w porównaniu z wieloma aktorkami ( z którymi zapewne ty żadnego filmu nie widziałaś ) z całej historii kina i tymi współczesnymi umieściłbym ją poza setką
Twoja ignorancja jest zaskakująca, uważasz się za geniusza, ale jak widzisz jest na nr 1 i trochę osób ją oceniło i jestem pewien, że znajdą się tacy co mają więcej racji od ciebie
ignorantami są ci co dali jej 10
zawsze ta sama pisanina "ludzie znają się bardziej " zapewne wielu wie na temat kina więcej niż ja ale wątpię by ocenili ją wyżej niż 7
Co prawda to prawda , wiedźminie dobrze grali aktorzy, choc za Yennefer dałbym inną aktorkę, jedyne co mi się nie podobało to potwory, zamki, odgłosy walki, zabawne było zobaczyc w 4 odcinku gumowego smoka
Dziwi mnie też, że w top 10 filmów nie ma: "Życie jest piękne", "Przemineło z wiatrem", "Leon Zawodowiec"... Dobrze przynajmniej, że ludzie pamiętają o "Ojcu chrzestnym", bo jak by go nie było w top3, to mym powiedział to samo co ty, chodzi mi oczywiście o tytuł tego postu
nie ma Obywatela Kane 'a czy Czasu Apokalipsy , Tam gdzie rosną Podziomki Bergmana tez nie ma
sa to lepsze filmy od Leona jest ich cała masa
oto filmy które na pewno powinny wylecieć z top 10
-skazani na shawshank
-zielona mila
-forest gump
-siedem (mimo iż bardzo lubię ten klimatyczny thriller Finchera )
reszta to kwestia dyskusyjna choć w top 10 mogłyby znaleźć się takie filmy (kolejność przypadkowa )
-Obywatel Kane
-Czas Apokalipsy
-Tam gdzie rosną Podziomki
-Odyseja Kosmiczna
-Taksówkarz
-Lot nad kukułczym Gniazdem
-Siedmiu Samurajów
-Lista Schindlera
-12 Gniewnych Ludzi
-Dawno temu w Ameryce
-stara trylogia Star Wars
-Pulp Fiction
-Cinema Paradiso
-Stalker
-Aż poleje się krew
-Spirited Away
-Łowca Jeleni
-trylogia Władcy Pierścieni
-Bez Przebaczenia
-Lawrence z Arabii
itd.
nie chce mi się wiecej starałem się po jednym filmie reżysera
wiadomo filmy Altmana ,Felliniego ,Hitchcocka i Kieślowskiego też
skazani na shawshank akurat powinien byc w top 10, ale napewno nie na pierwszym, ale uszanuje twoje zdanie, bo już nudzi mnie ta ciągła wymiana ciosów
Mam do cb lotr prośbę: Nie mów o ojczyźnie wulgarnie, bo wiele osób może miec do ciebie oto pretęsje
Przecież to oczywiste że się nie znają i ponadto nigdy do czegoś takiego się nie przyznają tylko zacznie się pyskówka:D
Trzeba lepiej łańcuch skrócić;<