Michael JacksonI

Michael Joseph Jackson

8,2
1 069 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Michael Jackson

Ou dżizas... ale jestescie naiwni... chcialabym sie dowiedziec, jacy lekarze stwierdzili, ze MJ mial vitiligo, z imienia i nazwiska. Co wiecej, nawet jezeli takie info otrzymam, to tez nie przesadza, ze jest to zgodne z prawda, jesli jest to taki lekarz jak ten ostatni, co dzien w dzien podawal mu Demerol i prawdopodobnie tym specifikiem go usmiercil (tego pewnie tez sie nie dowiemy, gdyz wchodzi w to kwestia odpowiedzialnosci nie tylko tego lekarza, ale tez calej rodziny, ktora o tym wiedziala, ale miala to w d...). Dodatkowo, MJ twierdzil, ze choroba jest w rodzinie... tylko jakims cudem on jedyny zostal nia dotkniety... no i nie musze chyba pisac, ze jest to wytlumaczenie padajace z ust czlowieka, ktory mowil, ze mial tylko 2 operacje plastyczne (patrz: dokument "Living with Michael Jackson" bodajze)... Plus, jezeli nie mial kompleksu "afro-amerykanina", to dlaczego jego 2 zony byly biale... dzieci tez ma biale (nie wiadomo nawet czy jest ich biologicznym ojcem). No i argument, ze zmienil wyglad twarzy, w tym nos, by dopasowac sie do koloru skory, zmieniajcej sie z powodu rzekomej choroby, i by nie wygladac "dziwnie", tez odpada. Opercje nosa mial jak jeszcze byl czarny... zreszta podbnie jak gro jego rodzenstwa. Intrygujaco wypowiedziala sie rowniez Cher podczas programu Larry’ego Kinga na CNN, tj. na jakiej wspolnej imprezie ktos podszedl do niej podekscytowany i mowil, ze MJ zmieni kolor skory. Ona nie mogla w to uwierzyc i zwyzywala kolesia, ze MJ sie nie wstydzi swojego pochodzenia itd...

kobieto ty sobie za bardzo schlebiasz.
ty nie dostarczyłas żadnego argumentu. czcze gadanie. uswiadom sobie w końcu, że inne zdanie od Twojego i Twój zaęd do krytyki i oceniania nie musi se podobac innym,

MOŻNA KOGOS LUBIC NAWET JAK SIE GO NIE ZNA.

MICHAELA JAKSONA NIE ZNAMY OSOBIŚCIE I JUŻ NIESTETY NIE POZNAMY ALE ZNAMY JEGO TWÓRCZOŚĆ I OCENIAJ SOBIE GO POTYM

CAŁY PROBLEM JEST W TYM ŻE MICHAELA JACSONA MOZEMY LUBIĆ LUB NIE TYLKO POPRZEZ JEGO MUZYKĘ - BO TO ROBIŁA DLA NAS LUDZI.

I W TOBIE JEST PROBLEM TAKI ZE WYWLEKASZ JAKIES ARTYKUŁY, DOWODY MEDYCZNE, REGUŁKI NA TEMATY WOGÓLE NIE ZWIĄZANE Z TYM CO ROBIŁ DLA PUBLIKI.

Widze , ze Ty lubisz krytykować ale sama krytyki nie lubisz

ewelapas

eh niedobrze
i co tu teraz myśleć i komu wierzyć.
http://www.kozaczek.pl/plotka.php?id=17039

IKnowWhatYouAre

Dla mnie kozaczki, pudelki i inne badziewne tabloidy to stek bzdur. Nadszedł czas dla pseudo przyjaciół Michaela, którzy mogą teraz poudzielać skrajnie różnych wywiadów i podreperować swój portfel. Ludzie nie dajmy się zwariować. Za jedyną prawdziwą informację mogę uznać informacje pochodzące z ust matki Jacksona, a ta mam nadzieję nie da się przekupić mediom i będzie milczeć.

