nie ten link mi sie wkleil http://blog.newsok.com/bamsblog/files/2009/09/robert-pattinson-taylor-lautner-kr isten-stewart.jpg
Witajcie. Właśnie wróciłam z Gorzowa.
Ech,powiem tak....
Film jest FENOMENALNY. Nie sądziłam,że aż tak mi się spodoba.
Zdecydowanie jak na razie najlepsza część.
David Slade to świetny reżyser. Wyreżyserował też znakomitą ''Pułapkę'' . Widoki świetne. Scenarzystka bardzo się postarała dając elementy humoru. :) Można było się pośmiać i miło spędzić czas w kinie. Co do aktorów...
* Kristen Stewart- zawsze irytowała mnie jej otwarta buzia,ale teraz widzę,że się myliłam co do niej. Widzę,że dziewczyna się stara.Bella w ''Zaćmieniu'' już nie była taka drętwa,umiała zażartować i uśmiechała się. I zauważyłam,że teraz otwiera usta co jakiś czas,a nie ciągle. Podobała mi się jej gra. Kristen odwaliła kawał dobrej roboty,nie doceniałam jej. Oby tak dalej.
* Robert Pattinson- nie był taki drętwy jak w poprzednich częściach. Wspaniale pokazał emocje. Dalszych sukcesów mu życzę.
* Xawier Samuel- och,och,och,och....
Jestem wniebowzięta jego grą aktorską! Chłopak zagrał mało w innych filmach,ale w Zaćmieniu.... ach. Mimo niewielkiej roli spisał się na medal. Jestem pod wrażeniem,naprawdę. Uważam,że powinien dostać nagrodę jako najlepszy czarny charakter za ''zaćmienie''. Jak krzyczał,cierpiał... jakby naprawdę czuł ból. Do tego przystojniak z niego. :)
I ten jego niezapomniany pocałunek z Victorią. Tak namiętny,tak drapieżny. Uch. :)
*Bryce Dallas Howard- od początku byłam do niej sceptycznie nastawiona. myślałam,że nikt nie zastąpi Rachelle. Ale to był mój błąd. Bryce jest znakomitą aktorką,idealnie oddała emocje,odczucia,strach.
* Jodelle Ferland- szkoda mi Bree,Volturi mogli dać jej drugą szansę.
Widziałam ją w ''przypadek 39'' ''silent hill''. Coraz bardziej mnie zaskakuje. Idealna Bree.
Inni też spisali się świetnie. Świetna ścieżka dźwiękowa.
DAJĘ FILMOWI OCENĘ 9/10 . - REWELACJA. Taki jest ten film.
Mojej mamie najbardziej się podoba filmowy Jasper,a mi Riley. :D.
I jak tylko film pojawi się na dvd od razu idę go kupić w Empiku. :) Dodałam go do ulubionych.
Jeszcze około 15 lipca pójdę jeszcze raz na Zaćmienie. ;) moja mama tylko musi mieć wypłatę. :P za popcorn i 2 cole [ 1 średnia , 1 mała] zapłaciłam 22 zł! . A bilety razem 30 zł. :P
Prawdopodobnie jeszcze pójdę na ''koszmar z ulicy wiązów'' 16 lipca i ''shrek forever'' . ; )) .
Hehe, no to fajnie, że Ci się podobał :) O, ja na Shreka też pójdę. No i też na pewno kupię Zaćmienie na dvd. Też mam poprzednie części :))
bardzo,bardzo mi się podobał! do tej pory nie mogę ochłonąć. :)
REWELACJA. kurczę. :( sobie na premierę dvd trochę poczekamy. :P gdyby już była w Polsce to od razu bym kupiła. :P :(
też czekam na zaćmienie na dvd. ;) zresztą mam poprzednie części, więc i to kupię.
i na zaćmienie również idę drugi raz, tylko jeszcze nie wiem kiedy..
ekhem. i tak w ogóle to ja byłam w CC w Galerii Kazimierz i dostałam gratis do popcornu kubek z Edkiem. miło. :)
Ja mam tylko Zmierzch,Kwn nie mam,bo akurat film był nudny. :p według mnie,choć też miał jakiś urok. Zaćmienie pobija wszystkie części na łeb na szyję. ;)))
a co do Rileya to aktor faktycznie był genialny. ;)) potem jak został zabity to zrobiło mi się nawet go szkoda, że nie zobaczymy go już w BD. świetny, naprawdę.
u mnie w kwestii uwielbienia jest zaraz za Edkiem. ;d
trzeci jest Jasper. nie wiem czego, ale go lubię. ;)
:D
Ja też lubię Jaspera. :)
ech,szkoda,że następna część dopiero w przyszłym roku .;/
noo. : (
a Emmetta też lubię. Haha. Przypomniała mi się scena,gdy Jasper powalił Emmetta na ziemię,gdy ćwiczyli,a Emmett : jeszcze raz. :D .
