Johnny Depp

John Christopher Depp II

8,8
247 532 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Johnny Depp

Dobry w graniu dziwakow ,ekscentrykow i pomylencow. Jednak kiedy ma zagrac prawdziwa postac, z prawdziwymi problemami i emocjami wychodzi z tego dupa

Gra bardzo czesto role ,ktore wymagaja nalozenia na siebie tony makijazu i noszenia dziwacznych fryzur co sprawia ze male dziewczynki , ktore maja zerowe pojecie o aktorstwie mysla ze jest wybitnie wszechstronnym aktorem.

a juz po "piratach..." to juz w ogole zjada marlona brando na sniadanie

ogolnie dobry aktor ale napewno nie wybitny 7/10

vicious_57_79_2

Kogo uważasz za wybitnego? Który aktor gra escentryków, szaleńców czy poprostu osamotnionych dziwaków jak Edward Nożycoręki? Znasz takiego? UWażam Johnny'ego za wybitnego aktora

Kapitan_Aleksandra_Sparr

Dziecko przeczysz sam sobie czy właśnie to że aktor potrafi zagrać dziwaka i ekscentryka nie świadczy o jego zdolnościach???????????? Nie rozumiem Cię. Zwykłą przeciętną postać to potrafiłbym zagrać i ja i ty podejrzewam. Trzeba chyba mieć jakieś zdolności żeby wydobyć z siebie więcej niż wymaga tego "przecietna"

Co do Marlona Brando to on też lubiał przebieranki pewie nie ogladałes Herbaciarni "Pod Księżycem".

A tak wogóle to gówno sie znasz tak na aktorstwie Deppa jak i Brando więc wypierdalaj stad i nie wkurwiaj mnie już swoimi żałosnymi tematami......

vicious_57_79_2

Jest to bardzo dobry aktor ale fakt przereklamowany gdzie się nie spojrzy tam johnny ale i tak go bardzo lubie 8/10

vicious_57_79_2

"Gra bardzo czesto role ,ktore wymagaja nalozenia na siebie tony makijazu i noszenia dziwacznych fryzur co sprawia ze male dziewczynki , ktore maja zerowe pojecie o aktorstwie mysla ze jest wybitnie wszechstronnym aktorem.
"

Taa, dobrze by było.
Niestety, teraz małe dziewczynki szaleją nie za Deppem, a za "genialnym" Robertem Pattinsonem, którego pokochały za rolę w "Zmierzchu" (ktory według mnie to jedno wielkie dno)

A jeśli chodzi o mnie uważam, że Johnny jest jednym z lepszych aktorów...
No i nie gwiazdorzy. A normalnym człowiekiem był np. W Marzycielu.

Kasiek_xD

Dobrze napisane. Mnie np. bardzo denerwuje uwielbienie Deppa ktore nastolatki wznieciły po piratach( nie obrażając wszystkich nastolatek) ale dzięki temu przynajmniej- być może- poznały filmografie WYBITNEGO aktora jakim jest Depp. Bo wybitny jest bez dwóch zdań.
Marzyciel, Blow, Piraci, Edward, Co gryzie Gilberta G., Ed Wood, Sweeney, Rozpustnik, i wiele wiele innych. 7/10 to ocena za niska. Musisz poznac więcej filmów z jego udziałem a się przekonasz.

vicious_57_79_2

Johnny Depp - mój wielki idol. Szczerze mówiąc zakochałam się w nim mając 7-8 lat, a jeśli założyciel tematu zdążył już zgłębić jego filmografię, to wie, że wówczas nie grywał jeszcze w zbyt wielu filmach z "przebierankami". Po raz pierwszy zobaczyłam go musicalu "Beksa", który mimo, że obiektywnie patrząc na sprawę, nie był wybitym dziełem, to jednak mam do niego ogromny sentyment. Teraz mam 19 lat i mogę z całą pewnością stwierdzić, że Johnny jest jednym z najlepszych aktorów, nie ujmując talentu legendom kina;). Muszę się zgodzić z przedmówcami, że w swojej wypowiedzi autor tematu sam sobie zaprzecza, albo nie jest "wybitnym" i "wszechstronnym" znawcą kina. Oczywiście, że role "dziwaków" są najtrudniejsze do zagrania. A jeśli chodzi o Deppa to dziwacy, w których się wciela bardzo często borykają się z większymi problemami niż "normalni" ludzie. Chociażby wspomniany już Edward... Jego historia momentami śmieszyła, wzbudzała współczucie, sympatię, ale przede wszystkim wzruszała. Ośmielę się stwierdzić w tym momencie, że nie wyobrażam sobie żadnego innego aktora w tej roli, ponieważ Johnny ma w sobie coś takiego, co sprawiało, że ten nierealny dziwak był bardziej realny niż niejedna postać wykreowana przez wielu znakomitych aktorów. Edward miał duszę, Johnny sprawił, że na ekranie można było dostrzec nie tylko chłopca z nożycami zamiast rąk, ale przede wszystkim odzwierciedlenie każdego wykluczonego ze społeczeństwa, gorszego, bo innego człowieka... Myślę, że zagranie roli dziwaka jest niezwykle trudne, ale zrozumienie takiej roli i jej przesłania jeszcze trudniejsze. Oczywiście nie mówię tu tylko o roli Edwarda, ale o wielu, wielu innych. Dla mnie wyznacznikiem tego, że aktor jest wybitny, jest to, że nie boi się wyzwań, że gra całym sobą, przygotowuje się do roli i chce nią coś przekazać, a nie tylko odegrać. Wiele przykładów zostało tu już wcześniej przytoczonych, więc nie będę ich powielać. Powiem tylko, że zgadzam się z wypowiedzią Morgan, mamy identyczny pogląd na tę sprawę.

