie truskawkowy.
A pytania do pana Page zadawaj panu Page.
Próba obrazy coś Ci chyba nie wyszła, po koledze to spłynęło jak woda po szybie. Nie ma pana Page tylko jest Pani Page, niezależnie co powie, nagle nie zacznie posiadać, bydlaka miedzy nogami. Całe życie 33 lata i nagle staje się mężczyzną, niech w takim razie zwróci cały hajs co zarobiła grając kobiety(swoją drogą dziwne, że ją to nie obrażało i przyjmowała zarobek z pokorem) xD Jesteś najlepszym dowodem, że skrajne lewactwo czy prawactwo to choroba umysłowa. Cała ta akcja jest sponsorowana i ta kobita przytuliła niemały hajs za tego tweeta, to coś jak Gary Lineker, który krzyczy refugees welcome, po czym zamyka się w swojej willi w najbogatszej i najbielszej dzielnicy Londynu.
oczywiście że może posiadać bydlaka śmierdziela. Korekta płci mówi ci to coś prawaczku? I Prawaczku wiesz co oznacza granie? Wcielanie się w postać. Niech każdy aktor z antycznej grecji odda pieniądze przecież grali kobiety. Oj prawaczki się zesrały.
Gdzie Ty tu prawaka jakiegoś widzisz? Widzę, że skrajne lewactwo i prawactwo ma już jakieś urojenia i wszędzie widzi wrogów swojej ideologi. Ciekawostka, słowo lewactwo nie jest podkreślone jako błąd, a prawactwo już podkreśla. Kij z jednymi i drugimi.
Mam prawo do opinii, przestań bredzić jak nie wiesz co to "nienawiść"... Boże co za durnie po tej planecie pełzają... I tak jest kobietą a jeśli nie, to niech to udowodni, nudeski z paróweczką między nogami poproszę a jak nie to nigdy nie zwrócę się do fizjologicznej kobiety per "Pan" handluj z tym.
Dziwne postulaty. Nie pamiętam, by udowadniał kiedykolwiek, że jest kobietą, dlaczego ma więc udowadniać, że nią nie jest? To po primo.
Dwa - w Twojej definicji płci ("paróweczka między nogami") brakuje ponad połowy definicji płci.
I to by było na tyle Szanowny Kaloryferze. Pozwolisz, że tak się będę do Ciebie zwracał. Co prawda życzyłeś sobie "panie doktorze" (w innym poście tu w wątku), ale przecież to nie Ty masz decydować, jak się do Ciebie zwracać, czyż nie drogi Kaloryferze?
kiedyś psychol to było coś, teraz czeba sobie f***ka obciąć abo spaść się jak świnia, bo to przecież takie odważne dać sobie łeb zmielić na papke;D
Ale wiesz chłopczyku że to są prawa natury? Na biologii się spało? To patrz:
Kobieta anatomia:
Jajniki, macica, pochwa, srom, piersi.
Facet:
Penis, jądra.
Więc skończ wciskać te bzdury :Di zacznij myśleć SA-MO-DZIE-LNIE.
dziecioczku wiesz, że można mieć w pupie politykę i myśleć samodzielnie? Otóż chyba nie :) Dalej sobie dziel świat na lewy i prawy, przykro mi za Ciebie, ale trzeba wiedzieć czym jest empatia w takim wypadku.
Radzę ci dziecko byś zaczął samodzielnie myśleć bo widzę że mózg to chyba nie został spłodzony ;/. Ale czego się spodziewać po lewaku który myśli że człowiek urodzony kobieta może stać się facetem xD hahahahahahahahahaha no nie wierze w to. Sobie korekte mózgu zrób i zacznij myśleć samodzielnie zamiast słuchać tych retardów w tvnie i innych pralniach mózgu.
Facet to facet
Kobieta to kobieta
I sobie facet może fiutka obciąć nie uczyni to z niego kobiety tak jak z kobiety nie uczyni faceta, tak jak rodzina to FACET+KOBIETA a nie dwie lesby czy dwóch pedałów, murzyn to murzyn, azjata to azjata i tyle... Lewactwo zaburza porządek świata, i ostateczną batalię to wy przegracie :).
Załóżmy hipotetycznie. Moja matka zmarła przy porodzie, moja żona zmarła przy porodzie syna. Rodzinę wielopokoleniową tworzę z ojcem i synem, bo kobiety zmarły. To jesteśmy homo czy jak to jest w Twojej definicji? xDDD
niby czemu? Czy każe mówić na siebie "osobo"? Wyraźnie napisał, że jest transpłciowy, i żeby zwracać się do niego on, robisz z igły widły.
