Na jednym blogu zobaczyłam taką zabawę i postanowiłam ją przenieść na forum nieco zmodyfikowaną ;)) A więc to są zasady:
Ja jako pierwsza piszę pytanie. Kolejna osoba odpowiada na nie i zadaje kolejne pytanie. Następna osoba znów odpowiada i zadaje pytanie itd... UWAGA- pytania mogą dotyczyć TYLKO Johnnego Deppa- jego, jego filmów, wszystkiego co z nim związane :). Moje pytanie:
Czy kolejna osoba lubi Johnnego Deppa? (coś łatwego na początek ;))
Pozdr! Mam nadzieję, że ktoś odpisze ;)
irlandzkiego:)
Johnny namalowal kiedys portret Vanessy, ktory stal sie okladka jednej z jej plyt- jaki jest tytul tej plyty..?:)
Związany był min. z Lori Anderson (pierwsza żona) Sherilynn Fenn, Winoną Ryder, Jennifer Grey oraz super modelką Kate Moss. Jego obecną partnerką jest francuska piosenkarka i aktorka Vanessa Paradis.
Z jakiego filmu pochodzi piosenka "Have you ever really loved a women"?
Z filmu "Don Juan DeMarco"
Czy Johnny wręczał komuś kiedyś jakąś nagrodę? Jeżeli tak to komu i jaka to była nagroda?
wiem że napewno komuś wręczał ale nie pamieam komu więc pozwolę sobie odpowiedzieć na pytanie NonyT. a jak ktoś będzie wiedział komu Johnny wręczał nagrode to odpowie;)
W serialu "Twin Peaks" jedna z jego miłości Sherilyn Fenn grała Audrey Horne
Oj egipcjanka! Chyba się troszeczkę spóźniłaś! ;)
Rodzice Depp'a rozwiedli się 1978 roku
Pytanie:
W ilu filmach zagrał Johnny (Swenney Todd się liczy, za to te których nie ma w kinach i te takie wywiady nie)
Naliczyłam 37 filmów 0_o
Sama nie wiedziałam,że tego aż tak dużo.
No więc teraz pytanko:
Jak Johnny odwdzięczył się szpitalowi,w którym lekarze uratowali w zeszłym roku życie jego córeczki,Lily Rose?
1. Zaprosił pracowników na bal (już dokładnie nie pamiętam jaki, ale chyba coś z PzK)
2. Przebrał sie za Jacka Sparrowa...
3. ...i opowiadał dzieciom bajki :D
Vanessa na pewno jest dumna :D Ja też bym była, zazdroszczę jej ^^
Pytanie hmm...
kto jest idolem Dżonego? (chodzi mi o kogoś kto zagrał również w PzK III)
"Patrzę na główkę od szpilki i widzę tańczące anioły..." taki głeboki...he he :D
Twoja ulubiona scena filmowa z udziałem Johnny'ego?
hmm... Uwielbiam wszystkie sceny z Jego udziałem, ale jak już odpowiedź to może taka:
Nie mam wybranej ulubionej sceny, uwielbiam Jego mimikę twarzy, w obojętnie jakim filmie. W PzK jest świetny! W Edwardzie Nożycorękim to spojrzenie! W Marzycielu taki głęboki wyraz twarzy... To jest po prostu piękne!
a moja ulubiona scena to z Sekretnego okna jak ta Amy wchodzi na góre i Mort tak odchyla te drzwi a za nim jest napis "SHOOT HER" to było super i ten kapelusz :)
Naturalnie scena z huśtawką w "Benny&Joon".
Którą postac grało się Johny'emu najłatwiej i najprzyjemniej (o czym wspominał nieraz w wywiadach ;))?
Trzy razy
1.Za rolę pierwszoplanową w "POTC"
2.za rolę pierwszoplanową w "Marzycielu"
3.za role pierwszoplanową w "Sweeney Todd:The demon barber of Fleet street"
No to moje pytanie brzmi:
Do jakiego filmu Johnny skomponował muzykę??A czy do jakiegos w ogóle ją skomponował?? ;D
alez skomponowal:) do "desperado2"
kogo Johnny sie radzil, gdy zastanawial sie czy kupic wyspe? ( jednoczesnie jego najwiekszy autorytet jesli chodzi o aktorstwo..:))
To chyba były dzięwiąte wrota albo na zywo, nie pamiętam który pierwszy;)
To teraz proste gdzie urodził się Johnny?
Owensboro, Kentucky:)
jaka sume przeznaczyl na szpital dzieciecy w ktorym uratowano zycie lily-rose? i na co chorowala?
Johnny Depp przelał okrągły milion dolarów na konto szpitala przy Great Ormond Street. Dziewczynka trafiła na oddział w marcu zeszłego roku z powodu groźnej choroby nerek.
Jaki nosi tytuł książka o Johnnym Deppie?
Johnny Depp - współczesny buntownik :) Mam ją właśnie od koleżanki pożyczona i czytam :P
Wymień kilka wad Depp'a...
nie wiem dokładnie ale to była jakaś choroba nerek, a na szpital przeznaczył milion funtów i przekonał wytwórnię Disneya żeby także przekazał pokaźną sumke na szpital;) (Anioł na ziemi)
Ile tatuaży ma Johnny?
Oj przerpaszam, spóźniłam się trochę więc hmmm nie ma wad ale jak już coś muszę to... może to ze pali, to że ma już narzeczoną i to że jest tylko jeden;)
pytanie powyższe
napis 'Wino Forever', głowa Indianina, imię mamy Betty Sue oraz imiona dzieci Lily-Rose i Jack. Poza tym 3 prostokąty, trójkąt na palcu, hasło 'The Brave', trupią czachę, cyfrę trzy, jaskółkę i motyw orientalny
Ile razy Johnny Depp był na okładce magazynu "The Rolling Stones" i w jakich latach?
W "Charlie i fabryka czekolady" i "Sweeney Todd:Demoniczny golibroda z Fleet Street" ma zagrać też w Shantaram podobno i podkładała głos(jak Johnny) do Gnijącej panny młodej więc też się chyba liczy
Tim Burton zaproponował Johnny'emu by nakręcili 7 już film razem. Jaki to film i kogo Johnny ma zagrać? (nie wiem czy wiadomo o co mi chodzi, mam nadzieje że tak:D)
- "Gnijąca Panna Młoda Tima Burtona"
- "Charlie i fabryka czekolady"
- "Sweeney Todd"
Czytałaś/eś Biografie Deppa? jeśli tak to jak ją oceniasz?
Buuu spóźniłam się =)
Wydaje mi się ze ten 7 film to "Alicja w krainie czarów"
Pytanie to samo co wyżej
Tak, to Alicja w krainie czarow i ma on zagrać szalonego kapelusznika;)
Jako że biografi nie czytałam to niech na to pytanie odpowie może ktoś kto czytał i da swoje
Ja czytałam i oceniam na 5 z małym minusikiem. Nie mam pomysłu na pytanko, wiec może ktoś jest chętny:P
Johnny ma brata Danny'ego i 2 siostry Chriestie i Debbie (nigdy się nie nauczę poprawnej pisowni tych wszystkich imion ;( )
W jakich filmach zagrał z Christiną Rici?