Johnny Depp

John Christopher Depp II

8,8
247 672 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Johnny Depp

Ten sam post pisałam na stronie Efrona. Ale nie myślcie(!), że w imię miłości do niego. Raczej ogólne zastrzeżenie na które chciałabym znać waszą opinię. Cytuję (samą siebie)

"Jesteście wredni...
Już czuję te wszystkie ataki na mnie. I dobra niech sobie będą. Założyłam konto na filmwebie, bo słyszałam, że są na nim INTELIGENTNI ludzi, z którymi można porozmawiać i usłyszeć obiektywne opinie na temat filmów ludzi. Wiecie co? Gówno prawda. Od pewnego czasu w ogóle przestałam czytać opinie internautów, bo takie działanie mija się z celem.

Weźmy jakiś konfliktowy przeykład. Dobra skoro jesteśmy na forum Efrona to niech będzie Efron i film High School Musical. Zacznijmy od filmu.
Fani mówią: kocham ten film, anty fani: co za gniot. Żadne z was nie ma racji. Na okrągło się kłócicie jakby to miało jakikolwiek sens. Ten film nie jest ani ósmym cudem świata, ani jego dnem. Osobiście bardzo go lubię, ale zdaję sobie sprawę, że to no... nie jest najwyższych lotów. Ale czy to powód, żeby się od debili itp wyzywać? No chyna ny.

Co do Efrona. Chłopak, którego cały czas się czepianie. Jesteście zajebiście niesprawiedliwi. Od razu mówię, że podobnie jak h.s.m gościa bardzo lubię, mam do niego słabość, no już taka się urodziłam, nic nie poradzę, ale w tej całej pseudo zaznaczam PSEUDO miłości do niego, widzę, że z graniem nie idze mu najlepiej (dla tego mu 6 dałam) ale kurczę on ma dopiero 20 lat. Al Pacino, czy Robert de Niro też nie zawsze grali w dobrych filmach, miewali wtopy, ale OCZYWIŚCIE o tym się nie mówi (dajmy na to film "Poznaj moich rodziców" przez wielu krytyków był nisko oceniany, lub jako film przeciętny. Na filmwebie jest w miarę wysoko, ale przyzwyczaiłam się, że filmy na tym portalu są oceniane niestety w dużej mierze pod aktorów).

I zaznaczam, że nie czuję się upośledzoną, nastoletnią (mam 17 lat) idiotką kochającą (aaaa zackuś!) Efrona. Bo nie jestem. Nie wiem skąd się u was bierze ocenianie ludzi po filmach jakie oglądają, albo po aktorach jakich lubią. Nie zawsze ma się humor na "Zapach kobiety" albo "K-Pax" czasem trzeba obejrzeć "Step up" by odetchnąć. Ale to chyba normalne nie? Szkoda, że na każdej stronie aktora, filmu więcej jest kłótni i wyzwisk niż wymienia opini, odczuć (ale w bardziej cywilizowany sposób)

Pozdr.
(sorx za blędy)"

Mam nadzieję, że napiszecie co o tym myślicie? Macie podobne odczucia?

christabel

hehe to "pokarze" to moje ups sorka ;)

christabel

Na wstępie mówie ja nie chcę się kłócić?

Ale to jest forum o J.D a nie o Z.E...

Więc po co zakładasz ten temat tutaj...idz na jego forum i tam podziel się tym :P...Pozdrawiam

christabel

Wydaje mi się, że wielu z Was nie zrozumiało przesłania postu autorki tematu, i teraz wdajecie się w bezsensowną polemikę na temat jego formalności.
Ja osobiście zgadzam się z Claudią i Joasią16. Forum filmwebu rzeczywiście powoli przeistacza się w ogromną kopalnię marnych prowokacji, bluzgów i obrzucania błotem. A szkoda, bo gdzieś pomiędzy tym całym cholernym szmelcem zagubiły się prawdziwe, inteligentne dyskusje ; D