Jestem z zawodu informatykiem, ale mam kaprys i chce zmienić sobie zawód na lekarz, proszę do mnie mówić "Panie doktorze" no jazda kmiotki, i chce operować ofc.
niezle masz z garem, jezeli porównujesz zawód do identyfikacji płciowej. Zamiast gadać głupoty informatyku, zrób każdemu przysługę, weź w ręce jakąś sprawdzoną książkę o transpłciowości, i przestań gadać głupoty. To niczyja wina jak ludzie się czują, wiem, że to cie zaboli co napisze, ale to co masz między nogami nie identyfikuje twojej płci :OOOOOO
Oczywiście, że identyfikuje. DNA i chromosomy są takie jakie mamy i to są naukowe fakty. Zdarzają się wyjątki czyt. mutacje, zwie się to hermafrodytami(rodzą się z szczątkowymi organami obu płci, w różnym stopniu rozwoju) i jest dla nich przygotowana specjalna terapia hormonalna by mogli normalnie żyć. Jest natomiast taka choroba jak uzależnienie od pieniędzy(i też sławy) i wiele osób zrobi dla tego wszystko z Ellen Page jako naczelnym przykładem. Przed rokiem 1990 tego typu zaburzenia były kwalifikowane, jako choroby umysłowe, w tym przypadku mamy do czynienia z klasycznym przykładem nudy bogacza - gdy masz już wszystko nic Cię nie ekscytuje robisz rzeczy, które wykraczają po za normy, bogacze typu Muska czy Clintona latali sobie na wyspę miłości Epsteina ruchać dzieci, a Ellen Page nagle sobie uświadomiła po 33 latach, że jest chłopem. Wyobraź sobie masz wszystko, o nic się nie musisz martwić twoje życia to utopia, możesz sobie zaruchać każdą laskę/faceta jakiego chcesz, kupić co chcesz, auto jakie chcesz - normalne jest, że zaczniesz odstawiać szajs, naryje Ci w głowie - bo natura nie na to nas przygotowała.
Co dekadę nowe porcje wypranych łbów, będą prawić peany do srolerancji. Ciekawe jak już pedofilia będzie oficjalnie uznana za chorobę, czyli coś z czym się rodzisz, nie masz na to wpływu, (nie to żeby pedofile to były słabe psychicznie, sk_rwione mentalnie, pozbawione skrupułów ścierwa), to tak chętnie puszczą swoją 5 letnią Zuzie na randkę z takim panem :). Awatary typu Domkie będzie pewnie pierwszy. Podziękujesz jak za tego socjopatę (ktoś mający za nim normy moralne) nie?:) Dowód na skuteczność okna Overtona na wyciągnięcie ręki.
Oh dzięki Wam Regusek i Coorvah za głos rozsądku pośród tych ameb. Po lekturze kilku komentarzy przez chwilę myślałem, że wylądowałem w Kanadzie.
kanada piękny kraj. Wolny od obrzydliwych mizoginów transfobów i homofobów. Masz racje nie jesteśmy w tym kraju. Żałuję
no i co powiesz na wytwarzanie chromosomów męskich u kobiet i na odwrót? naprawdę kryteriów płci jest o wiele więcej niż tylko te co podajesz.
Czyli temat p3d0filii wypłynął z nudów? Przecież jakieś 50 czy 100 lat temu nikt nie przywiązywał do tego uwagi. A może dlatego, że ludzie maja odwagę i możliwość opowiedzieć, że były ofiarami, a sam proceder jest piętnowany. Podobny proces tyczy się homoseksualizmu czy transpłciowości. Dawniej po prostu o tym osoby nie mówiły, bo byłyby skazane na ostracyzm. Patrz np. Alan Turing.
lewacki bot albo redaktor filmwbeu przyzedł walczyc o lgbt bo wiekszosc Polakó jeszcze jest normalna a musi ich być na wierzchu
Najpierw lesbijka teraz jednak trans. Dziwne to czasy, że wystarczy się kimś poczuć by się tym kimś stać dla większości świata. Kiedyś na zamianę cebuli w buraka potrzebny byłby dowód genetyczny, nie tylko powierzchowna zmiana koloru. No cóż, naprzód świecie za 10 lat kolonizujemy Jowisza!