Johnny Depp

John Christopher Depp II

8,8
247 546 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Johnny Depp

Ten sam post pisałam na stronie Efrona. Ale nie myślcie(!), że w imię miłości do niego. Raczej ogólne zastrzeżenie na które chciałabym znać waszą opinię. Cytuję (samą siebie)

"Jesteście wredni...
Już czuję te wszystkie ataki na mnie. I dobra niech sobie będą. Założyłam konto na filmwebie, bo słyszałam, że są na nim INTELIGENTNI ludzi, z którymi można porozmawiać i usłyszeć obiektywne opinie na temat filmów ludzi. Wiecie co? Gówno prawda. Od pewnego czasu w ogóle przestałam czytać opinie internautów, bo takie działanie mija się z celem.

Weźmy jakiś konfliktowy przeykład. Dobra skoro jesteśmy na forum Efrona to niech będzie Efron i film High School Musical. Zacznijmy od filmu.
Fani mówią: kocham ten film, anty fani: co za gniot. Żadne z was nie ma racji. Na okrągło się kłócicie jakby to miało jakikolwiek sens. Ten film nie jest ani ósmym cudem świata, ani jego dnem. Osobiście bardzo go lubię, ale zdaję sobie sprawę, że to no... nie jest najwyższych lotów. Ale czy to powód, żeby się od debili itp wyzywać? No chyna ny.

Co do Efrona. Chłopak, którego cały czas się czepianie. Jesteście zajebiście niesprawiedliwi. Od razu mówię, że podobnie jak h.s.m gościa bardzo lubię, mam do niego słabość, no już taka się urodziłam, nic nie poradzę, ale w tej całej pseudo zaznaczam PSEUDO miłości do niego, widzę, że z graniem nie idze mu najlepiej (dla tego mu 6 dałam) ale kurczę on ma dopiero 20 lat. Al Pacino, czy Robert de Niro też nie zawsze grali w dobrych filmach, miewali wtopy, ale OCZYWIŚCIE o tym się nie mówi (dajmy na to film "Poznaj moich rodziców" przez wielu krytyków był nisko oceniany, lub jako film przeciętny. Na filmwebie jest w miarę wysoko, ale przyzwyczaiłam się, że filmy na tym portalu są oceniane niestety w dużej mierze pod aktorów).

I zaznaczam, że nie czuję się upośledzoną, nastoletnią (mam 17 lat) idiotką kochającą (aaaa zackuś!) Efrona. Bo nie jestem. Nie wiem skąd się u was bierze ocenianie ludzi po filmach jakie oglądają, albo po aktorach jakich lubią. Nie zawsze ma się humor na "Zapach kobiety" albo "K-Pax" czasem trzeba obejrzeć "Step up" by odetchnąć. Ale to chyba normalne nie? Szkoda, że na każdej stronie aktora, filmu więcej jest kłótni i wyzwisk niż wymienia opini, odczuć (ale w bardziej cywilizowany sposób)

Pozdr.
(sorx za blędy)"

Mam nadzieję, że napiszecie co o tym myślicie? Macie podobne odczucia?

claudia_11

Znaczy...niektórzy ludzie nierozumieją że Zac Efron jest cool,np.ja.
Rozumiem że lubisz go o.k o gustach się nie gada,ale po co to dajesz na forum?
To chyba na ludzi niezadziała.A zgadzam się z Toba w tym,że nieuczciwe jest ocenianie filmu po aktorze.Pozdrawiam serdecznie;D

Joon

Bodysnatchers

Zgadzam się z przedmowczynią! :D
Pzdr. Joon!

claudia_11

Nie wiem jak można choćby lubić to COŚ co nazywać Zackiem Efronem... grrr... A wogule jak ci się nie podoba tutaj no to nie musisz wcale wchodzić. Nikt ci nie karze...

xXWronQaXx

Ale... no nie zrozumieliśmy się. Może inaczej. Efron to był tylko TYLKO przykład. Że byłam na forum poświęconym akurat jego osobie to o nim napisałam. Tutaj to dodałam bo chciałam zobaczyć czy się ze mną zgadzacie. Ale nie w kwestii, że czy to Efron jest taki czy siaki, tylko czy też widzicie, że wszyscy się w koło tylko kłócą i to o pierdoły.

"A wogule jak ci się nie podoba tutaj no to nie musisz wcale wchodzić. Nikt ci nie karze..." Możesz mi wyjaśnić o co ci chodzi? Bo mi o to (powtarzam się), że na filmwebie ludzie nie są obiektywni. Na palcach u rąk można by policzyć użytkowników, którzy nie jadą po innych, tylko dla tego, że np. nie lubią... no dajmy na to "Dziewiątych Wrót" czy no Johnnego Deppa (skoro jestem na jego forum, to teraz o nim).

