Johnny Depp

John Christopher Depp II

8,8
247 797 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Johnny Depp

Nominacje Deppa

użytkownik usunięty

czy ktoś jest mi w stanie powiedzieć ile razy i za co Johnny był nominowany?:) do oscara oczywiscie XD

Chyba za Marzyciela i za ,,najlepszego aktora''...Ale pewna nie jestem,bo oscary mnie tak nie zabardza interesują.

Pozdrawiam

Był nominowany dwa razy w kategorii "Najlepszy aktor" za role w "Piratach z karaibów:Klątwie Czarnej Perły" i za "Marzyciela".

No i teraz był nominowany po raz trzeci za "Sweeney Todda"

taCoryje

mi sie wydaje, ze za Edwarda byl jeszcze nominowany

kasanova

Nie był nominowany za Edwarda a szkoda ;)

Proponuję wejść w kategorię: nagrody - nie ma tam co prawda wypisanych wszystkich nominacji do Złotych globów i Saturnów, ale Oscary są w porządku...wystarczy tylko chcieć ;)

chechan

1990 - nominacja do Złotego Globu w kategorii najlepszy aktor w musicalu lub komedii za film "Edward Nożycoręki"
1993 - nominacja do Złotego Globu w kategorii najlepszy aktor w musicalu lub komedii za film "Benny i Joon"
1999 - nagroda honorowa César za całokształt twórczości
1999 - Blockbuster w kategorii najlepsza rola męska w horrorze "Jeździec bez głowy"
2004 - nominacja do Nagroda Publiczności (People's Choice Awards) w kategorii ulubiony aktor za film "Piraci z Karaibów: Klątwa Czarnej Perły"
2004 - nominacja do Złotego Globu w kategorii najlepszy aktor w musicalu lub komedii za film "Piraci z Karaibów: Klątwa Czarnej Perły"
2004 - nominacja do BAFTY w kategorii najlepszy aktor pierwszoplanowy za film "Piraci z Karaibów: Klątwa Czarnej Perły"
2004 - nominacja do Oscara w kategorii najlepszy aktor pierwszoplanowy za film "Piraci z Karaibów: Klątwa Czarnej Perły"
2004 - nominacja do nagrody krytyków (Critics' Choice Awards) w kategorii ulubiony aktor za film "Marzyciel"
2004 - SAG w kategorii najlepsza pierwszoplanowa rola męska za film "Piraci z Karaibów: Klątwa Czarnej Perły"
2005 - Nagroda Publiczności (People's Choice Awards) w kategorii ulubiony aktor za film "Marzyciel"
2005 - nominacja do Złotego Globu w kategorii najlepszy aktor w dramacie za film "Marzyciel"
2005 - nominacja do SAG w kategorii najlepszy aktor pierwszoplanowy za film "Marzyciel"
2005 - nominacja do Oscara w kategorii najlepszy aktor pierwszoplanowy za film "Marzyciel"
2007 - Złoty Glob w kategorii najlepszy aktor w musicalu lub komedii za film "Sweeney Todd: Demoniczny golibroda z Fleet Street"
2007 - nominacja do Oscara w kategorii najlepszy aktor pierwszoplanowy za film "Sweeney Todd: Demoniczny golibroda z Fleet Street"

tyle znalazlam.