użytkownik usunięty
Melah

przepraszam bardzo... jak pisalam wyzej artykul pochodzi z szanowanego magazynu dla panow Details (nie z zadnego tabloidu), o czym pisalam wczoraj. Jak komus sie nie chce czytac, to juz nie moj problem: http://men.style.com/details/features/landing?id=content_9937
A artykul na pudelku pojawil sie dzis. I nie popadajcie w skrajnosc. Jak pudel napisal, ze MJ nie zyje, to tez nie prawda? Bo napisali o tym na pudlu?

użytkownik usunięty

Narazie pewnie nie dowiemy sie jak bylo, moze z czasem a moze nigdy. Ale nie badzcie ignorantami mowiac, ze wybielanie nie istnieje, bo to jest powazny problem dla African communities. Link do programu o wybielaniu. Co prawda mowia w nim o "domowych sposobach wybielania" przy uzyciu jakichs kremow steroidowych i innych specyfikow dostepnych w drogeriach, wiec efekt nie jest taki sam jak przy depigmentacji.

http://www.mwza.com/tyra-banks-show-black-women-their-children-bleaching-their-s kin/

To ja mam takie jedno pytanie: jeżeli okaże się(na pewno:-/), że ten nieszczęsny Michael wybielił się operacyjnie, ponieważ nie chciał być czarny i był pedofilem( czyli totalne bzdury) to co? Pojedziecie do niego, do tej lodówki w której się mrozi,naplujecie mu w twarz i nazwiecie zboczonym rasistą? Wyjdziecie na ulicę krzycząc ,,Yeas, nareszcie,wyszło na moje!'', a może zbojkotujecie pogrzeb?
Do fanów:szkoda nerwów, naprawdę.

użytkownik usunięty

Dla zaintersowanych "dokument" (nie wiem czy tak mozna go nazwac) CNN "MAN IN THE MIRROR". Posrod niektorych bzdetnych info wypowiada sie Jermaine i nie mowi, ze MJ jest chory... tylko, ze kazdy z nas robi cos z wygladem i to MJa sprawa...

(dokument urozmaicony o elementy os. udostepniajcej filmik)

http://www.mefeedia.com/entry/cnn-presents-michael-jackson-man-in-the-mirror/201 22939

A może chodziło jej o liczne operacje korekty nosa i kształtu twarzy a nie o wybielanie. Nie wiem po co ciągle próbujesz przekonań wszystkich, że to ty masz racje i MJ się wybielał, nawet jeśli to prawda to i tak większości nie przekonasz, tak samo jak my nie przekonamy ciebie do jego choroby. Najlepiej zamknąć ten temat i podyskutować o artystycznej stronie osobowośći Michaela.

Melah

bravo dla tej Pani:) Dokąłdnie coś w tym stylu przed chwilą dodałam,

Melah

bez przesady, Panią to ja jeszcze nie jestem :)

Melah

upssss proszę wybaczyć:)))) zmyliła mnie Scarlet:)

ewelapas

Nie szkodzi, wszyscy mi powtarzają, że urodziłam się nie w tej epoce co trzeba, może dlatego odbierana jestem za starszą niż w rzeczywistości jestem :)

IKnowWhatYouAre

Od Michaela Jacksona to 1000 parasolek w bok on był geniusz mądry uczciwy dobry kochany. To był drugi Jezus nie dorastasz mu do pięt a krytykujeez go popatrz na siebie a potem mów o kimś . Nigdy nie był pedofilem po prostu go w to wrobili illuminati bo odkrył ich tajemnicę jak manipulują gwiazdami oszukują ich . Dlatego wymyślili te oskarżenia aby nikt nie słuchał go i tego że mówi publicznie o tych tajemnicach illuminati. Bardzo go to zabolało nic nie zrobił a został oskarżony on wiedział dlaczego. I dalej mówił o tych tajemnicach illuminati nazwyajac ich diabłami poczuli się zagrożeni wiedz zaczęli się na ninscic. Wrobiono go w 50 koncertów by wyzyskać kasę a że był słaby bo go zniszczyli te diabły zobaczyli że na nim nie zarobią i że do tego ujawnia nasze tajemnice trzeba go zabić wtedy na pewno zamkniemy mu pysk i zarobiły wtedy 100 % na nim. Zobacz do czego jest zdolny chóry człowiek na głowę człowiek diabeł potwór . Nie patrząc na uczucia żadnych ludzi tylko chcieli kasy i aby jeszcze cicho siedzieli . A Michael to był naprawdę kochany człowiek niczym Jezus pomagał dzieciakom biednym bezdomnym nawet tobie by dał jeśli byś poprosił miał dobre serce był kochany człowiek zbyt ufny ludzią a diabły to wykorzystywali wiedz się pytam jesteś za diabłami czy za dobrym człowiekiem?