Poza tym nie czepiajcie się konkretnych osób czy filmów, którę podaję bo to są tylko przykłady, a mi chodzi o ogólny zarys.

Pozdr.

claudia_11

Jak już pewnie za uwarzyłaś TO NIE JEST FORUM EFRONA! po cholerę dajesz tu swoje wypociny na temat jaki to on jest super i jeszcze nam pokarze, że potrafi grać pisz sobie tak na jego forum.

NonaT

Własnie NotaT.!!!POzdro dla xXPrincessNightXx i dla NotyT;p

Bodysnatchers

dziękuję również Cię pozdrawiam Joon ;) no i oczywiście xXPrincessNightXx też :)

NonaT

No i to jest własnie to. Zapomniałam tylko dodać, że są tu też analfabeci, którzy chyba nie potrafią czytać, bo w którym momencie napisałam, że:
a) Efron jest świetny?
b) Efron potrafi grać?
c) Efron wam pokaże?
Chyba nigdzie prawda? Może najpierw czytajcie uważnie o potem traćcie swój jakże cenny czas, żeby na mnie jeździć. Dla upierdliwych inaczej. Nie sądzicie, że głupie jest wyzywanie się od debili dlatego, że (NA PRZYKŁAD) ktos lubi Johhne'go Deppa a ktoś inny nie? Albo ocenianie jakiegoś filmu dobrze tylko dlatego, że gra tam dobry aktor? O to mi chodzi! Nauczcie się czytać.

Pozdr.

claudia_11

Dziewczyno daj sobie spokój. lubisz Efrona to dobrze ale nie musisz ogłaszać całemu światu o tym wystarczy jego forum teraz mnie zrozumiałas czy ma sie wrazić jeszcze jaśniej żebyś zrozumiała? nikt tu na to Tobie nie jeździ. po prostu takie głupoty i swoje przemyślenia zostaw dla siebie lub na forum Efrona, savvy?

NonaT

Nota.X (jak xle napisałam sory) Znowu się czepiasz jednego nazwiska, które użyłam do opisania sytuacji a jaką mi chodzi, bo na nim było najprościej. Przyczepiłaś się jednego słowa, bo to prostrze niż odpisać na moje przemyślenia (a nie wypociny z łaski swojej).

Dobra kończę, bo widzę, że taka 'rozmowa' mija się z celem. Mogę się założyć, że gdybym w przykładzie podała na samym początku Deppa to ta 'rozmowa' inaczej by się potoczyła. Dlaczego? Bo jesteście uprzedzeni i wkładacie mi w usta słowa jakich nie powiedziałam, a raczej nie napisałam.

Pozdr.

claudia_11

"Dobra kończę, bo widzę, że taka 'rozmowa' mija się z celem.", a ja myślę że speszyłaś, bo NonaT (T!) ma więcej zwolenników...

Nieaktywny_2

dzięki Madziu :*
pozdrawiam wszystkich wypowiadających się :)

claudia_11

Niczego sie nie czepiam ale to prawie tak samo jak bym napisała na forum np. Dicaprio, że Mroczek jest dobrym aktorem (to tylko głupi przykład). I tu masz rację jesli napisała bys o Deppie ta rozmowa była by zupełnie inna bo była by na temat.
pozdrawiam :)

NonaT

Dzięki za pozdrowionka oczywiście wzajemnie Joon i NonaT! :D

xXWronQaXx

nie wiem jak to szło Claudia,ale cos pisalas ze Zac Efron ma dopiero 20 lat!!!sorki,ale wiekszosc rozumie to tak:
cala kariera jeszcze przed nim...

Bodysnatchers

"cala kariera jeszcze przed nim..."
O ile jeszcze jaką kolwiek ofertę dostanie! Bo jak nie to pójdzie ulice zamiatać! Hahaha

claudia_11

Do Claudi: No dobra może w jednym sęsie masz racje... Wszyscy się kłucą o byle co. (no może nie wszyscy), ale twoje wypociny i tak tu nic nie zmienią! A z resztą jeśli ktoś napisze mi, że Depp jest podajmy walnięty czemu ZAPPRZECZAM no to musze się na niego troche wydrzeć co nie?

xXWronQaXx

Zgadzam się z przedmówczynią
Pozdr.xXPrinessNightXx

xXWronQaXx

"A z resztą jeśli ktoś napisze mi, że Depp jest podajmy walnięty" no właśnie, za TAKIE coś się kłócimy, a nie za to co napisałaś czyli "Depp nie jest dobrym aktorem"/"Depp jest dobrym aktorem"...

