Marlon Brando

Marlon Brando Jr.

8,7
36 965 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Marlon Brando

i przyznam ze zagrał genialnie ,lepiej niz w Ojcu Chrzestnym. Ale Dziesiątki jeszcze mu nie dam - jeszcze musze sprawdzic jak sie spisał w "Tramwaju...."

goandrewgo_

Myślę że po Tramwaju wystawisz mu dychę. Obejrzałem ponownie niedawno i przekonałem się do jego roli w tym filmie. Obejrzyj jeszcze Czas Apokalipsy
(koniecznie wersję rezyserską, bo w zwykłej go mało) i Młode Lwy - i wtedy będziesz miał skompletowanych pięć najlepszych ról.

Santino

aaa, zapomniałem o "Dwóch obliczach zemsty".

Santino

Mam Czas Apokalipsy- i tak sobie przewijałem - on tam sie pojawił chyba na kilka minut?

goandrewgo_

Oglądaj. Nie tylko dla Brando, lecz przede wszystkim dla Martina Sheena, i Roberta Duvalla - wszyscy zagrali chyba życiowe role.

Marlona w wersji reżyserskiej jest w sumie ~5-10 minut.

Uzi

Uzi, Marlona w czasie Apokalipsy jest mało, ale i tak wystarczyło, aby się wykazał - szczerze się Kurtza bałem :]Duvalla przecież też nie jest dużo.
Sheen zagrał świetnie, ale ciekaw jestem co by było jakby Al nie odrzucił tej roli.

Santino

No. Jak czytałem ile Al ról odrzucił to aż mi na płacz szło ;]. Gwiezdne wojny, Czas apokalipsy, Pretty Women - to tylko kilka filmów, w których miał grać Al. Większość to były praktycznie same arcydzieła. I tu dziwić się czemu ma ubogą filmografię, w stosunku do Roberta np.

goandrewgo_

Oddajcie mi posta (zaraz się pojawi)

Uzi

Rzeczywiście Brando krótko występuje w "Czasie apokalipsy". Poza tym to strasznie przytył i jego kwestie pokazywane były w półmroku. Ten film należy głównie do Robert Duvalla. "Na nabrzeżach", tak jak i "Tramwaj zwany pożądaniem" to filmy Oscarowe, jednakże mnie Marlon bardziej urzekł w tym drugim filmie. Wypromował z resztą t-shirty. Nie należy także zapominać o filmie "Ostatnie tango w Paryżu". Rola Paula - zagubionego, zrozpaczonego, samotnego, zamyślonego, nieprzewidywalnego, agresywnego, wulgarnego, szalonego, cierpiącego, obsesyjnie chorego na punkcie młodej dziewczyny - jest tą najlepszą. Każda scena z jego udziałem to tylko i wyłącznie chwila wielkiego geniuszu, istny majstersztyk.