Marlon Brando

Marlon Brando Jr.

8,7
36 741 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Marlon Brando

Kto go umieścił na 1 pozycji w Top 100 ludzi kina? Zasługuje maxymalnie na 50.

coxander

Ile jeszcze bedzie tematów takiej tresci? Kazdy temat zakladany na tym forum jest o tym ze on nie zasluguje na pierwsze miejsce, a ja Ci powiem ze umiescilbym kogos innego na pozycji lidera ale juz musze sie z tym pogodzic. Pamietam jak kiedys Johny Depp byl pierwszy i nikomu to nie przeszkadzalo.

coxander

kolejna marna prowokacja...
ile podobnych tematów zostanie jeszcze tutaj założonych?

coxander

taaa tylko ze Depp jest dobrym aktorem a ten marlon....
pozdro dla autora;)

JoinMe

Depp jest ZALEDWIE dobrym aktorem. W historii kina spokojnie znajdzie się stu zdolniejszych ;p i Marlon bez wątpienia do nich należy.

coxander

"Kto mu dał 1 miejsce?"

W sumie, niecałe 10 000 osób. A co?

Crazy_3

dla autora tematu to chyba jeszcze nic nie znaczy...;)

coxander

Depp ma niecałe 27 tys głosów co znaczy ze jest o wiele bardziej znany.
Ja za chwile zapomne jak ten Brando sie nazywa.

JoinMe

To pewnie dlatego, że nie znasz się na filmach, a aktorów oceniasz kolokwialnie mówiąc cipą...

_Ja_

ja się tylko zastanawiam, kto oddał na Deppa te 27 tys. głosów... zauroczone młode fanki... (z których wiele nie ma pojęcia, kim był Brando, za to Deppa oceniają pod kątem jego pięknych oczu)
nie oznacza to, że go nie cenię, wręcz przeciwnie- uważam za jednego z lepszych aktorów tego pokolenia, ale Brando na razie do kina wniósł "trochę" więcej
poza tym- Depp dał się poznać szerszej publiczności dopiero za sprawą "Piratów..."

_Ja_

Akurat to, że Depp ma tyle głosów jest zapewne sprawą fanek, które zakłądają pełno kont i dają mu "10" A że fanek ma pełno to i pełno takich sie znajdzie.

JoinMe

"Depp ma niecałe 27 tys głosów co znaczy ze jest o wiele bardziej znany.
Ja za chwile zapomne jak ten Brando sie nazywa. " - bardziej popularny nie znaczy lepszy. Obejrzałem większość filmów z deppem i z pełnym przekonaniem ,
mogę stwierdzić, że jak do tej pory nie ma na swoim koncie tak wybitnych kreacji, jak Marlon w the Godfather, czy Czasie Apokalipsy. Depp jest naprawdę dobry, ale brakuje mu tej charyzmy, magnetyzmu, który charakteryzuje największe tuzy kina jak Brando, Eastwood, Nicholson, Hoffman i wielu innych, których mógłbym tu jeszcze wymienić. Zapomnisz o Brando, powiadasz? to smutne...

coxander

moze i tak ale ja go polubiłam jeszcze przed piratami.
I naprwde nie podoba mi sie on, tzn nie marze o randce z nim ale uwielbiam jego filmy jego gre.
Kzdy ma swoje zdanie i kazdy chce zeby jego ulubiony aktor był na 1 miejscu.

JoinMe

no jasne, że tak, ale pisanie, że "Marlon powinien się znleźć najwyżej na 50 miejscu", to jest DUŻA przesada...

coxander

po prostu nie znasz sie na dobrej kinematografi i wspanialych aktorach bo marlon wymiata ja dalbym mu 3 miejsce w top 100 ale te twoje 50 nie przeginaj bo on w pelni zasluguje na wysokie lokaty we wszystkich rankingach

coxander

A komu byś dał 1 miejsce Pameli Anderson ; p ?
Według mnie zasługuje na 1 miejsce a postać Vito Corleane przeszła do histori kina tak samo jak on : ) .

coxander

Bez przesady.
Depp to niemal genialny aktor. Spójżcie na Edwarda nożycorękiego...Wspaniały. Oczywiście Brando zasługuje na miejsce w pierwszej dziesiątce, ale osobiście wyżej od niego postawił bym
1. Jacka Nicholsona !!!!!!!!!
2. Ala Pacino

a zaraz za Marlonem, czyli na czwartym miejscu De Niro.
Ale takie klasyfikacje nie mają znaczenia...

LaughJoy

Ta... To w kolejności... Miejsce 1., 2., 4., - hehe

LaughJoy

Zgadzam się. Jack wymiata. Dla mnie Brando to numer 2. Trzeci jest Hoffman.

Depp to bardzo dobry, solidny aktor. Póki co, nie mogę o nim powiedzieć nic bardziej pozytywnego.

coxander

ke? przeczytaj jeszcze raz i się zastanów
"zaraz za Marlonem"
Marlon na 3
:))

LaughJoy

No przecież żartowałam :D brakowało mi tego liczebnika "trzy" :D a raczej "trzecie" ;)

coxander

Hoffman - geniusz
Absolwent
Maratończyk
wypasione filmy z wspaniałą grą Dustina. Ścisła czołówka

LaughJoy

Do tego dorzuciłbym też niezapomnianego Rainmana, świetne Ulicę nędzy w reżyserii wielkiego Sama Peckinpaha i wielokrotnie powieloną przez innych aktorów rolę w filmie Tootsie.

_Ja_

Ja jestem teraz zadowolony z pierwszego miejsca Roberta De Niro, za nim umieścilbym Alfreda Pacino i Jacka Nicholsona. Czemu tak mało z was zwraca uwagę na Ala. Przecież zagrał on świetnie w dwóch częsciach Ojca Chrzestnego, Człowieku z blizną czy Życiu Carlita. Nie mówiąc już o "Pieskim Popołudniu", gdzie stworzył dla mnie najlepsza kreacje homoseksualisty. Chłopcy z Brokeback Mountain się chowaja... A co do załozyciela tematu to jest on najgorszym prowokatorem na FilmWebie. Sami zobaczcie co napisał na forum Brada Pitta, na temat filmu "Siedem", gdzie główną rolę gra właśnie Brad : http://www.filmweb.pl/topic/624616/Podobie%C5%84stwo.html
Przyczym zwróćcie uwagę na jego awatar.