claudia_11

Hmm... Ale Ty chyba sama nie wiesz o czym piszesz :) Kochanie, my się tu kłócimy z osobami takimi jak Allan (pozdrawiam!) czy takimi, które nas wyzywają. Więc, najpierw czytaj, a potem pisz ;]

Nieaktywny_2

poczekajcie, teraz ona będzie po nas jeździć :P

NonaT

xD

Bodysnatchers

Jako że temat nie prowadzi do nieczego to zapraszam na mojego bloga:
http://www.filmweb.pl/user/987447/Joon.html (na filmwebie)

claudia_11

I co do tematu to się nie zgadzam. Za TAKI temat to my ją możemy zjechać :P

Nieaktywny_2

Nie, nie będę po nikim jeździć. Bez sensu. Daję sobie spokój bo macie tendencję (przykrą) do wyłapywania pojedyńczych słów, pod które się podczepiacie i wtedy chodźby człowiek stanął na głowie to nic innego do was nie dociera.

Pozdr.

claudia_11

Nie chodzi mi o temat ogólnie, ale o hmmm... Nazwę tematu. Czy my jesteśmy wredni? Jeżeli tak podaj mi przykład.

claudia_11

Okej, okej. Masz rację, kłótnie nie są dobre :) Ale - to co napisałam wcześniej - nie kłócimy się dlatego że ktoś go nie lubi... Popatrz tylko na niektóre (jeżeli nie usunięte) tematy np. pt. Johnny Depp to debil! (takiego tematu akurat nie ma, są gorsze :), były)

Nieaktywny_2

Bo akurat większość Deppa lubi (wcale się nie dziwię, bo świetnie gra i nie za bardzo jest się do czegoś przyczepić) i nie ma aż znowu tak wiele negatywnych opinii na jego temat. Lepiej to widać na filmach. Pod każdym tytułem (prawie) wszyscy chcą sobie udowodnić, jacy to oni nie są inteligentni. "Ten film to dno" a w odpowiedzi "Sam jesteś dno, pusty itp, itd..." I tylko o to mi chodzi. Nie chciałam w tym temacie udowadniać, że kogoś lubię, czy nie lubię, tylko chciałam wybrać osobę, do której opinie są bardzo kontrastowe, albo na tak, albo na nie i stąd ten przykład w pierwszej mojej wypowiedzi. Nie będę przytaczać nazwiska bo widzę, że wszyscy alergicznie na nie reagują;)

Pozdr.

claudia_11

No niestety...Z.E to no ekhm facet który na tym forum nie jest lubiany.
Dlatego tak wszyscy zareagowali.Pozdrawiam.

Bodysnatchers

Claudia: http://www.filmweb.pl/user/987447/Joon.html :)
Pozdrawiam jeszcze raz.

Bodysnatchers

Zauważyłam, że Z.E to raczej jakaś przeklęta osoba;P Tylko, że na tym forum większość zachowała się tak jakbym napisała, że go kocham;P Śmieszne trochę.

Pozdr.

Ps. Nie jestem fanką Z.E, to że go lubię nie jest dla mnie jednoznaczne z tym, że jestem jego fanką.

Bodysnatchers

O żesz ty w mordę! Co to jest!? buhahaha...

claudia_11

Ale wiesz, gdyby nie kłótnie
to to forum było by okropnie nudne!
Dlatego też wymyślać coś trzeba
Jeżeli jest taka potrzeba! :)

Hmm... Sama się dziwię że mam taki talent ^^

Nieaktywny_2

Zgadzam się z autorką tematu. Własnie w kwestii wykłócania się o błahostki i obrzucanie się błotem na każdym kroku. Weźmy przykład Johnnye'ego.
Niektóre z osób obecnych na forum sa tak zaślepione tym aktorem,że nie potrafią albo może nie chcą wyrażać obiektywnych opinii. Można nawet wziąc za przykład ostatnie wydarzenie jakim były oskary. Wsyscy wiemy Johnny nie otrzymał statuetki i niektóre fanki zaczęły wypisywac jakie to niesprawiedliwe, mówić,że Day-Lewis na Oskara nie zasłużył (co jest bzdurą)i obrzucać błotem każdego kto się im sprzeciwi.
Zmierzam do tego,że jak ktoś powie złe słowo na temat Deppa od razu jest bluzgany, wyzywany od palantów i innych dziwactw. Przecież każdy ma inne gusta uszanujcie to.Jeśli wy mówicie Effron jest taki siaki owaki to tym samym obrazacie jego fanów. Ok możecie go nie lubić(ja tez za nim nie przepadam) ale nie potrzebne jest wyrażanie tego w tak dosadny czasem nawet chgamski sposób. Pomyślcie jakbyście wy się poczuły w przypdku gdyby o Johnnym ktoś tak pisał.

