Jack NicholsonI

John Joseph Nicholson

9,0
90 559 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Jack Nicholson

Nicholson powinien byc Nr.1

użytkownik usunięty

jesli chodzi o umiejetnosci aktorskie to prezentuje podobny poziom co De Niro i Pacino. natomiast jako jeden z nielicznych aktorow starszego pokolenia wystepuje dzis w dobrych filmach i gra naprawde bardzo przyzwoicie. wprawdzie jest jeszcze Hopkins, ale dla mnie to zdecydowanie najslabszy aktor z Top 5. nadal nie moge uwierzyc ,jak patrze w jakich filmach grywaja ostatnimi czasy De Niro i Pacino. jak oni moga byc przed Jackiem ? dowod - ZAWODOWCY,Siła strachu,Godsend,Poznaj moich rodziców, Nawrót depresji gangstera,Showtime,Rocky i Łoś Superktoś - Simone,Gigli,88 MINUT. wow :) owszem Nicholson tez mial kilka slabszych momentow, ale to i tak nie ta liga co wyzej wymienione.
czy naprawde tak trudno takim legendom jak Al i Robert o angaz w dobrych filmach ? jakos dla Jacka i Antohony'ego to nie problem
pozdrawiam wszystkich

ale Jack, De Niro, Pacino wszyscy praktycznie starsi aktorzy już nie wypłyną. Po prostu bardziej lubimy gangsterów (Scarface, Goodfellas) niż komediantów, na dodatek ze średniej klasy filmów.

użytkownik usunięty
Avast

Według mnie Lista najlepszych aktorów powinna być taka

1.Jack Nicholson
2.Bruce Willis
3.Sean Connery
4.Samuel L. Jackson
5.Mel Gibson
6.Samuel L. Jackson
7.Robert De Niro
8.Brad Pitt
9.Johny Depp
10.Morgan Freeman

zgadzam się z Tobą, jednak uważam że De Niro, Hopkins, Pacino czy Nicholson reprezentują ten sam poziom, i powinni miec wszyscy pierwsze miejsce w rankingu ;]

zresztą- ten ranking można rozbić o kant dupy, bo w 1wszej dziesiatce czasami czołowe miejsca zajmują ludzie, co ich nazwisk praktycznie wcale sie nie kojarzy..

krolowa_sniegu_2

Moja TOP 10:
1.Isabelle Adjani
2.Klaus Kinski
3.Romy Schneider
4.Jack Nicholson
5.Julianne Moore
6.Benicio Del Toro
7.Nicole Kidman
8.Steve Buscemi
9.Lucyna Winnicka
10.Helena Bonham Carter

jestem_piatym_elementem

Nicholson powinien być na pierwszym miejscu zdobył najwięcej nagród z tej legendarnej trojki swoja drogą na filmwebie powinien być osobny ranking według nagród zdobytych przez aktorów\filmy

Nie da się wszystkim dogodzić... Kilku aktorów prezentuje podobny poziom, i trudno wybrać, który z nich jest NAPRAWDĘ najlepszy... Tu decyduje, kto ma więcej fanów... Ja osobiście na pierwszym miejscu postawiłabym Nicholsona, ale Hopkins, Pacino czy Connery także świetnie grają.... De Niro dobrym aktorem również jest, ale zagrał w bardzo wielu... hmmmm...... ujmę to "mało inteligentnych" filmach, co moim zdaniem klasyfikuje go niżej od wcześniej wymienionych gwiazd... No cóż, zależy, co kto lubi...

WilczycaAurea

Według mnie na pierwszym miejscu powinnien byc bezapelacyjnie Nicholson. Zawód aktora to bycie kameleonem , bycie wszechstronnym , Jack wywiązuje się z tego zadania najlepiej. Bez problemu i zręcznie lawiruje między gatunkami filmowymi czy to komedia , dramat , horror , thriller we wszystkim znakomicie się odnajduje , tworzy silnie zarysowane postacie , mocne , świetna mimika twarzy.
I tak jak słusznie zauważyliście ma w dorobku najmniej filmów słabych.
10/10 , mistrz.