Nieaktywny_2

heh sorka ja sie czuję czysta ;P nikogo nie obraziłam, ale jeśli tak było to przepraszam i na dodatek nie jestem nikim zaślepiona. Każdy ma prawo kogoś nie lubić. W jednym sie z autorka tematu zgadzam że często ludzie oceniają filmy za obsadę ( tu dajmy np Rum Diary który jeszcze nie został przez nikogo obejrzany a już ma głosy, za Deppa). Może sie trochę zbytnio obruszyłam bo temat tak troszkę... nie dotyczy tego forom...

claudia_11

Do Joasia16. Własnym oczom nie wierzę. Pierwsza osoba, która zrozumiała o co mi chodzi. Jestem ci wdzięczna. Następnym razem muszę chyba pamiętać, aby w swoich 'wypocinach' dobierać bardziej tolerowane nazwiska, bo jak widać niektórzy poza nazwiskami nie widzą nic innego.

Pozdr.

claudia_11

No własnie i to jest pewien problem na forum. Ludzie wyhaczają pojedyńcze słowa z czyjejś wypowiedzi nie rozumiejąc co naprawdę miała na myśli. Też lubię Deppa ale bluzgam każdego,który powie coś nie tak na jego temat.Mówiąc słowo blzugam mam na myśli wyzywanie od głupków i tym podobnych. Oczywiście można mieć odmienne zdanie i wyrazić to w normalny,cywilizowany sposób. Zwyczajnie dyskutować.Niewiem dlaczego ale niektórzy nie potrafią porozmaiwac, przedtawić swoich argumatów za i przeciw. Pewnie łatwiej jest obrzucić kogoś błotem, zwyzywać go. Tak jest łatwiej. Tyle że to do nieczego nie prowadzi.

Joasia16

heh ja tez nikogo nie bluzgam (raczej), ale weźcie pod uwagę takie tematy jak "długość deppa", "depp do gaziku" lekka przesada nieprawdaż? I co wtedy napiszecie w takim temacie co?

NonaT

Takie tematy świadczą o inteligencji autora. Chociaż może piszą je też inteligentni ludzie w celu sprawdzenia reakcji fanek?Może też tak być. Jednak najbardziej prawdopodobną wersją jest chęć zwrócenia na siebie uwagi poprzez chamskie wypowiedzi. Nie lepiej takich ludzi ignorować? Odpowiadając na ich posty bierzecie udział w kolejnej beznadziejnej,niepotrzebnej wymianie zdań.Wymianie zdań polegającej włąśnie na bluzganiu się nawzajem. Tylko czy to ma sens??

Joasia16

oczywiście że nie ma, ale ja no jestem takim typem osoby która jest troszkę kłótliwa i trudno mi obok czegoś takiego przejść tak o. Nie lubię jak ktoś obraża siebie na wzajem bez podstaw. Dlatego staram sie tego nie robić. Może czasem mi nie wychodzi.....

Joasia16

Do Joasia16: Dokładnie. Podejrzewam, że połowa jak zobaczyła, że zaczęłam od nazwiska Z.E to dalej w ogóle nie czytała co mam do powiedzenia i stąd ta dziwna afera. A pomyśleć, że chciałam usłyszeć tylko wasze opinie na temat wszechobecnych bezsensownych kłótni. Nieważne.

Do NotaT: Mój post tyczy się każdego forum, tylko, że jeżeli jesteś na forum np. Robbina Williamsa, pod inicjałami Z.E trzeba podstawić R.W i dalej wszystko będzie (niestety) aktualne. I nie mam tu na myśli umiejętności aktora/aktorki a zawzięcie jego fanów/antyfanów w obronie/ataku na niego. Za dużo tych łamańców ale chyba tym razem wszystko jest jasne. Mogłam odrazu tak napisać nie byłoby problemu.

