Nie mogę pogodzić się z tą śmiercią, jednocześnie nie popieram tego całego ruchu który tropi wszystkie podejrzane sprawy wokół szybkości pogrzebu albo kto dostał majątek w spadku. Na nagraniach przed śmiercią już wyglądał na zmęczonego sławą i szkoda że nikt tego nie zauważył. Miał na prawdę świetną karierę przed sobą, czekałam czy dostanie jakieś propozycje poza Japonią - intensywnie uczył się j.angielskiego i wystąpił w musicalu „ Kinki boots" (zbierał dobre recenzje). Na prawdę mi szkoda.
Sam powinien był zauważyć, że coś nie tak i coś z tym zrobić, nie wiem, iść na terapie, lub pojechać na rok na Hawaje.. Niestety nikt nie siedzi w głowach samobójców, i podobno on nie dawał żadnych znaków, że źle sie dzieje.,
Niestety to tak nie wygląda. Choruję na depresję od 10 lat i również miałam myśli samobójcze. To nie takie proste. Nawał myśli, które się wtedy pojawiają i przytłaczają człowieka przekonując, że to on jest problemem, że jest wszystkiemu winien i że nie ma odwrotu, że już nic dobrego go nie czeka, jest niewyobrażalny. Z perspektywy człowieka chorego z tym nie można sobie poradzić.
Niestety to tak nie wygląda. Choruję na depresję od 10 lat i również miałam myśli samobójcze. To nie takie proste. Nawał myśli, które się wtedy pojawiają i przytłaczają człowieka przekonując, że to on jest problemem, że jest wszystkiemu winien i że nie ma odwrotu, że już nic dobrego go nie czeka, jest niewyobrażalny. Z perspektywy człowieka chorego z tym nie można sobie poradzić.
Mnie również ciężko sobie poradzić ze śmiercią Harumy. To był mój pierwszy aktor japoński, występował w mojej pierwszej j-dramie (Bloody Monday) i dzięki niemu zainteresowałam się Japonią i zaczęłam uczyć japońskiego. Śledziłam jego karierę przez cały czas i zachwycałam się nim. Jego śmierć uderzyła we mnie, niczym śmierć kogoś z rodziny. Za niedługo minie 5 lat, a ja nadal jestem w żałobie za Harumą. Żałuję tylko, że nie wiedział, że na świecie są tacy ludzie jak ja, którzy w niego wierzą i którzy chętnie by go wsparli. Mam nadzieję, że teraz odczuwa spokój, gdziekolwiek jest.