no mi też troszeczkę dokopało
ale to pewnie począteczek
jesteś osobą wierzącą?(nie wiem czy odpisałeś)
a czemu to się zmieniło?
zauważyłam po filmiku, który dodałeś łotrowi(czy komuś tam)
i bardzo mnie to poirytowało
nie wrzucilem zeby czyjas religie obrazac na pewno
nic od boga nie dostalem za moja dlugoletnia wiare i praktykowanie, tylko niezbyt udane zycie
moze dlatego, jakos tak nagle to sie potoczylo ze przestalem uczeszczac do kosciola ale szanuje ludzi wierzacych
mnie obraziło przez obrażenie tych, których cenie
a ja szanuję wszystkich
wybacz, ale to napiszę-> typowy powód, nie wiem czemu tak mało osób uczy się na błędach i relacjach innych
pewnie zastanawiasz się czemu Bóg nie reaguje na ludzką krzywde?czemu giną niewinni?typowe spekulacje
od Boga dostaniesz to na co zasłużyłeś, ale po śmierci
ja tak szczerze sie nad tym nie zastanawiam, po prostu toleruje tych co wierza i tych co nie wierza ale nie toleruje tych co nie toleruja wiary innej osoby, wku*wia mnie to
ja toleruję, ale lepiej się czuję, jak usłyszę od kogoś: jestem ateistą
po prostu trafił swój na swego- tyle
ja tak szczerze sie nad tym nie zastanawiam, po prostu toleruje tych co wierza i tych co nie wierza ale nie toleruje tych co nie toleruja wiary innej osoby, wku*wia mnie to
mam takiego znajomego jednego co opiera sie na argumentacji cytuje
obraza i wszytskich nazywa glupcami a katolikow by powiesil, nikt go nie lubi chyba nie musze dodawac
bergman to najwspanialej mowiacy o bogu ateista. podwaza istnienie boga w wyjatkowy sposob ktory moze urzec kazdego bez wzgledu na wiare badz jej brak. obejrzyjcie jak w zwierciadle. ostatnia scena to mistrzostwo swiata.
wreszcie ktos kto ogladal.
ostatnia scena to jak ojciec mowi o bogu i milosci - geniusz.
bergman jest tworca tolerancji dla niewierzacych.
tego sie spodziewałam. No jeszcze brałam pod uwagę fryzjestwo. Ale ten co wybrałaś lepszy:)