Pozdr.

claudia_11

Claudia to też nie o to dokładnie mi chodziło. Nigdy nie powiedziałam że nie masz racji, prawda?

claudia_11

Claudia...jesteś inteligentną, młodą osobą.

claudia_11

Dajcie już spokój, chyba że lubicie tak ja się kłócić. Ja Cię rozumiem, to jest tylko przykłada!

Aniolki_Dzonego

SPOKÓJ!!

Ja doskonale rozumie Claudie!! Ona broni Z.E ,bo go lubi...tak jak My bronimi J.D...(ja oczywiscie nie lubie Z.E ale mniejsza o to)

I jeszcze mam jedna sprawe:

Fanki Johnnego po co piszecie i obrazacie tego Z.E???? (ja sama jestem fanka Deppa ale wiecie o co mi chodzi) Nie ma sensu!! Naprawde...i same zaczynamy kłotnie

Ulcia_6

Buuu :P

claudia_11

...ale zawsze znajdą się takie osoby jak Ulcia, które nie doczytując do końca Twojego postu ze zrozumieniem, będą udawały że wiedzą o co kaman.
Po prostu staraj się tym nie przejmować.

Jorjan

Chodzi mi o forum Z.E bo przed chwila przegladalam...

Ulcia_6

Madzia co bu co bu :PP ja nie lubie tego Zacka!! Ale nie obrazajcie jego i jego fanow :P sami wiecie jak jest jak obrazaja Johnnego :P

Jorjan

Własnie czytajac wypowiedz Ulci stwierdzam,że jednak nie zrozumiala ona o co chodziło Caludii.Radzę jeszcze raz przeczytać dokładniej wypowiedz autorki i wtedy wyrażać opinię.

Joasia16

Joasia16: bo ja na szybkiego czytalam:PP hehe :P Ale mi chodzi tu juz ogolnie!!

Ulcia_6

No właśnie. Może przeczytaj dokładnie i wtedy się wypowiadaj. To z tego powodu na forum sa niepotrzebne kłótnie. Czasem piszecie o czymś nie mając o tym pojęcia bo tylko rzuciłyście okiem na wypowiedz wyhaczając niektóre zwroty.Tak się nie da normalnie rozmawiać. Aby mieć coś do powiedzenia trzeba wysłuchać dokładnie jednej ze stron.

Joasia16

"No właśnie. Może przeczytaj dokładnie i wtedy się wypowiadaj." Oj ale ty masz problemy... Ulcia napisała przecież że już rozumie. Więc po to wypominać?

"To z tego powodu na forum sa niepotrzebne kłótnie." nie, nie. To z Twojego powodu może być teraz kłótnia. Nie wiesz dlaczego? Popatrz wyżej.

Nieaktywny_2

Napisała ale nie zrozumiała. I to jest problem. Wyhaczacie pojedyńcze zdania nie rozumiejac treści a potem dziwicie się,że powstaje chaos jaki tutaj zaistniał.

To z Twojego powodu może być teraz kłótnia. Nie wiesz dlaczego? Popatrz wyżej.
Najwidoczniej ty też nie rozumiesz sprawy. To w większości dyskusji kłotnia powstaje w momencie gdy rozmówcy sie nie rozumieją. Aby prowadzić normalną wymianę zdań nalezałoby najpierw dokładnie wysłuchać co ta druga strona ma do powiedzenia. Przemyślcie to.

Joasia16

Nom, może troszkę nie zrozumiała, ale ja też na początku nie zaczaiłam, więc wiem o co chodzi... Bo autorka najpierw napisała że my się czepiamy o byle co, a potem jak zaczęła się tłumaczyć to wyszło że jest niewinna...

Jorjan

No niestety takie osoby też muszą być;) Trzeba się przyzwyczaić;)
Mimo wszystko dziękuję tym kilku osobom które pojęły o co mi chodzi:), bo reszta... mam wrażenie, że nawet nie próbowała.

