Johnny Depp

John Christopher Depp II

8,8
245 870 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Johnny Depp

Na jednym blogu zobaczyłam taką zabawę i postanowiłam ją przenieść na forum nieco zmodyfikowaną ;)) A więc to są zasady:
Ja jako pierwsza piszę pytanie. Kolejna osoba odpowiada na nie i zadaje kolejne pytanie. Następna osoba znów odpowiada i zadaje pytanie itd... UWAGA- pytania mogą dotyczyć TYLKO Johnnego Deppa- jego, jego filmów, wszystkiego co z nim związane :). Moje pytanie:
Czy kolejna osoba lubi Johnnego Deppa? (coś łatwego na początek ;))
Pozdr! Mam nadzieję, że ktoś odpisze ;)

CristineHolly

irlandzkiego :)
kogo w serialu Twin Peaks grała jedna z jego "miłości"?
ha, trudne?

Lady_From_Burton_World

irlandzkiego:)

Johnny namalowal kiedys portret Vanessy, ktory stal sie okladka jednej z jej plyt- jaki jest tytul tej plyty..?:)

Asiek03

Divine Idylle

Czy Johnny Depp w jakimś filmie wystąpił jako kobieta?

Cattheriine

Jako kobieta nie, ale 2 razy jako transwestyta albo ..... no Ed Wood :)

Wymień partnerki Depp'a

Majus_5

Związany był min. z Lori Anderson (pierwsza żona) Sherilynn Fenn, Winoną Ryder, Jennifer Grey oraz super modelką Kate Moss. Jego obecną partnerką jest francuska piosenkarka i aktorka Vanessa Paradis.

Z jakiego filmu pochodzi piosenka "Have you ever really loved a women"?

Cattheriine

Z filmu "Don Juan DeMarco"

Czy Johnny wręczał komuś kiedyś jakąś nagrodę? Jeżeli tak to komu i jaka to była nagroda?

Majus_5

wiem że napewno komuś wręczał ale nie pamieam komu więc pozwolę sobie odpowiedzieć na pytanie NonyT. a jak ktoś będzie wiedział komu Johnny wręczał nagrode to odpowie;)

W serialu "Twin Peaks" jedna z jego miłości Sherilyn Fenn grała Audrey Horne

Lady_From_Burton_World

Chyba z filmu "Don Juan DeMarco".

Pytanie:W którym roku rodzice Depp'a się rozwiedli?

CristineHolly

Oj egipcjanka! Chyba się troszeczkę spóźniłaś! ;)

Rodzice Depp'a rozwiedli się 1978 roku

Pytanie:

W ilu filmach zagrał Johnny (Swenney Todd się liczy, za to te których nie ma w kinach i te takie wywiady nie)

Majus_5

Naliczyłam 37 filmów 0_o
Sama nie wiedziałam,że tego aż tak dużo.

No więc teraz pytanko:
Jak Johnny odwdzięczył się szpitalowi,w którym lekarze uratowali w zeszłym roku życie jego córeczki,Lily Rose?

taCoryje

1. Zaprosił pracowników na bal (już dokładnie nie pamiętam jaki, ale chyba coś z PzK)
2. Przebrał sie za Jacka Sparrowa...
3. ...i opowiadał dzieciom bajki :D

Vanessa na pewno jest dumna :D Ja też bym była, zazdroszczę jej ^^

Pytanie hmm...
kto jest idolem Dżonego? (chodzi mi o kogoś kto zagrał również w PzK III)

Nieaktywny_2

Keith Richards :)

NonaT

pytanie :p

NonaT

Najlepszy cytat (z filmu) Johnnego to według Ciebie ...?

NonaT

"Patrzę na główkę od szpilki i widzę tańczące anioły..." taki głeboki...he he :D

Twoja ulubiona scena filmowa z udziałem Johnny'ego?

Karolcia_28

hmm... Uwielbiam wszystkie sceny z Jego udziałem, ale jak już odpowiedź to może taka:
Nie mam wybranej ulubionej sceny, uwielbiam Jego mimikę twarzy, w obojętnie jakim filmie. W PzK jest świetny! W Edwardzie Nożycorękim to spojrzenie! W Marzycielu taki głęboki wyraz twarzy... To jest po prostu piękne!

Nieaktywny_2

a moja ulubiona scena to z Sekretnego okna jak ta Amy wchodzi na góre i Mort tak odchyla te drzwi a za nim jest napis "SHOOT HER" to było super i ten kapelusz :)

Karolcia_28

Naturalnie scena z huśtawką w "Benny&Joon".

Którą postac grało się Johny'emu najłatwiej i najprzyjemniej (o czym wspominał nieraz w wywiadach ;))?

taCoryje

hehe ja nie dałam pytania, a w tym samym czasie dałyśmy odpowiedź :P No to niech będzie twoje :)

Nieaktywny_2

no nie jestem pewna! Jacka Sparrowa???

Lady_From_Burton_World

Pojęcia nie mam.........

ciągle <za krótki>

CristineHolly

Też sądze ,że Jacka Sparrowa ,albo tego Edwarda Nożycorękiego(ale niee jestem pewna......)

Ulcia_6

Hmmm...może ktoś zada pytanie ;pppp....???

Ulcia_6

To może Ulcia zadaj pytanie? Jako że ostatnia odpowiedziałaś:D

Mrs__Lovett

Oki zadam bardzo łatwe pytanko :)) hyhy....

