Marlon Brando

Marlon Brando Jr.

8,7
36 741 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Marlon Brando

Który film jest lepszy a w którym Brando był lepszy.
Pytam sie bo zamierzam zabrac sie za którys z nich.

goandrewgo_

Jeśli tak, to będziesz musiała obejrzeć obydwa.

Pzdr!:)

goandrewgo_

Jeśli tak to "Na nabrzeżach". Nie dość że film genialny, to Brando zagrał tam istne mistrzostwo. Rola jeszzcze lepsza od Ojca Chrzestnego, Czasu Apokalipsy czy Dwóch Oblicz Zemsty.

goandrewgo_

oj zagiales kolego - trudniejsze pytanie niz wszystkie matury razem wziete ;) - Tramwaj zwany pożądaniem 10/10 Na nabrzeżach 9,9999999999999999/10 - oto moja odpowiedz ;)

goandrewgo_

Wg mnie Na nabrzeżach zdecydowanie lepsze ;]
Tymbardziej, że w tramwaju pierwsze skrzypce zagrała raczej vivien ;]

Uzi

O tak. Vivien była dominująca nad młodym Brando, który jednak w przeciwieństwie do "Scarlett" grał już wcześniej na Broadwayu tą rolę(Broń Boże żebym skrytykował Marlona, jednak Vivien była po prostu lepsza).
Podobała mi się także Kim Hunter w roli Stelli.

Santino

Bzdura

Owszem w ?Tramwaju? pierwsze skrzypce gra Vivien, bo to przede wszystkim historia jej bohaterki, ale Brando w tym filmie jest po prostu rewelacyjny, gdyby nie on Blanche nie wyszła by tak wyraziście.
To że raczej nikt oglądając Tramwaj? nie ma ochoty identyfikować się z Kowalskim nie oznacza wcale że pod względem aktorskim Brando w tym filmie nie był najlepszy.

Santino

Popieram @Ortaliona. Stanley Kowalski pobił Vivien na łeb, na szyje. Zaryzykuje stwierdzenie, że Marlon był o wiele lepszy niż Leigh.

_Ja_

i ja sie dolaczam - Marlon byl o wiele lepszy od Leigh, i minimalnie lepszy od Marlona w "Na nabrzezach" ;) pozdrawiam

Vin_McQueen

A z tym śmiem się nie zgodzić. Rola Marlona w Na Nabrzeżach jest jego najlepszym występem, jak dla mnie jest to również chyba najlepsza kreacja aktorska w historii kina.
pozdrawiam

_Ja_

A ja zaryzykuję stwierdzenie, że vivien zagrała słabo ;]

Uzi

Bez przesady.
Vivien w tym filmie jest naprawdę wspaniała. Owszem Leigh nie jest aktorką reprezentującą styl gry z Actor Studio ale to nie powód by ją marginalizować. Blanche w jej wykonaniu jest naprawdę wspaniałą kreacją.

Ortalion

Zbyt teatralna, nie przekonała mnie ;] Jak ktoś chce grać teatralnie to musi nazywć się Al Pacino :]