To by było na tyle.
Pozdr.

claudia_11

Fajnie było wymienić kilka zdań z osoba jak ty:) Odzyskuję wiarę w ludzi. Jednak są jeszcze osoby na tym forum,które trzeźwo i madrze patrzą na niektóre sytuacje. Pozdrawiam:)

claudia_11

Aha już wiem :P już rozumiem :P przeczytalm teraz dokładnie temat!!

Ulcia_6

Hehehehehe :P

Ulcia_6

boze wy to macie adrenaline kłucenia nie do autora tematu nie masz co robic to rozbiesz sie i ubrania pilnuj xDD no poprostu zal mi takich ludzi którzy zakładaja tak beznajdzejne tematy zal...
Ps. i zachowaj takie tematy dla siebie rany co za człowiek...

BK_201

Ej moim zdaniem temat skończony nie ma sensu tutaj pisać ,bo się ciągle kłócimy...Za byle co. Więc ja już wychodzę z tego tematu ,bo jak dla mnie nie ma sensu tutaj dalej pisać.Pozdrawiam :)

BK_201

Zmartwię Cię ale to jeden z niewielu normalnych i mądrych tematów na forum. Jak widzę tematy typu: Johnny jest najlepszy a wszyscy inni są fee albo co bys zrobiła gdyby...czy wasze sny z Johnnym to aż mi się goraco robi.To tyczy sie też tematów i przede wszystkim takich. w których nie można przeczytać innych słów jak: palant głupek itp.
W większości przypadków fanki sa nieobiektywne i jak juz mówiłam przykładem jest ostatnia rozmowa na temat oskarów.

Ulcia_6

Ale mam żal :( Claudio napisałaś nam że jesteśmy wredni :((( też na nas troszkę naskoczyłaś. może dlatego ta reakcja taka była? ja sie uniosłam przyznaję ;)

Ulcia_6

"Hehehehehe :P"

Faktycznie jest się z czego śmiać :/
A potem ktoś się dziwi, że przy czytaniu "Krzyżaków" w gimnazjum dzieciaki gubią się przy 3 stronie.

Jorjan

Do Jorjan: No niestety. Chociaż przyznam się, że ja ledwno przez Krzyżaków przebrnęłam;) Nie do końca mi leży taka lekturka:)

Ktoś (przepraszam, ale teraz nie moge tego znaleźć) napisał, że zaczęłam się tłumaczyć i wyszłam na niewiniątko. Nie zgodzę się z tym. Ja się nie tłumaczyłam bo nie mam z czego, tylko starałam (i jak widać niektórym cały czas się staram) wyjasnić o co mi chodziło. Jakbyś czytał uważnie to bys wiedział.

Do NotaT: żal do mnie? "jesteście wredni" no wiesz jakbyś przeczytała od początku całą dyskusję tego tematu to bys zobaczyła jak wiele osób swoimi wypowiedziami potwierdziło moje słowa.

Joasia16: z tobą również się miło rozmawia:) tak więc dzięki:)

Do Molly-Rose: Kolejna, która
a) nie zrozumiała o co mi chodzi
b) uważa, że coś takiego jak problem kłótni, wyzwisk na tej stronie nie istnieje.
Tyle mam do powiedzenia.

Pozdr.

claudia_11

Claudia, powiem Ci jeszcze jedno:
Twój temat to kit przy tym temacie on wymięka:
http://www.filmweb.pl/topic/801933/jaka+d%C5%82ugo%C5%9B%C4%87+depp%27a..html
buhahah

Nieaktywny_2

nom większość fanek (i fanów) na tym forum jest bezkrytyczna co do swoich ulubieńców, ale to nie tylko fani Depp'a. Np. za jedno mogła bym go skrytykować, ale zachowam to dla siebie bo nie chce być spalona na stosie przez te 13 latki ;)

NonaT

Może nie będzie tak źle. Trzeba wyrażac sowje zdanie ;))

Joasia16

ok uważam, że film Cry-Baby był prawie beznadziejny.... Nawet Depp zawiódł :/ przy tak kiepskim scenariuszu nic nie dało sie nawet zrobić. koniec :)

NonaT

I tu się zgodzę. Trochę sie nawet zdziwiłam,że przyjął tę rolę. I żałuję,że teraz jest komercyjnym produktem. przed piratami mało osób go kojarzyło i nie miał tylu fanatycznych fanek.