użytkownik usunięty

JA MAM W NOSIE CO MYSLA INNI... JA WIEM SWOJE I TYLE MICHAEL BYŁ CHORY...A POZA TYM TO I TAK BYLA JEGO SPRAWA CZY BY SIE WYBIELIL CZY NIE.. TO JEGO INTERES A NIE WY SIE TERAZ BEDZIECIE KLÓCIĆ O TO CZY O TAMTO... KAZDY MA PRAWO ROBIC CO MU SIĘ PODOBA... NIECH SIĘ KAŻDY PATRZY NA SWÓJ TYŁEK A NIE WPIEPRZA Z BUCIORAMI W CUDZE ŻYCIE... I CO ZMIENIA WASZE WYWODY... NIC.. DZIEKI BOGU ŻE MICHAEL MA JUŻ ŚWIETY SPOKÓJ...

Przeczytałam część waszych komentarzy i ci co uważają że MJ wybielał sobie skórę są po prostu śmieszni. Pooglądajcie sobie filmiki z Lee Thomasem a zobaczycie w nich jak on zakrywa swoją chorobę. Na twarzy mia ogromne białe plamy które zakrywał odpowiednim makijażem i gdyby ktoś mnie spytał czy on ma bielactwo to bym powiedziała że jest nienormalny bo nie widać żadnych plam. U MJ nie było widać jaśniejszych plam i pewnie dlatego że stosował odpowiedni makijaż który je zakrywał.

użytkownik usunięty
Christi21

kozza alkowicie sie z toba z zgadzam.

a do tego postu na gorze, to jest to po prostu smieszne ze na dowod tego ze michael mial chorobe, podajesz jakis przyklad jakiegos pana ktory mnie malo obchodzi co przeszedl przez to samo.
a co to niby dochodzi???

tylko to ze taka choroba istnieje, choc jest bardzo rzadka.

to czy michael zachorowal czy nie, nie mozna byc pewnym , mozna tylko wiezyc, przypuszczac.

w sumie to naprawde jest niewazne czy sie wybielil czy nie, nawed gdyby to nie widze w tym nic zlego, zrobil to co chce i tyle.
to jego sprawa, przeciez krzywdy nikomu nie zrobil.

Widzę że źle zrozumiałeś moją wypowiedź. Chodziło mi o to że tą chorobę można ukryć poprzez odpowiedni makijaż i tak widocznie robił MJ skoro nic nie było widać. I weź ty się zastanów co piszesz. Jaki dowód? Normalny jesteś przecież ten mężczyzna nie jest żadnym dowodem!! Podałam tylko przykład jak osoba cierpiąca na tą chorobę może ją ukryć.

Ja wierzę Michaelowi Michael nigdy
Nie kłamał nie lubił tego i dążył do sprawiedliwości to dla diabłów było nie Wygodne.

"Ou dżizas" a co was to obchodzi ? nie macie swoich żyć musicie rozmyślać nad tym? idźcie do swoich dzieci , mężów, żon lub idźcie na spacer pozdychać świeżym powietrzem zamiast główkować o czyimś wyglądzie ... ludzie proszę was wiem ze w internecie fajne leczy się kompleksy nawet tym ze rzuci się kontrowersyjny temat na forum i będzie duży odzew ... ale proszę dajcie już spokój !!!