P.S. Zeby nie było to sa tylko przykłady. Bo czytając wczesniejsze posty niektórzy mają problem z rozumieniem tego co czytają.

claudia_11

I nie Madziu nie speszyłam się. Cała rozmowa spełza to tematu E... (nie będę tego pisać bo znów się posypią same 'przemiłe' posty) a mi chodziło o coś zupełnie innego. O to, że odmienne zdanie jest na forach traktowane jak wielka obraza, a filmy są oceniane pod aktorów ( w większości) Może wy tak akurat nie robicie co się chwali, ale większość... widać. Bo nie każda produkcja ze świetnym aktorem MUSI być rewelacyjna. Wtopy mają nawet ci najlepsi. Niestety.

Pozdr.

claudia_11

Dla mnie ZE dobrze gra... Może będzie z niego aktor, ale nie cierpię tego jego Sweet~Cute i innych debilnych uśmieszków, pioseneczek, minek...!

Nieaktywny_2

Lubisz Efr... niedokończe, bo jak już gdzieś pisałam wypali mi się klawiatura... Heh :D Pozdruffka!

xXWronQaXx

Nie nie nie lubię! Coś ty! W gazetach jego podobizny mam całe pomazane! Piszę tylko że może wyjdzie z niego aktor, chociaż jak na razie to mnie tym HSM obrzydza... :(

xXWronQaXx

eeeeeeeeeeeeeeeeee

Nieaktywny_2

Nie no to jest świetne naprawdę:P Ja napisałam, że Z.E gra nienajlepiej, ty, że dobrze, a to na mnie wszyscy teraz psy wieszają:P

Pozdr.

claudia_11

Tak mi się wydaje że dobrze gra, bo tak nawet o nim mówią, ale tylko to jest w nim okej! I pamiętajcie że go nienawidzę! :D

Nieaktywny_2

Claudia, wszystko ładnie, pięknie, ale następnym razem po prostu napisz coś na temat choć by to miało być coś złego na Johnnego.

NonaT

Zgadzam się z autorką tematu. Własnie w kwestii wykłócania się o błahostki i obrzucanie się błotem na każdym kroku. Weźmy przykład Johnnye'ego.
Niektóre z osób obecnych na forum sa tak zaślepione tym aktorem,że nie potrafią albo może nie chcą wyrażać obiektywnych opinii. Można nawet wziąc za przykład ostatnie wydarzenie jakim były oskary. Wsyscy wiemy Johnny nie otrzymał statuetki i niektóre fanki zaczęły wypisywac jakie to niesprawiedliwe, mówić,że Day-Lewis na Oskara nie zasłużył (co jest bzdurą)i obrzucać błotem każdego kto się im sprzeciwi.
Zmierzam do tego,że jak ktoś powie złe słowo na temat Deppa od razu jest bluzgany, wyzywany od palantów i innych dziwactw. Przecież każdy ma inne gusta uszanujcie to.Jeśli wy mówicie Effron jest taki siaki owaki to tym samym obrazacie jego fanów. Ok możecie go nie lubić(ja tez za nim nie przepadam) ale nie potrzebne jest wyrażanie tego w tak dosadny czasem nawet chgamski sposób. Pomyślcie jakbyście wy się poczuły w przypdku gdyby o Johnnym ktoś tak pisał.

P.S. Zeby nie było to sa tylko przykłady. Bo czytając wczesniejsze posty niektórzy mają problem z rozumieniem tego co czytają.

Joasia16

cóż, to samo miałam napisać ale wyszło z tego 'eee' ;P

Koleżanki po prostu nie zrozumiały intencji drugiej koleżanki :)

a zgadzam się z nią całkowicie.

NonaT

To podaj odpowiednie forum na krórym mogłabym się 'wypocić' i podenerwować wszystkich mówiąc, że ludzie na tej stronie są nieobiektywni, niesprawiedliwi, bo o to mi chodziło;)

Pozdr.

claudia_11

Załóż jakiś prowokujący temat... Chetnie go odwiedzę :P

claudia_11

Do Claudii Doi kogo był twój ostatni post jesli moglabym wiedziec??:)

Joasia16

Ostatni? Do NotyT (dobrze napisałam?)

Pozdr.

claudia_11

Ja tak nie mogę! Dajcie spokój ;) ROZEJM! I koniec! Niech mi żadna nie podskakuje! :P Koniec i kropka!

p.s. Uważam że ZE TYLKO dobrze gra! NIC POZATYM! i tak niech zostanie na wieki wieków, amen xD

Nieaktywny_2

claudia popieram.
a niektórym przydałby się słownik ortograficzny. "wogule", "pokarze", "sęsie", "kłucą" ...