Jack NicholsonI

John Joseph Nicholson

9,0
90 564 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Jack Nicholson

Ameryki nie odkryję

użytkownik usunięty

Jeśli chodzi o rolę Jokera to Heath Ledger go zdetronizował.

Zależy jak do tego podejść. Heath miał ten obłęd w oczach, jednak Nicholson wg. mnie miał troszeczkę lepszą mimike twarzy. Batman burtona był bardziej komiksowy, gdzie Ledger raczej by się nie nadał, a Mroczny Rycerz był mroczny gdzie Nicholson by się nie nadał. Pozdro :)

użytkownik usunięty
miko1356

Dokładnie, ocena który Joker był lepszy zależy od tego, jaki styl się preferuje, bo żaden nie był źle zagrany. Byli po prostu w zupełnie innym stylu.

dlatego o detronizacji nie może być mowy ;)

ed j. rush

Tym bardziej, że Joker Nicholsona jest bardziej komiksowy, niż ten Ledgera. Joker był po prostu wariatem i właśnie tego wariactwa trochę mi zabrakło w filmie Nolana. Choć Oscar dla Heath'a w pełni zasłużony.

użytkownik usunięty

Masz rację, ale też trzeba popatrzeć na to pod kątem roli jaką obydwaj odgrywali. Ledger miał większe pole do popisu, bo jego postać była lepiej napisana.

Heath był świetny, ale Nicholson z tym swoim śmiechem z specyficznym poczuciem humoru wymiatał.

użytkownik usunięty

No w zasadzie zgadzam się z Tobą,ale podzielam też punkt widzenia innych tu komentujących, swoją drogą jestem ciekaw jak by wyglądał Batman wyreżyserowany przez Burtona i Nolana, w obsadzie Michael Keaton jako Batman i Heath Ledger jako Joker.