Iwona Rulewicz

7,5
1 486 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Iwona Rulewicz

Zauważcie, jak często pani Iwonka podstawia głos księżniczkom lub królowym. Po prostu wspaniała jest ta pani w tych rolach. Chciałbym wam przedstawić listę tych ról. Proszę ją uzupełnić, jeśli ktoś zna więcej takich postaci:
1. Księżniczka Kala - "Gumisie"
2. Księżniczka Emilka - "Przygody Bosco"
3. Księżniczka Indian - "Asterix podbija Amerykę"
4. Księżniczka Roparabii - "Dzielny Agent Kaczor"
5. Kleopatra - "Muminki"
6. Księżniczka, żona Aladyna - "Skarbczyk Najpiękniejszych Bajek"
7. Księżniczka, którą miał poślubić książę Eryk - "Skarbczyk Najpiękniejszych Bajek"
8. Królowa Liliputów - "Skarbczyk Najpiękniejszych Bajek"
9. Lady Marion - "Skarbczyk Najpiękniejszych Bajek"
10. Śpiąca królewna - "Skarbczyk Najpiękniejszych Bajek"
11. Anna Austriaczka, królowa Francji - "Skarbczyk Najpiękniejszych Bajek"
12. Księżniczka, którą poślubił Głupi Jasio - "Skarbczyk Najpiękniejszych Bajek"
13. Księżniczka Ginewra - "Porażki króla Artura"
14. Królowa Ginewra - "Król Artur i rycerze Okrągłego Stołu"

kronikarz56

Aha. :) Ode mnie też. :)

No ba. :) Bo ja też bym przysięgła, że to ona. :)

Teraz słucham radia popołudniami i leci tam reklama leku uspokajającego, który reklamuje Małgorzata Pieńkowska. No i są tam dwie panie, z których jedna skarży się na psa drugiej pani, a ta druga pani odpowiada: "To pani stale mnie denerwuje! Ciągle jakieś problemy!" I mogłabym przysiąc, że tę pyskatą panią gra w tej reklamie nasza pani Iwona kochana. :)

joanna_kordus

He he he. A więc oboje umiemy docenić prawdziwą sztukę dubbingową, co też bardzo mnie cieszy, bo się w tej sprawie doskonale rozumiemy :)

I z pewnością to musi być ona. Nie ma innej opcji. Nasza urocza Iwonka w zadziornej roli, pasującej do niej w sam raz :) Bo choć rólka krótka, ale za to zabawna i zapadającą w pamięć xD

A wiesz, ja kojarzę tę reklamę, bo babcia, jak u niej byłem ostatnio, słuchała radia i tam leciała ta reklama. Jednak nie wyłapałem głosu naszej ulubienicy. Ale za pierwszym razem często wiele nam umyka. Gdybym mógł posłuchać jeszcze raz, lepiej bym się wsłuchał :)