Marlon Brando

Marlon Brando Jr.

8,7
36 734 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Marlon Brando

Brando moglby spac a wiekszosc zachwycalaby sie jego grą.
W OC byl dobry, ale czy wystarczy grac gangstera w filmie Copol'i zeby byc w pierwszej trojce najlepszych aktorow (Pacino,Brando,De Niro)?

zyciell

Najwidoczniej nie widziałeś z nim wielu filmów. Mnie właśnie Brando bardziej zachwycił nie najbardziej w Ojcu, ale w filmach Kazana . Poprostu on zawsze gra niesamowicie, emanuje jakąś taką wewnętrzna energią. Gdy pojawia się na ekranie wszystkich innych w jakiś sposób przyćmiewa. Chyba w końcu został z jakiegoś powodu okrzyknięty najlepszym aktorem XXw.
Ten człowiek to legenda.

użytkownik usunięty
zyciell

Proponuję oglądnąć filmy z Brando z lat 50-Tramwaj,Na nabrzeżach,Dzikiego,Juliusza Cezara.To bez wątpienia jego najlepsze role + Ostatnie tango w Paryżu.Role u Coppoli były co najwyżej dobre.To już nie to samo.Natomiast dziwi mnie uznawanie np. Pacino za jednego z najlepszych aktorów.Bo co do de Niro takich obiekcji już nie mam.Zupełnie obiektywnie trójka najlepszych aktorów to sir Olivier,Spencer Tracey i Marlon.

zyciell

filmy z jego młodości rzeczywiście są rewelacyjne... ale filmy, nie jego gra aktorska... był świetnym aktorem, jednakże ja oglądając go na ekranie widziałam wciąż powtarzające się gesty, ten sam rytm i ten sam akcent....

zyciell

Większość ludzi widziała z nim tylko Ojca Chrzestnego. Ludzie, obejrzyjcie z nim więcej filmów! Czas Apokalipsy, Ostatnie tango w Paryżu, Tramwaj zwany Pożądaniem, Na nabrzeżach i inne. Bo tego by jeszcze brakowało, żeby uznać Marlona aktorem jednej roli. To by było zdecydowane przegięcie! Fakt, że starsze filmy czasem trudno zdobyć ,ale jak ktoś się interesuje jakimś aktorem to nie powinno stanowić dla niego problemu. A co do zdania że mógłby spać a ludzie by się nim zachwycali - czemu nie? Oglądałeś Broken Flowers z Billem Murrayem (nie wiem czy dobrze napisałem). On faktycznie przez większość filmu prawie spał, był całkowicie obojętny, ale mógłbym na niego patrzeć godzinami! Z Brando byłoby tak samo...

mariobb

Uznanie Brando za aktora jednej roli świadczy o twoim braku wiedzy na temat tego aktora. Gdybyś obejrzał jego starsze filmy, o których wspominali moi poprzednicy zapewne zrozumiałbyś dlaczego został uznany za najlepszego w historii. Naprawdę polecam prawie wszystkie filmy z jego udziałem, które powstały przed 1980 rokiem, bo to naprawdę ładny kawałek historii kina.

zyciell

A kto twierdzi, że ta rola wystarczy? Widziałeś może inne filmy z jego udziałem, że takie bzdury piszesz???