tak sie zastanawiam czy ktoś z tutaj siedzących przygłupów wie jak się prawidłowo wymawia nazwisko swojego ukochanego złotego chłopca? :P
pajacyku jesteś pwien? hehe a imię też miał niezłe, wymawia się je coś jak hiff :P .... tylko przy ef usta układamy w trąbke z jezykiem na dolnej wardze :>
oo, fajna stronka.. jednak tutaj mowia cos w stylu HIF... co raczej brzmi jak nazwa wirusa, niz imie naszego ulubionego aktora... :) mozna poogladac rozne programy na youtube i zobaczyc jak sie jego imie i nazwisko wymawia, ale mysle, ze w przyblizeniu kazdy fan wie, jak... HIT a rozne jeszcze koncowki typu F na koncu czy cos, to kwestia akcentu.. hehe :) pozdrawiam cieplutko Darkly :)
ja zawsze slyszalam HIT i tak bede mowila :] zreszta tak jak juz wspominalam, wszystko zalezy od akcentu i tyle.. czasem wychodzi HIT czasem HITF... ;] mniejsza o to :P
Póki co to żadna z waszych wersji nie jest poprawna!Więc umyć uszy bo na pewno nie mówi się HIT(przebój) ani hif ani hitf!!!
wiec moze ty pochwal sie swoimi "super wyczyszczonymi uszami" i uswiadom nas jak sie wymawia imie tego aktora, skoro uwazasz sie za takiego wielkiego znawce... :]
Nie uważam się wcale za wielkiego znawcę tylko wyłącznie za uważnego słuchacza na lekcjach języka angielskiego.Pewnie że wygodniej nam Polakom mówić HIT LEDŻER.Ale poszperaj sobie jak np wymawia sie np Think,both i raczej nie mówi się tink czy bołt bo ktoś w tym drugim przypadku pomyślałby ,że chodzi ci o łódź a przeciez tak nie jest.
O! Polski kretyn 1000- lecia chce sie popisać znajomością języków obcych!Pewnie zetknął się z językiem jakiejś english whore i teraz się chwali ,że zna język angielski!Śmiechu warte.
Mieszko skontaktuj się z policją w W-wie.U pewnej whore wykyto HIV.Jeśli tak zapamietale gryzłeś ten jej język to może w końcu masz to o czym myślisz od dawna!Może przez to ,że tak często o tym myślisz Bóg chce ci przekazać newsa ,żebyś się zrobił test!!
jak Bóg będzie coś chciał ode mnie to osobiście przyjdzie i zawita, ... napewno nie będzie wysługiwał się przydłupasami ;PP
naj.sło skoro tak biegle w językach władasz to może powiesz, bo narazie widzę jeden wielki spam z twej strony, no jak się wymawia to cholerne imię? napisz jak to fonetycznie brzmi, ty ekspertko :)
Heath Ledger wymawia się HIS ( z s między zębami) LEDŻE( r w tym przypadku jest bezdżwięczne).Podziwiam mieszko gietkość twego języczka skoro potrafisz wymówić F z języczkiem zwiniętym w trąbkę i wywalonym na dolnej wardze.Do tego potrzeba pewnie wielu ćwiczeń.Przypuszczam ,że najczęściej ćwiczysz przy pomocy zdania "I am Faggot so let me play on your Flute" a że jesteś dobrze wychowany to po skończonym ćwiczeniu objeżdżasz języczkiem skonane wargi i mówisz THANK YOU!Pewnie podczas cwiczeń najchętniej słuchasz muzyki klasycznej np jakiegos "Fellatio andante!Na flet prosty off course!Ćwicz dalej! Dobrze ci idzie!Serdecznie pozdrawiam!
HIS? hahaha... normalnie mnie rozbawiasz ;] hehe.. ale skoro tak wolisz mowic to mow HIS LEDżE... ;]
hehe
Tak się po prostu wymawia.To s nie jest wyraźne jak w slowie kamiSka na przykład tylko lecz jak pisał nasz guru przy jego wymawianiu wkładasz język między ząbki i lekko go wysuwasz i wtedy będzie dokładnie jak ma być.Guru się nie odezwał więc chyba przyznaje rację.Pozdrawiam!