Jackson był wielki i wielki pozostanie dajmy mu chociaż spokój po śmierci bo za życia go nie zaznał!!! miejmy nadzieje że w końcu odnalazł upragnione Neverland bo na nie zasłużył...

peace`n`love

użytkownik usunięty
annagiex

Ooo święta racja ;))

za krótki
za krótki

użytkownik usunięty

DObra! A co z jego śmiercią, to juz mi prawie zrobili z mózgu jakieś gówno <haha>:
Jedni mówią, był w złym stanie fizycznym, nic je jadł i nie byłby w stanie zagrać tych 50 koncertów
Drudzy mówią, że dużo ćwiczył pod okiem trenera, był na diecie i dobrze czuł się fizycznie.

Nie kurwa! Nikomu nie wierze, czekam te 6 tygodni, aż przyjdą wyniki z tej drugiej sekcji i jeb*ć to. xO

Spokojnie, podejrzewam, że i tak za te 6 tyg. niewiele się dowiemy, obym się myliła.

użytkownik usunięty
Melah

No w sumie i oj tak ;D
Żebyś się myliła ;]
Ale zawsze jest nadzieja^.^

użytkownik usunięty
Melah

ludzie nie wiezcie w te gow-infor.

on zawsze byl chudy. byl szczesliwym czlowiekiem, wiele rzeczy musialo go dobic , zwlaszcza po 2003 roku.

ale mial przyjaciol ktorzy go kochali (rodzine chyba juz wtedy nie, ale niewazne) i byl na pewno szczesliwy.

a gazaty raz pisza tak , a raz tak.
kazdego dnia co innego.

najlepiejn nie wiezyc i nie czytac.
ja czytalam przez pierwsze 3 dni, ale nie bylo sensu ciagnac tego dalej.
teraz tylko czasem zerkne.

musimy poczekac jeszcze pare dni lub tygodni zeby dowiedziec sie czegos prawdziwego, czegos z pewnego zrodla

MICHAEL widział że illuminati go zabiję że będą się mścić za odkryte tajemnicę ich źle się czuł ale nikomu tego nie pokazywał bo nie chciał był i pozostanie królem popu i tak on chciał aby było nie pokonany król popu nasz Majkus nasz kochany misiulek.

wkurzacie mnie. Echo*cośtam to, że nie panujesz nad swoja obsesją na punkcie MJ nie znaczy jeszcze że powinnaś besztać na forach każdego, kto ma inne zdanie niż ty i wyjeżdżać z naprawde głupimi tekstami o świństwach, podłośći ludzkiej, ignorantach itd.
A założycielka tematu została zaatakowana tylko dlatego że nikt nie zrozumiał jej intencji.
MJ irytuje mnie i tyle. A jesli chodzi o gadki co do szacunku po śmierci, to jakoś do mnie nie trafiają.
I nie rozumiem wogóle skąd ta skrajna rozpacz z powodu jego smierci? przeciez tak naprawde nikt go nie znał. Mógł byc skonczonym idiotą, zabawką mediów, i wszyscy by go za to kochali, jedynie dlatego, że go nei znali. Nie mówię że taki był. Mógł byc. Mógł być równiez czarującym, sympatycznym i inteligntym człowiekiem, tego nikt nie wie.
Co do tego bielactwa to mimo wszystko jakoś nie chce mi się w to wierzyć. Może i miał tą chorobę, może nie miał, nie wiem, ale nic mnie juz co do niego nie zdziwi.
A wielcy fani MJ niech wrzuca po prostu na luz.

użytkownik usunięty
NieLubieKaszy

znac nie znac... osobiscie na pewno nie :/
ale duzo jest w internecie video , nie tylko wywiadow z ktorych narawde widac mniej wiecej, jaki byl.
lepiej jak bys sie wczesniej zapoznal.
we wszyskich jest naprawde bardzo naturalny, jest tego wystarczajaco zeby go poznac nawed dobrze

w Making of Thriller widać, że to zwykły chłopak. Ja nie mam zamiaru nikogo besztać za to, że ma inne zdanie.