Ile razy Johnny Depp był nominowany do Oscarów?? :)))

Ulcia_6

Trzy razy
1.Za rolę pierwszoplanową w "POTC"
2.za rolę pierwszoplanową w "Marzycielu"
3.za role pierwszoplanową w "Sweeney Todd:The demon barber of Fleet street"

No to moje pytanie brzmi:
Do jakiego filmu Johnny skomponował muzykę??A czy do jakiegos w ogóle ją skomponował?? ;D

taCoryje

alez skomponowal:) do "desperado2"

kogo Johnny sie radzil, gdy zastanawial sie czy kupic wyspe? ( jednoczesnie jego najwiekszy autorytet jesli chodzi o aktorstwo..:))

Asiek03

Chyba Marlon Brando;) Tak?
Moje pytanie: Jaki aktor wkręcił Johnny'ego w filmowy biznes?;)

Foxi_2

Nicolas Cage.

jaki byl pierwszy film, ktory obejzalas/obejzales, z Johnnym Deppem w roli glownej?

kasanova

Blow.

jak nazywa sie autor ksiazkowej biografi deppa?

kasanova

To chyba były dzięwiąte wrota albo na zywo, nie pamiętam który pierwszy;)

To teraz proste gdzie urodził się Johnny?

Mrs__Lovett

Owensboro, Kentucky:)

jaka sume przeznaczyl na szpital dzieciecy w ktorym uratowano zycie lily-rose? i na co chorowala?

Asiek03

Johnny Depp przelał okrągły milion dolarów na konto szpitala przy Great Ormond Street. Dziewczynka trafiła na oddział w marcu zeszłego roku z powodu groźnej choroby nerek.

Jaki nosi tytuł książka o Johnnym Deppie?

Cattheriine

Johnny Depp - współczesny buntownik :) Mam ją właśnie od koleżanki pożyczona i czytam :P

Wymień kilka wad Depp'a...

Asiek03

nie wiem dokładnie ale to była jakaś choroba nerek, a na szpital przeznaczył milion funtów i przekonał wytwórnię Disneya żeby także przekazał pokaźną sumke na szpital;) (Anioł na ziemi)

Ile tatuaży ma Johnny?

Mrs__Lovett

Oj przerpaszam, spóźniłam się trochę więc hmmm nie ma wad ale jak już coś muszę to... może to ze pali, to że ma już narzeczoną i to że jest tylko jeden;)

pytanie powyższe

Mrs__Lovett

11

opisz wygląd jego 11 tatuaży

Majus_5

napis 'Wino Forever', głowa Indianina, imię mamy Betty Sue oraz imiona dzieci Lily-Rose i Jack. Poza tym 3 prostokąty, trójkąt na palcu, hasło 'The Brave', trupią czachę, cyfrę trzy, jaskółkę i motyw orientalny

Ile razy Johnny Depp był na okładce magazynu "The Rolling Stones" i w jakich latach?

Mrs__Lovett

Chyba 6 razy. Nie jestem pewna. A w latach hm...na pewno 05 i 07...ale nie wiem.:P

Karolcia_28

Karolcia pytanie!! Nie zapominaj!! :)) hyhy pozdrawiam :*

Ulcia_6

Już już:) Ooo mam. W jakich filmach Johnny grał u boku Heleny Bohnam Carter?

Karolcia_28

W "Charlie i fabryka czekolady" i "Sweeney Todd:Demoniczny golibroda z Fleet Street" ma zagrać też w Shantaram podobno i podkładała głos(jak Johnny) do Gnijącej panny młodej więc też się chyba liczy

Tim Burton zaproponował Johnny'emu by nakręcili 7 już film razem. Jaki to film i kogo Johnny ma zagrać? (nie wiem czy wiadomo o co mi chodzi, mam nadzieje że tak:D)

Karolcia_28

- "Gnijąca Panna Młoda Tima Burtona"
- "Charlie i fabryka czekolady"
- "Sweeney Todd"

Czytałaś/eś Biografie Deppa? jeśli tak to jak ją oceniasz?

Yoko_ono

Buuu spóźniłam się =)

Wydaje mi się ze ten 7 film to "Alicja w krainie czarów"

Pytanie to samo co wyżej

Yoko_ono

Tak, to Alicja w krainie czarow i ma on zagrać szalonego kapelusznika;)
Jako że biografi nie czytałam to niech na to pytanie odpowie może ktoś kto czytał i da swoje

Mrs__Lovett

Ja czytałam i oceniam na 5 z małym minusikiem. Nie mam pomysłu na pytanko, wiec może ktoś jest chętny:P

Lady_From_Burton_World

Okey no to ja mam pomysł...w jakim filmie Johnny zagrał u boku Marii Bello??? Pozdrawiam:*

CristineHolly

W Sekretnym Oknie :)

Pytanie : czy Johnny ma rodzeństwo? jeśli tak to jak mają na imię?

BK_201

Johnny ma brata Danny'ego i 2 siostry Chriestie i Debbie (nigdy się nie nauczę poprawnej pisowni tych wszystkich imion ;( )

W jakich filmach zagrał z Christiną Rici?

Majus_5

Człowiek, który płakał, Jeździec bez głowy, Las Vegas Parano.

Kim z zawodu byli rodzice J.D.?