'' próbowałaś równocześnie iść i żuć gumę ? '' było najlepsze :D
i jeszcze to na treningu - ' .... jeszcze raz ' ;p
madein jestem pod wrażeniem , obawiałam się Twojej opinii fajnie że film Ci się podobał, jak juz pisałam dla mnie również to najlepsza część. Kristen sobie radzi zresztą dla mnie w pierwszej części była idealna, no a w tej najbardziej drażnił mnie Robert on z kolei miał te same miny co w poprzednich, reszta ok:)
tak,radzi sobie. w Zaćmieniu grała świetnie. Przyznaję Wam rację. Pokazała co potrafi. haha. Świetna była scena,gdy Edward i Jacob się kłócili,a ona na to,że jest Szwajcarią. :D haha. czyli nie jest ani za tym,ani za tym. :D buehehe.
najlepsza scena to ' i'm a virgin! ' i te kciuki do góry. :D
aa, i rozśmieszyła mnie w tej dziwnej czapie. *.*
tak. xD albo Edek o Jacobie: on nie ma koszulki ?
albo Edek do Jacoba w namiocie,że gdyby nie byli konkurentami,to mógłby go nawet polubić.
A Jacob: gdybyś nie próbował zmienić dziewczyny,którą kocham to ... ' chwila ciszy ' nie,chyba nie. xD buehehe.
Co do Kristen, to nigdy za nią jakoś szczególnie nie przepadałam (->otwarta buzia...yyy) Ale reszta jest OK... noooo... riley tezz ;)
W ''zaćmieniu'' jej otwarta buzia [mniej ją otwierała niż zazwyczaj] mi nie przeszkadzała. Widać było ,że dziewczyna się stara. Polubiłam ją jako Bellę. :P
jeszcze raz pojadę do kina na ''zaćmienie''. w kinie były dziewczyny w moim wieku,albo młodsze o rok. :p ciągle się śmiały i chrupały popcornem. :P.
jak ten szał na ''zaćmienie'' w kinach troszkę minie,wtedy pójdę ponownie. :P. dla mojego Xawierka. :P
z tą otwarta buzią Kristen to rzeczywiście macie racją. Jej twarz sprawia wrażenie jakby zawsze była zła albo zmęczona - myślę że jest to po prostu taki grymas twarzy na który chyba ciężko wpłynąc.
O. Jeden błąd w filmie był. Gdy Edward i Bella leżeli na łóżku,Edward wciągnął powietrze przez nos. a wampiry nie oddychają! było widać po dziurkach w nosie. ale nie ważne. świetnie się bawiłam. :) a gdy Bella całowała Jacoba aż mi łzy stanęły w oczach. David to świetny reżyser. Bez wątpienia.
w 1 części był już bodajże podobny błąd , że Edward miał czerwone ucho i widać mu było tętno. :P
no cóż.... Robert też człowiek. ;)
i tak, zgadzam się. powinien reżyserować też BD. a zresztą.. niech dadzą szansę temu całemu Condonowi ( jakie nazwisko. :O ) może uda mu się pobić zaćmienie.
Xawier jest boooooooski. już przed premierą to wiedziałam. :D muszę zobaczyć z nim inne filmy. ;)
No :P. Ja też. W Zaćmieniu zagrał taką drobną rólkę a zagrał to fenomenalnie. :P . zazdroszczę filmowej Victorii trochę . :P .
mi się spodobał już od pierwszej sceny w filmie. ;)
hm. i szczerze mówiąc to ja też. *.* pocałunek był taki ee. ostry? drapieżny? :D
Mi też. Bardzo dobrze,że dali scenę jego przemiany w wampira. :D
tak. :P dokładnie. Bardzo mi się podobał ten pocałunek :D.
no...made...cieszę się, że się przekonałaś do Kristen jako Belli :D nawet mi się bardziej podobała w tej częsci, bo rzeczywiście więcej się uśmiechała np. w
SPOILER
w scenie zaręczyn, gdy jjuż się zgodziła -BOSKIE :********
w scenie zaręczyn, najlepszy był uszczęśliwiony Ed. :D
i tak w ogóle to chyba niedługo przejdę do team Charlie. uwielbiam gościa. :]
Hah, oo Charliego uwielbiam!
A Ed... jego to kocham od pierwszej części. Haha (Jezu mówię jak jakaś narwana fanka). Ale co tam :D
e tam :p. Po prostu Ci zaimponował swoją grą. Ja też tak mam w stosunku do Xawiera Samuela :D.
Niesamowitą chemię między nimi czuć. Ciekawe czy w życiu prywatnym dzieje się coś więcej, bo jak nie, to muszą byś strasznie dobrymi aktorami. :D