"słuchałam Nirvany, Queen i Led Zeppelin i wg mnie LP są lepsi", "lata świetności The Beatles już dawno minely, dlatego teraz LP są najlepsi". Ludzie, pieprzycie takie farmazony, jakbyście się naćpali próbkami kosmetyków z Bravo, bo zapewne je prenumerujecie. W czym LP są lepsi od ww. zespołów?
(pytanie retoryczne, nie musicie odpowiadać, bo odpowiedź jest oczywista - w niczym)
Też jesteś zboczuszkiem, już cię lubiem;]
maciejkowi jak napisałam o skończeniu w ciągu minuty to nie wiedział o tso choci:P
no dobra może nie aż do tego stopnia że "zboczuszkiem" ;) wiesz ja jeszcze troche młoda jestem... młodsza od maciejka jeśli rok który ma w nick'u jest jego rokiem urodzenia ;)
hiehiehie, mnie wszyscy kochają;)
tylko ci co nie znaju to nie lubią;]
ty nie znaju ale lubisz, bo jesteś kobietą i masz więcej zmysłów;]
Ale jak będzie trzeba wymienić żarówkę, lub koło w samochodzie, to nawet najzagorzalsza feministka przyzna, że bez faceta to jednak ani rusz!
Potrafię wymienić żarówkę, potrafię bekać na zawołanie i wyginać się w niespodziewanych miejscach. Co ty potrafisz? Trząść się przed monitorem gdy ktoś powie, że Chester śpiewać nie umie. To się powinno leczyć maj dir. Leczysz? To pamiętaj by leki brać, jeden dzień bez nich i zobacz co się z Tobą dzieje.
Nie, było po prostu zabawne. Zabieg celowy, cieszy mnie to, że udało mi się Ciebie rozbawić, taki mój cel był.
Nie, dziękuję, postoje. Takowa to najpierw rozbije żarówkę, a później potnie się odłamkami płacząc przy okazji, że nikt jej nie rozumie. To ja już wolę faceta :P
W tym że niektórym się bardziej podoba LP, Steczkowska czy Bjork. Jeśli styl się aż tak różni, to nie da się porównywać. Nie można porównywać Nirvany do LP, bo Nirvana to grunge. Ale da się porównać Limp Bizkit z LP czy Nirvanę z Pearl Jam, lub Agiulerę z Britney. A gusta się różne, więc po co i o czym tu dyskutować? Nowe pokolenie słucha LP, nasi dziadkowie słuchali czegoś zupełnie innego, i pewnie Slayer jest dla nich gównem, a nie muzyką.
Tak do końca nie można porównywać LP do Limp Bizkit bo Limp Bizkit gra rapcore, nu metal, a LP tak do końca nie gra nu metalu oni grają szeroko pojętą muzykę rockową najróżniejsze jej wersje a nie tylko nu metal...
Linkin Park w ostatniej płycie nie grają w ogóle ani rocka ani metalu ani nawet największej odmiany tego gatunku. Jest to typowa elektronika według mnie. Kiedyś byli bardzo dobrym zespołem i zasłużyli sobie na mój szacunek jednak do ost płytki się nie przekonam, bo stracili to co mieli kiedyś. Takie moje zdanie. - obraziłam cię? Przepraszam <glaszcze po głowie>
Nie nie obraziłaś ale zrozum w końcu że w ATS grają elektro - rocka LP nie powtaża swoich poprzednich płyt .... próbują z każdym albumem wydać coś nowego innego .... a nie powtarzać cały czas te same albumy .... poza tym na koncertach są naturalni a nie jak inne pseudo gwiazdki typu Bieber, Cyrus, Lady Gaga .... itp. a ATS mi się podoba bo to coś zupełnie nowego tajemniczość kryje się w każdym utworze, ekstra są zrobione trzy teledyski z nowej płyty .... tobie się klimat może nie podobać ale nie naskakuj od razu że ktoś się nie zna na muzyce bo słucha LP ...
