Elliot Page

Ellen Grace Philpotts-Page

7,5
21 508 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Elliot Page

czekam cierpliwie na zmianę zaimków i imienia w artykułach i stronie autora. miło zobaczyć kojeną osobę trans w filmowym środowisku.

yossarian84

Przebrzmiała, zapomniana gwiazdka próbuje o sobie przypomnieć w sposób, który już raz się sprawdził - ostatnio na jakiejś gali deklarowała się z płaczem jako lesbijka - teraz stwierdza, że jednak jest facetem. Jutro zostanie chomikiem, a ty wszystkie te odpały łykasz jak pelikan i bijesz brawo by pokazać jaki to jesteś "nowoczesny" i "poprawny" - od kiedy traktowanie idiotów poważnie to objaw "cywilizacji" ? "Prawactwo" nie ma tu nic do rzeczy - istnieje (w twoim świecie może nie) jeszcze coś takiego jak zdrowy rozsądek.

Pomyslowy_Dobromir

To nie jest kwestia nowoczesności i poprawności. Nie przyklaskuję temu dlatego, że tak wypada, ani że mi kazali Zandberg z Sorosem xD Mam po prostu trochę więcej empatii niż ty i rozumiem, ze ludzie mają w głowie mocno poj.ebane rzeczy. Jeśli ma im się poprawić gdy zadeklarują, że od teraz są facetem/babą albo chomikiem, to ja osobiście nie widzę w tym żadnego problemu. Problem będzie gdy uznają że im się poprawi np ruch@jąc dzieci albo wjeżdzając w ludzi na ulicy. Ale to już inna kwestia.

Pomyslowy_Dobromir

To nie jest kwestia nowoczesności i poprawności. Nie przyklaskuję temu dlatego, że tak wypada, ani że mi kazali Zandberg z Sorosem xD Mam po prostu trochę więcej empatii niż ty i rozumiem, ze ludzie mają w głowie mocno poj.ebane rzeczy. Jeśli ma im się poprawić gdy zadeklarują, że od teraz są facetem/babą albo chomikiem, to ja osobiście nie widzę w tym żadnego problemu. Problem będzie gdy uznają że im się poprawi np ruch@jąc dzieci albo wjeżdzając w ludzi na ulicy. Ale to już inna kwestia.

Pomyslowy_Dobromir

Pomyslowy_Dobromir

yossarian84

No to zmartwie cie ,gdy już zalegalizują LGBT wszędzie .Wezmą się za legalizacje r*chania dzieci Netflix już to próbuje w serialu gwiazdeczki :D

Danio31b

Nikt nie będzie legalizował pedofilii. Zresztą ona była już legalna np w Danii w latach 60/70. Świat idzie przeciwnym kierunku, acz nie przeczę że oglądając niektóre filmy/seriale można odnieść wrażenie że pedofilia nie jest obca ich twórcom.

yossarian84

Z jednej strony Ciebie rozumiem, ale też jest w tym wszystkim druga strona medalu i w świetle prawa kobieta, jak i facet nie zmienią płci za sprawą samej zmiany imienia charakteryzującego inną płęć.

W dalszym ciągu mężczyzna, który twierdzi, że jest kobietą nią nie będzie i nie pójdzie na emeryturę po 60-ce, nie będzie mógł chodzić do damskich toalet, nie wyląduje w damskim więzieniu, a jeśli będzie np. narciarzem to nie będzie startował w zawodach z kobietami.

Pomyslowy_Dobromir

taka przebrzmiała że ciągle prawaczku transfobie obrzydliwy piszesz o nim.

Pomyslowy_Dobromir

Kiedy deklarowała się jako kobieta - pociągały ją kobiety.
Kiedy deklaruje się jako mężczyzna - wciąż pociągają "ją" kobiety.
Gdzie tu widzisz brak ciągłości. Każdy facet jest w sumie trochę lesbijką.

Pomyslowy_Dobromir

xD elo nadal gra w serialu Umbrella academy. Nikt Ci filmów z Jego udziałem oglądać nie każe serio.

sinekmen

"Jego" xD jak jutro powie, że jest koniem to też przyklaśniesz ? Jest jakaś granica, za którą zaczyna się psychiatryk czy rzeczywistość i już nie istnieje?

Domkie

ellen page nie eliot to jest kobieta

Shoother

oo chińska bajka na profilowym czego się można było spodziewać

sinekmen

twojej starej

Domkie

I co jest w tym takiego miłego?

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Domkie

ładny z niej chłopiec

marcinczernia

mi też się podoba jako mężczyzna. To nic złego bycie biseksualnym czy homoseksualnym jest okej i normalne

sinekmen

z mojej strony to był sarkazm

marcinczernia

No ale co jest sarkazmem? Czyli uważasz że Eliot to brzydki facet?

sinekmen

napewno nie jest chlopcem ta Pani a tym bardziej mężczyzną.Powinna porozmawiać o swojej sytuacji z psychiatrą .Sądze,ze mógłby pomóc

marcinczernia

Oj typie dysforia płci to nie choroba, a zaburzenia. No i to że czegoś nie rozumiesz nie oznacza że tak nie jest. To oznacza że warto się doedukować.

sinekmen

jest to choroba PSYCHICZNA . Coż warto się doedukować tak jak piszesz.

użytkownik usunięty
Domkie

Kurcze, no to ja się identyfikuję jako prostacki cham nie przestrzegający zaimków osobowych, a oni mi wpisy blokują. Naziści z tych filmwebowych moderatorów!

ok transfobku

Domkie

Co w tym miłego? Ja tam współczuję tym osobom, że mają takie problemy ze sobą i nikomu potrzeby takiej transformacji nie życzę.

