Marlon Brando

Marlon Brando Jr.

8,7
36 965 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Marlon Brando

Oglądałem kilka filmów z Brando i jak dla mnie nie zasługuje on na pierwsze miejsce, nie dałbym mu nawet miejsca w pierwszej setce prawdę mówiąc. Zwyczajnie go nie lubie to po pierwsze, ale patrząc obiektywnie przyznaje że jest dobrym aczkolwiek niezapadającym w pamięć aktorem... tu chyba dac znala o sobie legenda Brando i większość dala sie na to nabrac

kolgrim

Hmmm, zaiste - Marlon Brando nie zapada w pamięć. Bo kto pamięta jeszcze jego rolę Stanleya Kowalskiego, Kurtza, czy choćby zupełnie nieznanego szerszej publiczności Don Vito? Zaiste - nie zapada w pamięć... Minęło zaledwie 35 lat i zupełnie nikt nie pamięta Ojca Chrzestnego...

_Ja_

Ja, który to ten Don Vito? Bo nie zapadł mi w pamieci... Czekaj... Stan Kowalski to nie czasem ten co smigal pociagiem albo tramwajem,ktory nazywal pożądaniem? Hmm a Don Vito to chyba się strzelał z wietnamcami w innym filmie Francisa Forda Coppoli? Tak czy nie? Bo nie zapadło mi to w pamięci...

Klinar

Aj, Klinar - Ty nieuku - z Wietnamcami strzelał się przecież Marek Antoniusz...;-)

_Ja_

wobec tego z kim strzelał się Kurtz?

(podziwiam autora tematu, że chciało mu się zakładać nowy- wystarczyło się wpisać w tym trochę niżej, gdzie szaleje inny user o podobnych poglądach- tylko że on umieściłby Marlona gdzieć tak około 50. miejsca, a nie w drugiej setce...)

madame_Emi

Kurtz? A to był ten szef mafii? Don Kurtz?;-) Czy może to ten knypek z Desiree?

_Ja_

nie, nie, wydaje mi się, że to był jednak don Kurtz...;-)

madame_Emi

A, tam, znawcy z was, jak z koziej d..y trąba. Don Vito uprawiał sex w filmie Bertolucciego, a Kutz to ten co na motorze grzał...

Santino

Kutz? Kazimierz Kutz? To Marlon grał też polskiego senatora?;-)

_Ja_

No tego czornego djobła tasmańskiego co wyłoził z jamy w kopolni.

_Ja_

Czort go wi, chodziło mi o Kurtza, ale przecież jego rolę nie zapadają w pamięć, więc skąd mamy pamiętać? ;]Może i Kutza zagrał...

Santino

aha! Don Vito to ten co gral w tramwajach (a moze pociagach?) a Kurtz to chyba ten od taty chrestnego... kurcze nie pamietam nawet nazwy filmow tak mi nie zapadly w pamiec role tego Brando... a tak na powaznie - danie miejsca w drugiej setce temu aktorowi byloby niedorzeczne poniewaz to jest aktor wielkiego kalibru - duzo osob sie wypowiada a chyba niewiele widzialo skoro padaja takie teksty...

kolgrim

to jakas błędna informacja Marlon Brando nie gral nigdy Kazimierza Kutza
poza tym u Branda jest tak im starszy tym gorszy ... niestety

kolgrim

Bo wdarła się tu literówka. Nie chodziło o Kutza, ani o Kurtza, tylko o Kurta. I to Cobaina... :]

kolgrim

Wiec tak Marlon Brando - Powidzmy sobie szczerze ma 2 miejsce na FilmWebie tylko za Role w ojcu Chrzestnym ...
5./10

Finalny_Odbiorca

A oglądałaś coś z Brando poza Ojcem Chrzestnym? Jeśli nie, to nie dziwie się, że tak mówisz.

_Ja_

a ja własnie wtedy bym się dziwiła. Nawet tylko ograniczając się do Ojca Chrzetnego rola byłaby przeze mnie dużo lepiej oceniona.

kolgrim

Oo widze rozmowy o Kurtzie ? Czytaliscie Jądro Ciemnosci ? :d

kolgrim

hmmm oglądałem kilka dobrych filmów z Marlonem Brando i nie zaprzeczam że ma siłę i charyzmę która sprawia ze ogląda sie go z magnetyzującą ciekawością... ale na niekorzysc przemawiają jego filmy w pozniejszych latach, wiem ze kazdy aktor miewa wpadki ale jestem wyrozumialy dla mlodych aktorow dla ikon ktorą on niewątpliwie jest juz nie

kolgrim

nie zaprzeczasz, że ma siłę i charyzmę? Wcześniej pisałeś, że nie zapada w pamięć. Czuję nędzną prowokację, albo wyciskającą łzy z oczu głupotę.

lizzard_2

hmmm nie chcialem zebys plakal z mojego powodu
wybacz
a co do tego czy ktos bedzie pamietal aktorow ktorzy sa moimi ulubionymi nie wiem
ale mam nadzieje ze tak

kolgrim

Za to Twoi ulubieni aktorzy to faktycznie "aktorzy" pełną gębą, szczerze mówiąc 99% widzów o nich nawet nie wie i nigdy się nae dowie bo po jednym sezonie znikną;)

kolgrim

hahaha, Jennifer Lopez zasługuje na 1 miejsce

einhander

Literówka! Nie Kurtz, tylko Lurtz! Kto nie pamięta Lurtza z Władcy Pierścieni, Marlon zagrał tam genialnie!

KAcpeross

WTF?!

Czy tylko mi on zapadł w pamięć? xD

Oglądałam go w wieku 7 lat bodajże i od tego czas czekałam aż urosnę, żeby zrozumieć ten film. Więc ja śmiało mogę się przyznać, że mi Marlon zapadł w pamięć. (Nie muszę chyba dodawać, że od tego czasu obejrzałam nie tylko "Ojca" żeby to stwierdzić).

I dla mnie to on zawsze będzie na 1. miejscu ;p