Ale ja nie twierdzę, że każdy fan LP sie nie zna na muzyce. Nigdzie tak nie napisałam. Nie lubię jednak gdy ktoś narzuca mi swoje zdanie a nie ukrywajmy, maciejek należy do osób, które twierdzą http://www.youtube.com/watch?v=CBYDoSv8FFg
Ponadto gdy wypowiadam się na temat LP zaznaczam, że takie jest moje zdanie. W ATS nie grają rocka. To jest elektro, nie czuję nawet odrobiny rocka. Większość piosenek jest powolna jak "My December", no na Boga, już Doda gra bardziej rocka niż oni (wybacz, tak to widzę). Nie czepiam się słów czy przesłania, nie o to tu teraz chodzi i nie o tym piszemy. W hip hopie jest również sporo życiowych przesłań, ale większość rockmanów hip hopu nie słucha, bo im się po prostu nie podoba tego typu muzyka, prawda? Ja tęsknię za starym LP i według mnie ich metamorfoza wyszła im na gorsze. KAŻDY wykonawca zmieniając styl swojej muzyki zostawia swoją cechę charakterystyczną. W ATS nie dostrzegam ŻADNEJ cechy do której się przyzwyczaiłam dotychczas.
Dobrze rozumiem nie podoba ci się ich nowa płyta mnie tak, ale nie zakładaj od razu że kolejna płyta będzie taka sama bo taka sama na pewno nie będzie bo oni nie powtarzają jak mówiłem płyt .... i wątpię żeby w następnej jeszcze łagodniej grali bo już by przeszli prawie do popu a oni popu nie grają .... nową płytę może zrobią ostrzejszą ni wiesz o tym ja też nie.... a może zrobią nową płytę w stylu hard rocka .... maż prawo lubić stary klimat LP .... ja szczerze mówiąc też wolałem stare ale nowe też mi się podobają jak już mówiłem za tekst, przesłanie, tajemniczość, mroczność .... i jedna uwaga My December jest z Hybrid theory nie z ATS .... a moim zdaniem w ATS też jest kilka ostrzejszych utworów jak Blackout, Wreches and Kings, The Catalyst ....
Nie zakładam, wiem, że będą dalej "kombinować" z muzyką. Jeśli jednak pójdą w tym kierunku to będzie źle. Nigdzie nie pisałam, że LP zeszło na psy na zawsze, prawda? Każdy ma swoje gorsze dni, każdy zespół ma swoje gorsze płyty. Może znów wrócą do mojej ukochanej formy i zagrają ostrzej, fajnie by było i im życzę jak najlepiej. Wreches and Kings najlepsza piosenka z tej płyty. I jak dla mnie jedyna którą da się słuchać.
Chcesz wiedzieć dla czego ta płyta jest taka jaka jest to nie wina czestera czy innych z LP ..... Mike chciał nowy album zrobić łagodny a Chester uważał że powinni wrucić do stylu Meteory i Hybrid Theory .... i się pokłucili i jak najwyraźniej widać wygrał Mike ....
Poza tym czemu napisałeś "wina" a nie "zasługa"? Och mój Boże, czyżbyś obalił cały Twój system wartości?? Jak teraz spojrzysz w oczy bratu? Jak spojrzysz w oczy sobie? Och!
Właśnie przesłuchałam Wretches, i mi się to wydało bardziej rap, elektronic, niż rock ;. Nin też bawi się elektroniką i są zajeb.iści, a toto taka kicha. Platyna_2 tylko spokojnie ;)
No dobra, ale ja nie pisałam, że ta nutka to nu-metal jest;]
Napisałam tylko, że da się tego słuchać. Nie jestem metalówą, nu-metalówą, rockmanką czy nie wiadomo czym:D
Spoko, nie będę gryźć dzisiaj:P Lubię Dextera:D
Lol, koleś. Każdy ma swój gust, Ty wolisz słuchać starych ramoli to sobie słuchaj, inni wolą co innego. Zauważ tylko, że zespoły które wymieniłeś też kiedyś były stosunkowo młode, jak teraz LP. W czym są lepsi? Wg mnie grają lepszą muzykę, a wg Ciebie Queen gra lepszą i co? Mamy się o to kłócić? Jak mnie irytują takie głupie tematy. Czemu niektórzy nie potrafią zrozumieć, że każdy ma swój gust, zarówno muzyczny, jak i filmowy i nie da się zmienić komuś gustu, a spieranie się o to, co jest lepsze nie ma żadnego sensu.