3bit

Chyba dopiero zczaiłem, że Ellen Page po prostu stwierdziła, że jest facetem. Czekam aż dokona korekty płci, bo na ten moment nie jest żadnym facetem, tylko kobietą.

3bit

Popieram całą wypowiedź.

czarna_maggie

Cała wypowiedź jest głupia

3bit

jest facetem, korekta płci robi się po to żeby prawaccy imbecyle nie zwracali się do niego she/her

sinekmen

Spoko masz, jak laskę z cyckami i cipą między nogami uważasz za faceta, ale zostawiam Cię z tym.

3bit

Spoko masz jak dla ciebie jedynym kryterium płci to macica

sinekmen

Ellen Page odkąd pojawiła się na ekranie utrzymywała, że jest lesbijką, zresztą jest w lesbijskim związku, a nagle po 30 latach się okazuje, że choć wyglądała przez cały czas jak kobieta, to jak tylko ogłosiła, że czuje się mężczyzną, to cała jej historia kobiecych ról był aktorskim majstersztykiem, bo ona tylko kobiece role odgrywała będąc mężczyzną.

Jak dla mnie zasłużyła na Oskara, była bardziej wiarygodna niż Hilary Swank w swojej oskarowej roli. Zresztą to byłoby dopiero ciekawe gdyby zdobyła statuetkę w kategorii kobiecej, byłby niezły zgrzyt skoro nagle cała jej kobieca historia jest puszczona z dymem w momencie ogłoszenia, że czuje się facetem. Okazałoby się, że zarówno w kategorii męskiej, jak i kobiecej dwa Oskary zdobyli mężczyźni, cholerny patriarchat, ha tfu!

3bit

No Dziwisz się że nie ogłaszał tego światu że jest transplciowy. Patrz jakie obrzydliwe teksty piszesz ty i twoi koledzy transfobowie. Zresztą jest różnica społeczna jak ktoś jest trans czy cis płciowy

sinekmen

Co obrzydliwego napisałem? Jedynie opisałem absurd z zaistniałej sytuacji.

Page nawet nie obraziłem, jak czuje się facetem, to jest jego problem, a nie mój. Tylko niech to ma ręce i nogi, niech dokona zmiany płci i walczy o swoje kobiecy prawa. Nie róbmy tylko qrwy z logiki, że był mężczyzną, który wchodził w kobiece role, bo nie był.

Ja tylko czekam aż w sporcie faceci uważający się za kobiety będą chcieli z nimi rywalizować, a nie mam złudzeń, że i to się dokona. Tylko wtedy postępowość prawdopodobnie szlag trafi, jak się ludzie zorientują w którą stronę to zmierza, choć jest też opcja, że będzie już za późno.

Tyle ode mnie.

Pozdrawiam.

3bit

no był xD i korekta płci jest robiona tylko po to by takie dzbany prawicowe nie nazywały go "nią" gender czyli płeć psychologiczna. Penis nie jest wyznaczikiem płci, a na pewno nie jedynym. Prawacy są po prostu ograniczeni.

Domkie

Mam pytanie bo ja juz nie ogarniam tych dziwactw. Ktoś tu napisał że ona jest lesba to jeśli teraz jest facetem to jest konkubina lub żona (nie wiem jak to tam wygląda) kocha kobiety to moze odejść bo nie chce być z mężczyzną tylko woli kobiety? Czy nie bo będzie homofobia, transfobia, arachnofobia, faszyzm itp

Domkie

Miło zobaczyć kolejną osobę trans? Co to ma znaczyć? Czy o występach w filmach nie powinny świadczyć umiejętności, a nie orientacja seksualna?

ewerton22

Trans to nie orientacja chyba, nie?

kontozebykoledzyniewidzi

No to zaburzenie

ewerton22

Sam jesteś zaburzeniem

ewerton22

nie transpłciowość nie jest zaburzeniem. I to znaczy że będzie aktorem trans który będzie reprezentować osoby trans w showbizie

użytkownik usunięty
Domkie

Raczysz żartować? Chwalisz Waćpan bycie degeneratem?

Chyba ty jesteś degeneratem

jp2

jp to degenerat

dupa_dupa_3

Po nicku wnioskuje, że to raczej chyba ty. :)

Domkie

Nie mam nic do niego jako osoby (nie interesuje się jego prywatnym życiem), ale zawsze irytował mnie jako aktorka - wg. mnie była irytująca i nie potrafiła grać . Ciekawią mnie tylko dwie rzeczy:
1.) Jakie role będzie teraz grał?
2) Czy nie wcisną mu politycznego Oscara, aby pokazać jacy są postępowi.