Jaden Smith

Jaden Christopher Syre Smith

6,8
6 319 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Jaden Smith

JADEN SMITH - PRAWDZIWY TALENT CZY TYLKO SYN ZNANYCH AKTORÓW?

Jak wiadomo Jaden Smith jest synem Will'a Smith'a i Jady Pinkett Smith. Ale wielu już się zastanawiało czy młody aktor jest naprawdę utalentowany czy może jest tylko synem znanych aktorów?

Być dzieckiem znanych na całym swiecie osobistosci jest na pewno niezwykle pomocne w karierze jaką obrał sobie Jaden, ale według mnie chłopak ma talent.
W filmie " W pogoni za szczęsciem ', mając zaledwie 8 lat, u boku swojego ojca dał niezły pokaz swoich umiejętnosci. Być może,a własciwie z pewnoscią, nie dorównał ojcu grą aktorską, ale już wtedy mówiło się, że jest utalentowany. Za ten film Jaden otrzymał nagrodę Teen Choice.

Nie trzeba było długo czekać, bo tylko dwa lata, kiedy ukazał się kolejny film z udziałem młodej gwiazdy, a mianowicie " Dzień, w którym zatrzymała się ziemia". Towarzyszył on wtedy takim gwiazdom jak Keanu Reeves i Jennifer Connelly. I choć film wywołał mieszane uczucia wsród widzów (w końcu był to kolejny film o obcych próbujących zawładnąć naszą planetą, nic czego nie widzielismy wczesniej ) uważam, że gra aktorska Jadena nie była taka zła. To prawda, ma on jeszcze długą drogę przed sobą, musi wiele poswięcić i jeszcze więcej osiagnąć, żeby nazywać go bardzo dobrym aktorem, ale uważam, że jest on na dobrej drodze.

Kolejne dwa lata minęły, a na ekranach pojawił się " Karate Kid ", a w roli głownej oczywiscie Jaden Smith. I tu zaskoczył mnie swoja dojrzałocią i determinacją. Mimo tak młodego wieku Jaden wcielił się w chłopca zagubionego w nowym miejscu próbującego poradzić sobie z przesladowcami w szkole i nawiązując niezwykłą przyjaźń ze swoim mistrzem kung fu. Razem z Jackie Chan'em zafundowali widzom film pełen widowiskowych scen walki, ale jednoczesnie film pełen emocji.

Według mnie najlepszym filmem Jadena był " W pogoni za szczęsciem". Trudno wymagać od 8-letniego chłopca skupienia i zdyscyplinowania jakiego potrzeba do stworzenia dobrego filmu. Jaden sprostał zadaniu, a tym samym udowodnił, że ma prawdziwy talent. Długa droga jeszcze przed nim, ale szczerze mu kibicuję, i mam nadzieję, że zobaczę go jeszcze w niejednym hicie kinowym.

Jaden Smith - prawdziwy talent czy syn znanych aktorów? Dla mnie z pewnoscią talent. A dla Ciebie?

moviemoments

Uważam podobnie jak Ty. Niedługo zaczną kręcić nowy film z Jadenem A.I. coś tam. Film będzie o podróży ojca i syna na jakieś planecie po rozbiciu statku kosmicznego lub coś w tym stylu. Jeśli Jaden i Will zagrają razem to może to być początek końca Jadena jako aktora. Samo to, że producentem będzie Will będzie już pomału dewaluować młodziana.

on-off

tez tak mysle. kolejny film Jadena z Willem moze byc poczatkiem jego konca. udalo sie raz z W pooni za szczesciem, ale to,ze udalo sie raz nie znaczy ze uda sie i drugi. mam nadzieje ze nie zagraja razem, najwyzszy czas odciac pepowine

moviemoments

talent, zdecydowanie talent

moviemoments

Hm...
Ja myślę, że te dwa czynniki mają podobny wpływ na jego przyszłe życie.
Z jednej strony: Rodzice, znani aktorzy. Dzięki nim ma otwartą drogę do sławy i aktorstwa.
Z drugiej: Talent. Tak, myślę, że ma niesamowity talent. Jego głównym atrybutem jest wyrażanie, ukazywanie uczuć na scenie. Robi to wprost po mistrzowsku.

I uważam, że jest niesamowicie uroczy i urzekający. W "Pogoni za szczęściem" był wprost niesamowity. :)

moviemoments

Trudno odpowiedzieć, bo rzeczywiście z jednej strony bardzo duży talent, ale z drugiej strony znajomości rodziców. W Ameryce nie łatwo jest się wybić w tej branży, więc nie mam pojęcia czy udało by mu się bez pomocy Willa. Wepchnął dzieciaka do "W pogoni za szczęściem", bo tam grał, w "KarateKid" był producentem. Jeszcze nie przejrzałam wszystkiego, ale na 99% w innych filmach, w których zagrał Jaden też swoje dwa grosze ma Will, a może i nie grosze. ;D Mimo to uważam, że jest zdolnym aktorem i życzę mu jak najlepiej. Myślę, że wyrośnie na takiego aktora jak Will. Teraz ma ode mnie 10/10, szczególnie za "KarateKid", w którym mnie zachwycił.

moviemoments

Jeżeli moim tatą byłby Will a mama Jada uważam iż tylko i wyłącznie wylądowałbym tak samo jak on. Nic by z niego nie było gdyby nie tata. Koniec kropka. Widzieliście jak był ubrany na premiere Karate Kid? Ciekawe czy ubranko podsunął mu do głowy tata, bo ja takiego g*wna bym nie załóżył nawet gdybym zagrał w "aż 3 filmach"

moviemoments

Zaskocze cię oba, rodzice wcisnęli go w interes a talent który już po nim widać pozwoli mu się przebić, pójść dalej i zrobić większą karierę.

moviemoments

Ja myślę, że jedno i drugie. Gdyby nie sławny ojciec byłoby dzieciakowi trudniej. Co nie zmienia faktu, że widać w nim odrobinkę talentu. Ciekawa jestem jak się dalej potoczy jego przygoda z aktorstwem. Natomiast muszę przyznać, że wolę Jadena niż tą jego "śpiewającą" siostrę, która moim zdaniem jest ekstremalnie przeciętna. To ona jest przykładem kogoś, kto zawdzięcza "karierę" rodzicom, bo talentu do śpiewania niestety dziewczynka nie ma.

moviemoments

Chłopak ma talent z pewnością, ale nie ukrywajmy - znani rodzice to już połowa sukcesu.
Jak dla mnie, kolejny dzieciak, który gra w filmach, tańczy i śpiewa....czyli "złote dziecko" jak się patrzy....

moviemoments

Jego ojciec musiał sie naprawdę nieźle wykazać i mozolnie napracować, by osiągnąc to co ma. Jaden ma zaś wszystko podane na złotej tacy. Jestem realistą, więc myślę, że to go zepsuje. Moim zdaniem karierę zakończy jako dziecięca gwiazda. Później pozostaną mu już tylko skandale...