użytkownik usunięty
Melah

najlepsze chyba jest private home movies...
oprocz tego jest wiele innych
np. wywiad michaela i lisa presley razem
i wiele wiele innych ciekawych

mnie ponad to zawsze rozczulał ton jego głosu niewinny i delikatny no i ta miłość do dzieci 20% swojego majątku zapisał w Testamencie na rzecz organizacji charytatywnych działających dla dzieci to chyba tez wiele o nim świadczy...

użytkownik usunięty
annagiex

a tego to ja nie wiedzaialam....
mozesz podac strone swego zrodla (to o tych 20%);)

przeglądając amerykańskie strony natrafiłam na to teraz nie wiem już sama gdzie to było podejrzewam ze może gdzieś na portalu cnn bo oni pierwsi mieli kopie testamentu Michaela... w każdym razie przekazał 40% majątku swoim dzieciaczkom 40% mamie i 20 % na wszelkie akcje charytatywne w których się udzielał a nie jest ich mało czytałam ze Michael został kiedyś nagrodzony za największą ilość udziałów w tego typu akcjach o ile dobrze pamiętam zaangażowany był w 49 rożnych działań :)

użytkownik usunięty
annagiex

No, ja natomiast co wieczór oglądam CNN xD
Pokazywali tą piekną Nibylandie w środku

Debbie chce odzyskac dzieci i chce udowodnic ze jest ich biologiczna matka, i chcialaby dzieci razem z Blancet'em xO
Ale przyczyna smierci nadal zostanie niewyjasniona(niby), ale jego ochroniarz mowi, ze naduzywal lekow i niby Michael sie wsciekal, jak chcieli mu pomoc, ze niby wtracaja sie w jego prywatne zycie. balbala
Gdzies tam nie przywiozą ciała, ale bedą pokazywane urywki z ostatnich prób do koncertów.

Na "E! Entertaiment" leciały przed chwilą wiadomosci i też pokażą Neverland.

Ejj! A no właśnie ;]
Słyszeliście tą piosenke, oddającą hołd Michael'owi:
http://www.youtube.com/watch?v=ovSrhDOhwW4 ?

Ah Chris - wileki fan Mike'a.
AHhaha pamietam jak ogladalam jego 18-ste urodziny i wlasnie na swojej 18-tce zadzwonil do Jackson'a, odebral,
ALE NIC! Słowem sie nie odezwal <hahaha>, biedny Chris czekal chyba z 5 min., no ale niestety xO xD

użytkownik usunięty

Ej no i co z tym pogrzebem we wtorek?
TO nie bedzie publiczny pogrzeb tak?

Ładna ta piosenka. Ale skomponowali ją w trymiga, nie mam pojęcia jak dali radę, skubańcy. Przecież ona była w sieci już chyba w piątek.

użytkownik usunięty
Ekranizacja

No daly rade chłopaki hehh..;)

za krótki
za krótki

użytkownik usunięty
Ekranizacja

Tekst tez ma piękny ;]
Aż łzy mi lecą słuchając jej ;(

Pamiętam gdy po raz pierwszy zobaczyłem twój moonwalk
Uwierzyłem wtedy, że mogę wszystko
sprawiłeś, że świat zaczął tańczyć,
sprawiłeś, że muzyka ożyła
[Chris Brown Ref]
To ten typ piosenki, która sprawia, że anioły płaczą
Patrzę w niebo i zastanawiam się dlaczego ?
Dlaczego musiałeś odejść
Wiem, że po drugiej stronie jest lepiej
Zostałeś wybrany przez niebiosa
Nigdy o Tobie nie zapomnimy
[The Game]
Kim jest Michael Jackson,
Twój Michael Jackson,
Ja jestem Michael Jackson,
Wszyscy jesteśmy Michaelem Jacksonem,
Proszę, żeby wszyscy pokłonili głowy przed legendą, wstrzymali oddech na sekundę
Teraz wypuście powietrze, chwyćcie za rękę kogoś na kim wam zależy
W ten sposób usłyszycie moją wiadomość, moją spowiedź
tak samo jak dotknął mnie i ciebie
Więc opieka nad jego dziedzictwem, to coś co muszę zrobić, ufam, że zapalacie świecę,
tworzycie ilustracje
Ja i moi bracia słuchaliśmy Jackson 5 w salonie,
Pierwsza rzecz jaką zrobiłem gdy o tym usłyszałem był telefon do Puffa
Bo on i Mike usiłowali przerwać walkę między nami,
Między nami? Czyli między mną i Fiftim (50 cent)
Ta walka to już przeszłość
On i Michael Jackson zaprowadzą nas na półkę