Wiesz, to jest tak jak dzieciaki mówią, że "Zmierzch" jest lepszy od "Wywiadu z wampirem". Dlatego się facet wkurza i ja mu się nie dziwię.
Co to znaczy starych ramoli według ciebie gościu?
Widzisz np o Queen ludzie pamiętają i wciąż ich słuchają bd pamiętać o nich jeszcze długo.Podobnie z AC/DC,Led Zeppelin,Nirvaną,Pink Floyd,Black Sabbath i jeszcze wieloma innym zespołami ,których tu nie wymienię bo nie znajdzie się na to miejsce xd Za to ciekawe czy ktoś i kto za ile lat będzie pamiętać o Lp.Jak słyszę coś takiego co to http://www.youtube.com/watch?v=kXYiU_JCYtU nie powiem że, jest jakieś wyjątkowe tragiczne ale wysokich lotów też nie jest , jak słyszę ta piosenkę więcej niż jeden raz na jakiś czas to mnie już mdli.
Prawda jest taka ,że linkin to tylko rzemieślnicy przy takich mistrzach jak wyżej wymienione kapele.
Milion razy wolę słuchać takich jak to określiłeś "ramoli niż zawodzenia chesterka to mikrofonu.
|
V
http://www.youtube.com/watch?v=L75ikjK1vaI
http://www.youtube.com/watch?v=Nba3Tr_GLZU&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=Nba3Tr_GLZU&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=WbrjRKB586s
http://www.youtube.com/watch?v=Bomv-6CJSfM
"Za to ciekawe czy ktoś i kto za ile lat będzie pamiętać o Lp."
- oj uwierz mi, że będą. I przypominam, że te Twoje zespoły też kiedyś zaczynały i były młode, więc śmieszne wnioski wysuwasz.
Nie podoba Ci się Numb i Cię mdli? Co do różnych gustów to już się wypowiadałem i nie mam zamiaru się powtarzać skoro nie umiesz czytać ze zrozumieniem.
Zauważ tylko kto ma więcej fanów. Wystarczy spojrzeć na last.fm:
- Led Zeppelin - 94 239 440 odtworzeń (1 856 642 słuchaczy)
- AC/DC - 73 871 496 odtworzeń (1 675 072 słuchaczy)
- Linkin Park - 154 184 688 odtworzeń (2 526 780 słuchaczy)
To chyba tłumaczy wszystko, jak również to, że będą mieli fanów zawsze. Ale jeszcze mały cytat z książki "Wszystko Jest Hybrydą":
"Metal z hip-hopem, pop z elektroniką... Taką mieszankę gatunków próbowało grać wielu. Nikt jednak nie osiągnął sukcesu na miarę Linkin Park. Nieznany wcześniej zespół błyskawicznie owinął sobie wokół palca muzyczny show-biznes. Kopnął w tyłek britneypodobne gwiazdeczki na listach przebojów. Sprzedażą płyt zawstydził wypasionych weteranów. I cieszył się bezgranicznym oddaniem potężnej armii fanów. A potem... Potem wzniósł się na nowy poziom. Po którym krytycy zbierali szczęki z podłóg."
Jeszcze jedno... w "Guitar Hero III: Legends of Rock", Linkin Park jest zaraz obok Iron Maiden, Guns N' Roses i innych tego typu staroci, więc swoją renomę już wypracowali, skoro są uważani za legendy rocka. A to, że Tobie się to nie podoba, to już trudno, ale tak jest i tego nie zmienisz swoim nędznym zdaniem.
"nie zmienisz swoim nędznym zdaniem"- chłopie co to za wypowiedz? Masz obsesje i z tej wypowiedzi bije fanatyzm i głupota i to w bardzo potężnej dawce. Co to znaczy że, moje zdanie jest gorsze.Jak ktoś nie przepada za Lp i w ogóle ich nie trawi to może w ogóle się na zna na muzyce według ciebie? Przypominasz postawą fanki JB a teraz idź się popłacz bo obraziłem najlepszą kapelę wszechświata .Lp tak jak mówi platyna _2 to chwyt marketingowy który nabrał już wielu w tym Ciebie.