Joaquin Phoenix

Joaquin Rafael Bottom

9,1
114 055 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Joaquin Phoenix

Jaki waszym zdaniem jest najlepszy filkm z udziałem Joaquina?? Moje ulubione to
Spacer po linie
Gladiator
Znaki
Osada

choć w każdym swoim filmie jest najlepszy

_Holly_

zapraszam na mój blog o nim:

rees121.blog.onet.pl

_Holly_

zgadzam się z Tobą,ze w każdym ze swoich filmów był najlepszy:)

jak dla mnie najlepsze,najciekawsze filmy z udziałem Joaquin'a to: Zatrute pióro,Spacer po linie,Gladiator i Buffalo soldiers
ale oczywiście inne jego filmy również bardzo lubie (w końcu to mój ulubiony aktor:) Płonąca pułapka i 8 milimetrów także są bardzo dobre

mam jeszcze kilka filmów do obejrzenia,ale sa one dość trudno dostepne ale myle,ze w koncu mi sie uda -chodzi o jego pierwsze filmy

ale dziwne jest to,ze tak malo osób go kojarzy- w końcu jest świetnym aktorem..

Jaqueline

Zgadzam się z tym, że mało osób go kojarzy nie wiem dlaczego tak jest, moim zdaniem, że jest świetnym aktorem.
Na tym forum Szajba kiedyś napisł ,że myśli,iż Joaquin nie jest rozpoznawalny bo nie jest uważany za przystojnego (z czym się nie zgadzam).
Moje ulubione filmy z zielonookin hmm niewiele ich widziałam, ale chyba "Zatrute pióro" i "Gladiator".
Pozdrowienia dla fanów.

HekateV

tez sie z tym nie zgadzam.. Joaquin ma bardzo wyjatkowa urode ..rozumiem rozne gusta,ale on po prostu jest sliczny (ach,te oczka;) i nie chodzi mi w moim podziwie dla niego tylko o jego urode- jest genialnym aktorem- Juz sie nie moge doczekac 'We own the nigh' ale kiedy to bedzie..

rowniez pozdro dla fanów:)

Jaqueline

to ladne co sie komu podoba, tyle gustow ilu ludzi :-). moim skromnym zdaniem Joaquin jest bardzo przystojny. podobal mi sie bardzo w Gladiatorze i Płonącej pułapce.

ithil

aajjjj.. cudownie zagrał w Zatrutym piórze... :):) O rety.. aż chce się go oglądać.. :):)

_Holly_

Mnie najbardziej podobał się chyba w Gladiatorze, według mnie powinien za te role dostać Oscara, ale lubie go też w The Yards czy Walk The Line :)
Ogólnie lubie Joaqa jako czarne charaktery, bardzo dobrze mu to wychodzi.
Ale Max California czy Columier też świetni.
Joaquin praktycznie w każdej roli jest świetny :)

Pozdrawiam.

_Holly_

Był super w Osadzie i Płonącej pułapce. Ale najbardziej podobał mi się w Znakach.

użytkownik usunięty
_Holly_

Pozdrawiam wszystkich FANÓW Joaquina;)
Moi faworyci to:
- "Wszystko dla miłości"
- "Zatrute pióro" (fantastyczny!)
- "Gladiator"
- "Spacer po linie"

Widziałam z tym aktorem każdy film i w każdym był rewelacyjny;)

_Holly_

Obstawiam :
Gladiatora
Zatrute pióro

_Holly_

Zatrute pioro i Gladiator ;] ale kazdy byl ok :P

_Holly_

Ja widziałam Kitten'a w:
-Droga przez piekło 1997
-Martwe gołębie 1998
-Powrót do raju 1998
-Ślepy tor 2000
-Gladiator 2000
-Buffalo Soldiers 2001
-Znaki 2002
-Osada 2004
-Płonąca pułapka 2004
I oczywiście mam zamiar zobaczyć kolejne. Jednak Joaq rozbraja mnie w każdym filmie. W kilku doprowadził mnie do łez, a nikomu wcześniej się to nie udało. Żaden aktor nie był do tego zdolny. Rozśmieszyć równie dobrze potrafi. Naprawdę dobry aktor. I oczywiście zgadzam się z dziewczynami, że Leaf jest bardzo przystojny. Pozdrawiam!

_Holly_

Joaquin ma pewną charakterystyczną cechę - nawet jeśli gra w kiepskawym filmie, to zawsze gra świetnie;) W związku z czym trudno jest wybrać tę "najlepszą" rolę.
Myślę jednak, że należy docenić ogrom pracy, jaki włożył w przygotowanie się do roli Johnny'ego Casha (śpiewanie, granie, gdy trzeba się uczyć od zera to niełatwe zadanie), wg mnie to jedno z jego szczytowych osiągnięć aktorskich.
Oczywiście klasyczny już Commodus z "Gladiatora" to genialna rola. Jaoquina widziałam po raz pierwszy właśnie w tym, napchanym efektami i testosteronem filmie, i - ku memu zaskoczeniu, gdy już przeszły napisy końcowe, w mojej pamięci pozostał właśnie Joaquin jako Commodus. Nie bitwy, nie Crowe, ale właśnie "drugoplanowy" Phoenix. Tak więc może ta rola była lepsza, bo bardziej przekonująca?
Ja jednak czuję, że ta "największa" rola jeszcze przed Joaquinem;)

krikra

Aha, a co do wyglądu, to połowa uważa, że Joaquin jest och-i-ach-przepiękny, a druga, równie liczna, że paskudny. Letnich uczuć mr Phoenix nie budzi, ja w każdym razie nie spotkałam się z takowymi, co nie dziwi w świetle charakterystycznej i specyficznej "urody" wyżej wspomnianego. ;)