[Chris Brown Ref]
Dlaczego musiałeś odejść

[The Game]
Gdy płaczę, świece zaczynają migotać
Gdy spisuję moje myśli, MJ był moim brachem (dosłownie murzynem, w przenośni brachem)
Nie tym który grał w piłkę, tylko tym z hollywoodzką gwiazdą
I od kąd jestem gwiazdą Hollywood opowiem wam moją historię,
Nigdy nie byłem tak blisko z rodziną,
Nigdy nie widziałem Barrego Gordy przechodzącego przez Interscope (wytwórnia płytowa)
Podobnie jak ja, oni zawsze mieli Mike na oku
Nie ważne co powiesz,
Będę go kochał i on nadal jest zajebisty [dope - młodzieżowy slang, coś w stylu zajebisty właśnie]
Zabiorę was do roku 85, gdy byłem w strefie, tańczyłem dla mojej mamy do thrillera w kurtce z suwakami
Teraz jestem w latach 90, miałem się rozbić w Aston
słucham Outcast, Im sorry Mrs Jackson
Jedyne co mogę zrobić, żeby was pocieszyć
To przyznać, że Twój syn był naszym królem
więc nie będziemy cię poprawiać
Piszę ten list do wszystkich dzieci Jacksona
Wszyscy jesteśmy jego dziećmi,
Nadszedł czas abyśmy poszli dalej

[Chris Brown Ref]
Dlaczego musiałeś odejść

Ludzie mogą mówić co chcę
Ale my zapamiętamy cuda, które nam pokazałeś
Przez swoją muzykę,
Przez swój taniec,
Przez swoją filantropię
Dzięki Tobie zdaliśmy sobie sprawę,
Że to my jesteśmy światem
To ty pokazałeś nam, że możemy chodzić po księżycu {w przenośni}
Ty dałeś nam bit
Ty dałeś nam rytm
Ty dałeś nam duszę
Twoja legenda będzie żyła w nas
Teraz nie możemy się zatrzymać
Teraz się nie zatrzymamy
Mike Jackson

[Chris Brown Ref]
Dlaczego musiałeś odejść

[Boys II Men]
Popatrz w niebo i zapytaj Boga dlaczego ? dlaczego ? dlaczego ?
żyjemy i pozwala nam umierać
Popatrz w niebo i zapytaj Boga dlaczego ? dlaczego ? dlaczego ?
żyjemy i pozwala nam umierać

użytkownik usunięty

W sumie to tu jest teledysk prawdziwy:
http://www.forum.mjpolishteam.pl/viewtopic.php?t=6141

A ten ostatni tekst, najlepiej przetłumaczony:
http://www.forum.mjpolishteam.pl/viewtopic.php?t=6141

no właśnie ochroniarz mówił, mówiła tez pielęgniarka, niana, ojciec chrzestny dzieci MJ, facet na którego ślubie M był świadkiem, przyjaciele... ludzie zrobią dla kasy wszystko;/ to pokazuje jakich "szczerych" współpracowników miał MJ :(

NieLubieKaszy

Zgadzam się z Folie

EM_DE_KE_AS

No, to bardzo mi miło EM DE KE AS:-/

Ekranizacja

"I nie rozumiem wogóle skąd ta skrajna rozpacz z powodu jego smierci? przeciez tak naprawde nikt go nie znał. Mógł byc skonczonym idiotą, zabawką mediów, i wszyscy by go za to kochali, jedynie dlatego, że go nei znali. Nie mówię że taki był. Mógł byc. Mógł być równiez czarującym, sympatycznym i inteligntym człowiekiem, tego nikt nie wie."

