Ta cała ofensywa zwiazana z wywindowaniem Marlona Brando na 1 miejsce przypomina mi fragment z "Ferdydurke" Gombrowicza i scene z lekcji polskiego. Dlaczego na pierwszym miejscu jest aktor, któremu większość ludzi dała "10", bo gdzieś przeczytała, że tak trzeba? Dlaczego na 1. miejscu nie może być osoba, która po prostu się ludzią podoba? Według Was skoro ktoś zagrał w dużej ilości filmów i jest stary, albo już nie żyje to musi dostać "10"? Patrząc na TOP100 mogę sam sobie odpowiedzieć!Widziałem wiele filmów z nim w roli głównej i nie twierdzę, że był słabym aktorem, ale po co te akcję typu: Dajcie mu "10" bo nie zasługuje na tak niską ocenę! To było straszne. Patrząc na to co się stało po tych apelach jestem pewien, że każdego aktora wtedy dałoby się tak sztucznie wywindować! Oczywiście w tej chwili nie jest już to możliwe, bo "grupa trzymająca władzę" (czyli Ci co dali "10" Brando i wszystkim jego filmom) bardzo uważnie śledzi, kto idzie w górę i w razie czego zaniża mu noty. Ja poprostu nie głosuję i radzę to wszystkim, którzy nie chcą tracić nerwów. Swoją drogą ciekawe, ile "lewych" kont powstało, żeby nota Brando i innych była tak wysoka.
DZIEKUJĘ ZA WYPOWIEDŹ
cóż za niezwykła teoria spiskowa...
to pewnie żydzi i masoni wywindowali Brando na 1 miejsce i teraz siedzą w grupach i trzymają się nawzajem za władze...
ja mam jedno konto prawe, lewe mi usunęli bo było niepoprawne politycznie... eh
PROSZĘ OTO ODPOWIEDZ
no nie wyczymiem....xD
"(...)się LUDZIĄ podoba?(...) <--- powiadarz, rze lódziĄ,tag...? A co to som...? rozuómiem, rze z tagimi rozómnymi istotami, zfanymi "ludzie"(odmienia się na LUDZIOM)nie mają nic wspólnego...O_O
a co do tematu : zgadzam się z poprzednikiem. Wiesz, za tym na pewno stoi Al-Kaida...
No cóż Marlon Brando był wspaniałym aktorem i jestem w 100% przekonany że zasługuje na 1 miejsce.
A tak między. To może i jest to despotyzm z mojej strony, ale drażniło mnie gdy widziałem w pierwszej 10 takie miernoty jak Bloom czy Gibson ,a jednego z największych aktorów w historii kina na pięćdziesiątym, tylko dlatego że spora część bezmózgich gówniarzy (większość z nich nie widziała nawet Ojca Chrzestnego) postanowiła dać mu notę np. 7, albo 6.
Wejdź sobie na forum Wetwortha Millera. Tam, co druga fanka ma wszystkich aktorów z pierwszej dziesiątki ocenionych na 1, podczas gdy ludzie pokroju Miller Bloom mają 10...;-)
To jest dopiero NEOsiła.;-)