Heath Ledger

Heath Andrew Ledger

8,9
55 716 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Heath Ledger

Jaka jest według was jego najlepsza rola?

Lonely

Wg mnie Mroczny Rycerz
Ale we wszystkim grał super :D Szkoda że nie może już kontynuować tego co zaczął .

kida94

Jak dla mnie Mroczny Rycerz to taki film, w którym on sam nie był do siebie podobny (no bo w końcu charakteryzacja itp), ale to fakt w każdym filmie był świetny, no dobra nie widziałam wszystkich, ale muszę powiedzieć, że podobał mi się każdy film który z nim oglądałam :D

kida94

zdecydowanie najlepszą rolę zagrał w "Mrocznym Rycerzu". Takiego świra jeszcze nie widziałam :P Ale ja Go znam z "Zakochanej Złośnicy" i wogóle Go nie skojarzyłam na początku :))

Lonely

,Mroczny Rycerz, to świetna rola, ale na mnie wrażenie zrobił też w
,Brokeback Mountain,.:)

Lonely

Mój pierwszy film z HL to TBM. Odkryłam tego aktora już długo po jego śmierci, i uważam, że szkoda ... Potem obejrzałam prawie wszystkie z nim filmy. TBM jest najlepszy jego film wg mnie, potem trudno powiedzieć. Jest świetny w Casanovie, Obłędnym Rycerzu, Candy ... Każda rola inna, ale doskonale zagrana. Zdecydowanie najgorszy film dla mnie to Zjadacz Grzechów. Kompletuję DVD z HL i sprawia mi to niezłą frajdę.

alucho5

Trudno powiedzieć... Oglądałam już prawie wszystko. Zostały mi tylko: "Zjadacz grzechów" i "I'm not there", ale jestem pewna, że w nich, jak w każdym innym będzie mówił innym głosem. Zauważyliście, że każda jego rola, to zupełnie inny sposób mowienia? Geniusz po prostu. Ze świecą takich szukać. Byłam niedawno na "Parnassussie" i aż mi się łza w oku zakręciła, jak pojawiły się napisy końcowe - bo to jest już naprawdę koniec... I tak szczęście żeśmy mieli, że dopiero po dwóch latach... [*]

Lonely

rola w której najlepiej pokazał swój talent to Joker, ale mnie się najbardziej podobał w Obłędnym Rycerzu ;)

Annie_86

Brokeback Mountain...

Lonely

WSZYYYYYYYSTKIEEEEEEEEEE!!!
a przede wszystkim w Mrocznym Rycerzu, Parnassusie i Candy...

Lonely

Heat Ledger jako Joker w Mrocznym Rycerzu ;)

Orient_Expresss

Dan w "Candy", Jacob w "Nieustraszeni Bracia Grimm".
Ennis w "Brokeback Moutain", według mnie ta rola wymagała odwagi i dojrzałości aktorskiej. Myślę, że wielu tzw. gwiazdorów Hollywood'u nie podjęłoby się takiej roli, przede wszystkim dlatego, żeby nie podważyć swojej -że tak powiem- reputacji, albo po prostu dlatego, że nie zdołaliby jej zagrać (oklaski również w stronę Gyllenhaal'a)
I wreszcie Joker!!!!Mistrzostwo świata!!! Oskar zasłużony!!!
Tony w "Parnassus", ostatnia rola, wielka szkoda i żal, że to już naprawdę koniec.

Lonely

Ja uwielbiam jego rolę w "zakochanej złośnicy" jako Joker też był świetny.

Lonely

-Najlepsza rola w "Candy".

-Mistrzostwo rola Joker-a.

s1lent

Najlepsza rola w Mrocznym Rycerzu.
Podobał mi się też w Candy, Brokeback Mountain,Obłędny Rycerz i Parnasussie.

Aneczkaaaaa

Kiedy zobaczyłem "Mrocznego Rycerza" bez wątpienia powiedziałbym że to jego najlepsza rola. Lecz... dziś widziałem film "Candy" i mam wątpliwości w którym filmie wypadł lepiej.

Rorschach_

W "Candy" był rewelacyjny!!! Zaliczam ten film do ulubionych, ale efekt pracy na planie "Mrocznego rycerza"....totalny,porażający!!!

elliv_

Każda rola Heatha była inna i co tu kryć, zawsze wypadał genialnie.
-Tajemnica Brokeback Mountain-Ennis-historia trudnej, ale jakże silnej i pięknej miłości
-Joker-moim zadaniem, najlepszy czarny charakter wszechczasów, takiego psychopaty jeszcze w kinie nie widziałam
-Candy-Dan, narkoman, borykający się z uzaleznieniem od dragów i ciężką miłością do Candy
-Casanova-jako najwspanialszy uwodziciel, Heath wypadł świetnie
-Parnassus, Cena Honoru... i wiele innych

Heath miał wiele twarzy, był ciałem i duszą aktorem, a takich było, jest i bedzie niewielu. W każdej ze swych ról wypadał znakomicie i długo by wymieniać jak wspaniały był z niego artysta:)

Lonely

Było ich tak wiele, że nie wiem od czego zacząć. Może od ZAKOCHANEJ ZŁOŚNICY, bo wtedy moja "przygoda" z Ledgerem się zaczeła; potem TAJEMNICA BROKEBACK MOUTAIN i oczywiście MROCZNY RYCERZ, poza tym śmiertelny dla Ledgera cukierek, czyli CANDY - film, który stał się początkiem końca niestety....

Bestii

Dla mnie najlepsze role Heatha to

-Batman The Dark Knight
-Zakochana złosnica
-Parnassus
-Patriota

Lonely

Candy, w którym zagrał genialnie,co do tego filmu..dostanę go w empiku? :)

reporter2010

Raczej nie, będziesz musiała sobie w empiku go zamówic

drhouse1993

jak dla mnie najlepsze role Heatha to te w "Mrocznym rycerzu", "Candy" i "Tajemnicy Brokeback Mountain".

Lonely

Bardzo podoba mi się Jego rola w fimie "Candy" :)
A ostatnio kupiłam sobie na DVD film z Heathem "Królowie Dogtown" i też uważam że ciekawa rola :)

Hilarious2

Moim zdaniem każda rola była inna, ale każda była doskonała ( dopracowana itp.), jednak Joker w Mrocznym Rycerzu to mistrzostwo.

Lonely

Mroczny Rycerz - jako Joker
ale także Parnassus