A Jack Sparrow? Cóż nie jest to może najambitniejsza rola w dorobku tego aktora, ale co z tego? Skoro tak fantastycznie ją odegrał, skoro zachwyca nią i skoro sprawia, że film może się podobać, w zasadzie to Johnny jest jego najmocniejszym ogniwem;). I niech małe dziewczynki kochają go za tę rolę, ja mam setki innych powodów, żeby go kochać;)

martensa

rękami i nogami podpisuję się pod ostatnim zdaniem :)

martensa

rękami i nogami podpisuję się pod ostatnim zdaniem :)

vicious_57_79_2

1. Czekolada
2. Marzyciel
3. Żona astronauty
4. Co gryzie Gilberta Grappa
5. Dziewiate Wrota

Dodatkowo pamiętam go z Plutonu sprzed wielu lat. Dla mnie aktor wybitny. Twierdzisz, że zagrać ekscentryka i dziwaka potrafi każdy... No cóż, tu się nie zgodzę. Nie jest prostą sprawą zagrać taką postać. Uczestniczyłam w warsztatach teatralnych, które były prowadzone przez aktorów teatralnych ( nie mam ambicji aktorskich, tak wyszło że brałam w nich udział) i włąsnie tam okazało się, że zagrać "przecietniaka" jest nieporównanie łatwiej niż stworzyć postać, która jest ekscentryczna, nieprzewidywalna, wyrazista. Cięzko stworzyć indywidualistę.
Ale to tylko moje zdanie. Pozdrawiam.

vicious_57_79_2

Depp jest moim ulubionym aktorem. Oczywiście widzę niedociągnięcia w jego warsztacie aktorskim, ale filmu nie tworzy tylko jego postać. Na film składa się wiele postaci i wielu różnie grających aktorów.
A właśnie, a co do kwestii dziwaków itp. Johnny, jak sam mówi, chce grać w filmach które będą mogły obejrzeć jego dzieci. Zastanówcie się sami co dzieciaki wolą oglądać? Poważnego prawnika czy szalonego kapelusznika?
Z resztą Johnny sam jest dziwakiem i to jest fajne :)

vicious_57_79_2

Jestem nastolatką. Depp jest jednym z moich najukochańszych aktorów. Oglądałam z nim 30 filmów, znam jego filmografię, więc nie wkręcać mi proszę, że kocham go za POTC wyłącznie.
Uwielbiam również Pacino, DeNiro, czy Branda.
Zapoznaj się z jego filmografią bliżej, a oceń później.

BeautyAndStupid

coś tu gdzieś było o tym, że niektóre role ma takie, że nikt by tak nie zagrał tej roli - moim przykładem jest las vegas parano :)
co do deppa, to nie oglądałem jeszcze wszystkich filmów z nim, nawet nie połowę, ale daje mu 10/10, bo jak leci film z deppem, to co najmniej 7/10 - jest gwarancją dobrego kina.
Patrząc na filmy z nim których jeszcze nie widziałem, widzę po ocenie i komentarzach, że absolutnie warto je obejrzeć

vicious_57_79_2

hmmm ty za to jestes pewnie duzym chlopcem z pojeciem o kinematografi ,hm?;p
gsybys poszukal cokolwiek o nim to wiedzialbys ze on wybiera tak wyraziste role zeby sie sprawdzic lub po prostu bo je lubi,
reasumujac- nie zgadzam sie, potrafi zagrac szeroki wachlarz postaci, emocji, sytuacji itp jako jeden z mniejszosci holluwoodzkich aktorow^^ pzdr