Joasia16

dokładnie tak samo myślę. Gdyby nie piraci to te 13latki nawet by o nim nie wiedziały. jak już gdzieś to napisałam to piratów obejrzałam dopiero w grudniu '07. a "wciągnęłam" sie w Depp'a jak pewnej nocy oglądałam z mamą "Jeźdźca bez głowy" (Boże wtedy to był dla mnie prawdziwy horror, bałam się)

NonaT

Ja pierwszy film z Depp'em jaki obejrzałam to oczywiście PzK, świetnie tam grał, ale scenariusz innego filmu mnie urzekł, Edward Nożycoręki, choć tam nie mógł sie popisać grą aktorską. Jeszcze inny film - jeden z moich ulubionych - to Marzyciel.

I w PzK podobała mi się Jego mimika i takie egoistyczny akcencik oraz niezorientowanie :D

Joasia16

idę oglądać skrót Oscarów. Joasiu dodam Cię do ulubionych :)

claudia_11

1. Masz rację w 100% :D
2. Ten temat i tak nic nie zmieni...

użytkownik usunięty
aaricia

Zac Elfron jest wyjebanym w kosmos aktorem, lepszego nie znajdziecie w tym zakątku Drogi Mlecznej. Johny może mu buty czyścić.

Wydaje mi się że ten post to prowokacja. Na mnie niby nie działa, bo z jednym tylko się nie zgodzę...
Raczej Johnny Depp, który pracuje w tym zawodzie już kilkanaście lat i miał 2 nominacje do Oskara, nie będzie czyścił butów Zac'owi, który ledwo zagrał w kilku filmach (największy "hit" HsM...). I nie traktujcie tego jako "zjechanie" go, ale myślę, że się ze mną zgodzicie co do kwestii butów :)

A na Oskarach Johnny był niezły. Wszyscy siedzą wyprostowani, elegancko a on sobie guję żumę (żuje gumę ;). Ciekawe co by z nią zrobił gdyby dostał Oskara :D

claudia_11

Jestem pod wrażeniem zdolności czytania ze zrozumieniem niektórych Użytkowników...
Co do autorki tematu - zgadzam się w 100%.
Bardzo żałuję, że nie można tutaj wyrazić swoich poglądów tak, by nie zostać zjechanym. Założę się, że gdybym założyła teraz temat, w którym napisałabym, że nie lubię np. Deppa od razu zostałabym wyzwana od idiotek itd. Tak samo, gdybym skrytykowała jakiś jego film.
Szkoda.

Pozdrawiam,
Irbis.

Irbis___KONTO_NIEAKTYWNE

NIE PRAWDA! Gdybyś napisała ,że nie lubisz Deppa to NAPEWNO nie wyzywałabym Cię od idiotek. Każdy ma swój gust. Pozdrawiam :)

Ulcia_6

Cześć Ulcia! :D No właśnie, już kilka razy pisałam o tym, że my się nie wyzywamy za grzeczne posty i tematy, ale jak ktoś pisze że Depp to idiota, niedorozwinięty pedał albo transwestyta (bo i takie się zdarzały) to sorry bardzo...

Ulcia_6

By ja poknoł!! hahaha :)) oglądałam wczoraj oscary!! :) hehehe....;)

Ulcia_6

pąknoł jak to sie pisze bo nie wiem :PP