Od dłuższego czasu zastanawiam się nad założeniem jakiegoś konstruktywnego tematu. W końcu wpadłam na pewien pomysł, myślę, że dość oryginalny i takiego pewnie jeszcze nie było.
Forum Deppa odwiedza wiele użytkowników filmweba, żeby nie powiedzieć, że jest ono oblegane. Codziennie jest tu przynajmniej kilkadziesiąt osób, a wiele z nic są tu stałe. Zainteresowało mnie więc, do jakiej postaci odgrywanej przez Deppa waszym zdaniem jesteście podobni. To takie moje zboczenie psychologiczne, jednak po takiej odpowiedzi wiele można się o was dowiedzieć. Wymieniajcie dwie postacie, bo bez sensu jest mówić o wszystkich po kolei. Wiadomo, że Johnny miał wiele ciekawych ról.
Jako, że Depp jest mężczyzną, a ja kobietą, nie będę się do niego porównywać z wyglądu, tylko z charakteru i psychiki postaci, które tworzył.
Jeśli chodzi o mnie:
Ichabod Crane z Jeźdzca Bez Głowy. Muszę przyznać, że mam wielką słabość do filmów Burtona, a kreacja postaci z Sleepy Hollow naprawdę zrobiła na mnie wrażenie. Porucznik policji, troszkę zdziwaczały, ekscentryczny, zdeterminowany, odważny, a jednocześnie bardzo wrażliwy. (Scena, kiedy przeraził się pająków). Mamy coś wspólnego, bo ja też często popadam w skrajności i wahania nastrojów jakie miał Ichabod ^^
Roux z Czekolady też mi jest bliski. Wolny strzelec, nie przejmujący się niczym, z silną osobowością. Z wielką pasją (jaką jest gra na gitarze i żeglarstwo), znajduje w sobie tyle siły, że mimo wielu przeciwności nadal dąży do swojego celu. Tak, znam to. Szczególnie w tym ostatnim jesteśmy podobni ;)
A tak przy okazji, to nowe zdjęcie jest jakieś takie... niepodobne. Wolałam stare.
Heh a mi wyszedł Edward. Hmm może i coś mam z Edwarda, do obcych jestem nieśmiała. Mam taki swój świat i naprawdę to mało kto mnie w PEŁNI rozumie. Ale jakbym miała sama wybierać to głównie przychodzi mi na myśl James Barrie. Lubię marzyć, baa wręcz uwielbiam :) Mam swój świat, do którego wpuszczam tylko wyjątkowo osoby, niestety nie każda z nich go rozumie. Jestem wrażliwa, lubię spędzać czas sama na łonie przyrody. Pisać, myśleć, tworzyć... ;P Axel to też trochę ja :) Buntownicza, strasznie pogmatwane mam życie :P Wkręcam się czasem w naprawdę chore układy :/ No i Gilbert... niektórzy nawet nie zauważają jak wiele robię dla przyjaciół i rodziny... zauważają to dopiero po jakimś czasie...
Po obejrzeniu filmu i dwukrotnym rozwiązywaniu testu (kiedyś już natrafiłam na ten test w wersji angielskiej) stwierdzam,że jestem Samem z Benny&Joon.
W kręgu znajomych jestem uważana za nieco zdziwaczałą komediantkę, która każdą sytuację potrafi obrócic w żart. Fakt,mam parę nawyków, które niektórych wkurzają (jeśli usłyszę jakieś słowo,które mi się spodoba powtarzam je za każdym razem zmieniając intonację głosu... wiem, to takie mało normalne),ale zdarza się to bardzo rzadko.
Co do drugiej postaci to chyba będzie J.M Barrie- dla mnie także marzenia są często ucieczką od monotonii zwykłego życia.Szczerośc do bólu i lekkie przejawy wredoty upodabniają mnie także do Willy'ego Wonki.
Ja jestem kombinacją Sama i Jamesa Barrie - całkowita marzycielka, żyjąca swoim własnym życiem. Zazdroszcze Samowi tego drzewa, na którym można się schować i samemu posiedzieć. Z jednej strony jestem właśnie taką zamkniętą osobą, a z drugiej, czasem, potrafię być duszą towarzystwa - rozśmieszać itd. A James to marzyciel, tak jak ja. Lubię sobie poleżeć na łóżku z słuchawkami na uszach i zastanawiać się :"co by było gdyby..." ;))
Edward Nożycoręki.Dziwak często nieakceptowany przez świat.Ed Wood.Akceptował fakt,że jest dziwny i taki już zostanie.Bawił się tym jak dziecko.
Ja jestem bardzo podobna do Jamesa Barry'ego. Po prostu wypisz wymaluj, oczywiście z charakteru. Zamknięta w swoim świecie, rzadko kogoś do niego wpuszczam. Kocham pisać. Lubię parki :P
z testu na facebooku :) :
- Raoulem Duke.
Jestes osoba ktora nie boi sie wyzwan i czerpie z zycia pelnymi garsciami - nie ma imprezy, na ktorej by cie nie bylo, jestes prawdziwa dusza ...towarzystwa. Jednoczesnie doskonale obserwujesz ludzi, oraz dostrzegasz zmiany zachodzace w otaczajacym cie swiecie. Jestes typem indywidualisty, ktorego wszyscy chca miec za przyjaciela..
link do testu:
http://apps.facebook.com/jakapostaciaaykcwu/quiz/questions?quiz_metric[activated _at]=1261864808&quiz_metric[clicked_attribute]=feeds_clicked&_fb_fromhash=64676b de8bfe7630946017452d216315
Edward Nożyroęcki :
Jesteś Edwardem Nożycorękim. Wrażliwym, nieśmiałym, nieco zamkniętym w sobie artystą stroniącym od zgiełku, tłumu, nie do końca rozumiejącym otaczających go ludzi. Masz niezwykły dar dostrzegania piękna wokół siebie; a jeśli tego piękna zabraknie umiesz stworzyć je wprost z niczego. Jest to coś, za co skrycie podziwiają cie inni.
Wypisz wymaluj ja :D
Wcześniej też robiłam taki test, ale były zupełnie inne pytania i też wyszedł mi Edzio.
..mi też wyszedł.. ale chyba sporo postaci nie uwzględniono, tj są tylko: Wonka, Sparrow, Edek no i ten z Blow (no chyba, że to Hunter z Las Vegas Parano)..
.ja tam chyba najwięcej wspólnego mam z Cranem ze Sleepyhollow =]
hmm... do kpt.Jacka Sparrowa, chyba najbardziej jeśli chodzi o trzecią część "Piratów", bo też chciałabym być nieśmiertelna;) no i jestem do bólu szczera( jeśli chce) ale też potrafię kłamać i oszukiwać ludzi, nie czuję się winna, jeśli oszukuję bo ważny jest dla mnie cel a nie środki. ale potrafię coś poświęcić, no czasami naginam rzeczywistośc do własnych celów.
druga postać- myślę że James Barrie- dlaczego bo uwielbiam, marzyć, co czasami przetwarzam literacko.
Mnie też wyszedł Edward, ale chyba jestem też jak James Barrie i Jack Sparrow(miałam na jednym z obozów taką ksywę, ciekawe czemu?) ;D