Tylko z tym fragmentem się zgodziłam, sorry mogłam rzeczywiście skopiować część z którą się zgadzam. Bo na przykład do Ciebie Echofiordow nie mam nic. To, że jesteś jego fanką mnie - osobiście nie przeszkadza. masz do tego przecież prawo.
:) mam nadzieję, że wyjasnilam

NieLubieKaszy

Nie mam obsesji.
A besztać będe - bo jestem chora na bezpodstawną nienawiść i ignorancję.

NieLubieKaszy

Zarzucasz Echo....że beszta wszystkich, kazesz wrzucic na luz - a ty własnie pokazałes jakim jestes skończonym ignorantem poprzez swoją wypowiedź.

NieLubieKaszy

!1!!!!!!!!!!!!!!!Ten tekst powyżej był do Folie !!!!!!!!!!!!!1

NieLubieKaszy

Ty jesteś taka głupia że szok nikt go nie znał za mało dpostrzegawcza jesteś tyle co on zrobił dobrego dla ludzi dobrego tyle walczył o sprawiedliwość wogole Apel do ludzi o ilorazie inteligencji mniej niż zero proszę nie zabierajcie głosu i nie wypowiadajcie się na temat Michaela bo walucie takie śmieci że wstyd dla was i ośmieszacie się poprostu jak nie macie po układanie w głowie miejsce choć honor by być cicho nie zawierające głosu .

popieram założyciela tematu
istnieje mnóstwo faktów(podkreślam faktów a nie mitów) które niestety przemawiają na niekorzyść Michaela
dwa dla mnie najbardziej szczególne to:
-operacje nosa które w efekcie dały mu tak szpiczasty i mały nos jakiego nawet sami biali nie mają (tak to już jest obsesja czy tez fobia)...jeżeli ktoś może o tym nie wie to napisze ze duży dosyć spłaszczony i szeroki nos oraz duże wargi to dwa najbardziej charakterystyczne elementy (nie mówiąc o skórze) po których można poznać typowego czarnoskórego. Michael zmniejszył oby dwa te fragmenty ciała.
-dziwny zbieg okoliczności przynajmniej jeśli chodzi o moje odczucia (nie wiem jak reszta świata)że dowiaduje się o jego chorobie zwanej "vitiligo" dopiero teraz po jego śmierci jakoś zawsze w Mediach, brukowcach lub innych bardziej wiarygodnych gazet czy po prostu od ludzi można było się dowiedzieć że Jackson wybielał sobie skórę a nie chorował na bielactwo

Na koniec powiem że Michael Jackson był naprawdę wielkim człowiekiem przynajmniej jeśli chodzi o taniec i muzykę za to go szanuje z przyjemnością słucham jego starszych przebojów. MJ to drugie pokolenie Elvisa Presleya a trzeciego już nie widzę.

dziwny_przypadek

"istnieje mnóstwo faktów(podkreślam faktów a nie mitów) które niestety przemawiają na niekorzyść Michaela"(...)operacje nosa (...)
dziwny zbieg okoliczności przynajmniej jeśli chodzi o moje odczucia (nie wiem jak reszta świata)że dowiaduje się o jego chorobie zwanej "vitiligo" dopiero teraz po jego śmierci jakoś zawsze w Mediach, brukowcach lub innych bardziej wiarygodnych gazet czy po prostu od ludzi można było się dowiedzieć że Jackson wybielał sobie skórę a nie chorował na bielactwo"

Dokładnie tak. Ja też dopiero teraz po śmierci dowiaduję się o tym mimo że słyszałam na jego temat i czytałam masę artykułów zarówno z wiarygodnych źródeł - jak i tych mniej wiarygodnych (wierzyć w nie trochę mniej trzeba). jednak po wychowałam się na jego muzyce (między innymi bo Presleya też lubie i Queen choć to juz nie moje czasy) Po tym swiecie chodze już tak długo że gdzieś bym wcześniej wyczytała w końcu albo w necie albo w jakiejś gazecie jakąkolwiek informację o tym, że to choroba. A tak ja wciąż slyszałam "Jackson się wybielił bo nie chciał być czarny jak ojciec-tyran, którego nomen omen szczerze nienawidził'