Wyżej ktoś podał link gdzie można posłuchać jak poprawnie czyta się słowo Heath więc pewnie znajdziesz tam Heathrow jeśli masz z tym problem.Przypuszczam że u ciebie czyta się to Hitroł?Na pewno?
naj.slo on zakpił z Ciebie, a Ty jakoś chyba tego nie zauważyłeś. W kazdym razie myślę, że chodzi Ci o coś takiego, że np. "thank you" niektórzy wymawiają prawie przez 's', ale takie specyficzne 's' trochę jak f/s (pośrednie mędzy f i s) i to się właściwie uważa za prawidłową wymowę, a inni jako wyraźne 'f' (co choć mniej prawidłowe jest częstsze, zwłaszcza, że jednak dzwięk 'f' jest w tym wyrazie dominujący) i myślę, że chyba chodzi Ci o tego typu wymowę. Jednak Heath jest skrótem od Heathcliff a to się wymawia 'hitklif'. Warto sobie np. pooglądać "Wichrowe wzgórza" (oczywiście bez lektora), gdzie to imię jest często używane. Tak więc nie ma nic dziwnego, że skracając to imie do Heath wiele osób wymawia je mniej więcej jako 'hit' choć byłoby bardziej prawidłowe z tym pobrzmiewaniem 'f', czyli coś pośredniego między t i f. No w każdym razie na pewno będzie to bardziej prawidłowo brzmieć niż wymawianie przez takie specyficzene 's', jakie tu postulujesz. Po prostu wystarczy posłuchać jak wymawiają to imię na filmach aktorzy narodowości amerykańskiej, czy angielskiej. No to chyba jest argument nie do podważenia?
podczas rozdania roznych nagrod i w programach telewizyjnych mowione bylo HIT LEDżER... Wiec ja tym sie kieruje, przeciez sama nie wymyslilam tego... A zgadzam sie z osoba ktora napisala powyzszy post... Rozni ludzie, roznych narodowosci wymawiaja inaczej... My nie mamy akcentu i dla nas brzmi to roznie, a ja nadal jestem za wymawianiem HIT i tak juz zostanie... Pozdrawiam..
Mieszko a ty znów straszysz na forum? :) Żartowałam rzecz jasna,ale widzę że znów prowokujesz na temat Heatha,czy on nie pasuje ci jako aktor,czy po prostu ot tak piszesz dla zabawy?
dziewczyna87 weź sobie tego przygłupa, weź go za krawat no nie wiem za włosy, nie ważne jak, ale go zabierz!
Ok,jesli Mieszko lubi brutalna dominację.Wtedy mogę go wziąc za włosy i wymierzyć karę :) za jego pozwoleniem,rzecz jasna.A tak przy okazji,to każdy ma prawo do wypowiedzi,prawda? Pozdrawiam
Mieszko wraca jak bumerang,walczy na wszystkich frontach.....
http://pl.youtube.com/watch?v=S0DQjkYdtmg&feature=related
ty sobie leż zwidoczały a ja w tym czasie nasikam ci na człoło, coś mi się zdaje że gustujesz w siurkach :P
No to kajdanki pożyczę od znajomego policjanta,bacik skądś wezmę,a piersi akurat mam w dobrym rozmiarze,więc...
mnie już coś zaczyna czesać, pióro też już gotowe :> . .. to co, idziemy w jakiś kącik posłuchać o czym aniele dzisiaj śpiewają? ... aaa, no jakieś sexi solo, lubie gdy kobieta takie czary odprawia :>
To znaczy,że podobają ci dominy? :) No cóż,mężczyzna zniewolony to mężczyzna zdobyty,nieważne w jaki sposób...
Jakie to miłe tak poobserwować, jak powstają takie pozytywne związki międzyludzkie o charakterze romantycznym............
........make love not war .......
Ależ ja jestem romantyczką,tyle że z perwersyjnymi fantazjami :) Zresztą,w tej obecnej epoce w jakiej zyjemy,nie ma zbyt wiele miejsca na oklepane i przesłodzone frazesy
we frazesie to ja jem burgera ;P ... ale cisza, ludzie bo Ledger patrzy na was z góry i jest przerażony że zapomnieliście o jego śmierci i sexicie się, a to jak ten no ooo sex na cmentarzu!
no przecież wyraźnie słychać ze to hiff się wymawia, a jak jakaś orgietaka to ja się piszę :P ... tylko kobitki nabywajcie zeby proporcje jakieś były :>
pozdro