Apel - odezwa do filmwebowskiego narodu...
Ponoć przejmować się tym rankingiem nie ma co, ale do tej pory pierwsza dziesiątka wygląda porządnie i lepiej, aby to się nie zmieniło.
Wtargnięcie Wentwortha Millera do pierwszej piątki, a nawet dziesiątki rankingu (o pierwszym miejscu już nie wspominam, bo byłoby to po prostu świętokradztwo. Na szczęście, Wielki Marlon ma nas w swojej opiece...)
byłoby bluźnierstwem, zbrodnią wobec tych wspaniałych artystów...
Niestety, pragnę poinformować, iż średnia ocen Wielkiego Marlona, jak i kilku innych aktorów piastujących wyższe od Brando pozycję, bardzo brutalnie się zmniejsza (U Brando z 8.33 na 8.31, w ciągu jednego dnia). Natomiast, niejaki Wentworth Miller wtargnął już na 13 pozycje listy TOP 100.
Przeprowadzając mały wywiad, na forum tego bałwana, zauważyłem, że jego małe, zakompleksione fanki, umyślnie traktują wszystkich wielkich aktorów, będących przed Millerem oceną 1, jego samego obdarzając, jakże zasłużoną (pfu, pfu) notą 10.
Ktoś mógłby powiedzieć: Nie dbam o to. Ja mam swój własny ranking i nic mnie to nie obchodzi.
Nie prawda - trzeba walczyć z dziećmi NEO. Przestańmy uczyć dzieci zasady "głupszym się ustępuje", bo skutki tego widać na każdym kroki. Dla idiotów kompromisu być nie może.
Dlatego proszę o zmobilizowanie sił, by wyplenić to zło, te robactwo, lęgnące się stadami na filmweb.pl...
Liczę na aprobatę z waszej strony, a reszta leży już w rękach Marlona...
Pozdrawiam i życzę miłego dnia...
P.S Ci którzy obdarzyli Brando notą niższą niż 10, otrzymują pokutę: Dziesięć zdrowasiek do Marlona...;-)
Ja osobiście dałem Brando 10 ,nie dlatego aby dowalić pokemonom.Dostałam dziesiątkę za całokształt twórczość(naprawde wielki aktor).Miller jest aktorem młodym bez wielkich ról filmowych.Wystapił sobie w ciekawym serialu,ale do cho**** nie można go brać za geniusza wstawiać mu 10!Talentem on nie grzeszy i wątpie by dostał kiedys wspaniałą rolę nagrodzoną złota palmą czy oscarem.Będzie grywał sobie w filmikach i skończy w jakimś tanim serialiku.13 miejsce to juz lekka przesada i dałem mu 1(choć w cale na to nie zasługuje).Stanley Kubrick napewno nie miałby za złe,że jakiś młodzieniec wyprzedził go na polskim forum filmowym i nie ma się czym przejmować,ale wszelkiego chamstwa NEO-potworów nie toleruje i wpełni Cię popieram.
Pozdrawiam.
Ja też wcale nie dałem Marlonowi Brando 10, żeby dokopać dzieciom. Brando jest mistrzem, geniuszem, fantastycznym aktorem, Bogiem po prostu...;-)
Co do tego Millera, to swoją opinie wyrażałem już na jego forum, za co zostałem zbombardowany obelgami.
Co do jego przyszłości, zgadzam się całkowicie. Najwięcej, co może osiągnąć, to te kiczowate horrory, typu Wzgórza Mają Oczy, czy Hellraiser 526523456...
Ale aktorsko facet jest mierny, strasznie mierny... Jedna mina, sztywny jak penis w odwodzie, słaba dykcja i w ogóle. Gość nie jest nawet po szkolę i talentu nie ma za grosz...
Pozdro...
kurde...musze odmówić zdrowaśki...;-)
O! Wielki Marlonie;) Dałam Ci 8/9:P
taak ja tez udzielałam sie na forum Millera i ehh,ręce opadaja...;)
Pozdrowaśki xD
Rozumiem Was drodzy Filmwebowicze i popieram że debilizm się szerzy gwałtownie i z dnia na dzień przybywa coraz wiecej tematów w stylu "KOCHAM GO!!" "ALE ONA JEST śLICZNA" (dalej nie bede pisać przykladow bo kazdy widzi co sie dzieje).
I powiem jeszcze że jest mi wstyd za te wszystkie "dzieci NEO" tym bardziej bo wiekszosc z nich jest w moim wieku (moze troche młodsi sa), ale na głupotę nie ma lekarstwa a szkoda i my-ludzie normalni, niestety nie damy rady powstrzymać tych... no az słow brak bo niby w jaki sposób??!!.Jak ktos mi poda jakiś sensowny sposób to chętnie sie dołączę do akcji "POKONAMY NEO!!"
Pozdrawiam =)
Jak to na 13? Mi pokazuje, że jest na 344 miejscu i ma średnią ocen 7,47, czyli dużo mi do Marlona brakuje.
a ja go jeszcze nie oceniłem bo... bo za mało z nim filmów widziałem, miałem przyjemność obejrzeć trylogie Godfather i Czas Apokalipsy ale to za mało, chciałbym wydać mu obiektywną ocenę więc czekam i szukam kolejnych filmów z Brando, pewnie mógłbym strzelać i w ciemno dać mu dyche:) ale musze sie przekonac sam, pzdr.
Polecam Ci wobec tego Tramwaj zwany pożądaniem - genialny oraz Ostatnie Tango w Paryżu.;-)
Na koniec zostaw sobie jego ostatni film (Rozgrywka), bo to prawdziwe pożegnanie Marlona z kinem...;-)
Rzeczywiście mógłbyś strzelać w ciemno. Ale lepiej sam się o tym przekonaj. W innym razie zakrawało by to o... snobizm.
Pozdrawiam.