Paul WalkerI

Paul William Walker IV

8,5
34 810 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Paul Walker

Sporo ludzi pisze, że "płakało po usłyszeniu o jego śmierci", "miało doła cały dzień" i inne tego typu brednie poparte tym, że takie odczucia mają po każdym człowieku, "bo był młody, bo zginał osieracając córkę" itd... To teraz wam zrujnuje już całe życie, proszę:

"Obecnie na drogach wszystkich kontynentów – według danych Organizacji Narodów Zjednoczonych – ginie rocznie ok. 1,2 mln osób, co 30 sekund jeden człowiek[...]"

immons

Dlaczego uważasz, że jest sztuczna? Wiele jest tu osób, które ceniły Walkera, więc w momencie jak przychodzi wiadomość, że zginął, jest uczucie smutku, to raczej normalne. Nikt nie ma zamiaru iść się z tego powodu rzucić z mostu, ale jakiś tam smutek zawsze jest, a takie forum pomaga się fanom Paula zrzeszyć w takim momencie.

immons

Jesteś śmieszny. O moim płaczu nikt nie widział. Nawet nie chciałam by ktoś widział moje łzy, aby nie obrażali i nie pisali, ani nie mówili takich głupot jak Ty... Ja bardzo lubiłam Paula Walkera. Obejrzałam wszystkie części Szybkich i wściekłych oraz inne filmy z jego udziałem, Moje uwielbienie też jest na pokaz chociaż nikomu z tego się nie spowiadam? Jesteś bezczelną gnidą i tyle.

immons

Zgadzam się. Zagrał w paru gniotach i nagle wszyscy mówią "o jaki świetny aktor". Prawda jest taka, że to był aktor kategorii B albo nawet C.

epic_limp

Prawda jest taka - był dobrym aktorem,ale patrząc obiektywnie na pewno nie zasługiwał na ocenę 1 a tym bardziej na dychę gimbusku.

SweetArtist

Szybcy i Wściekli to gniot, ten aktor nie był wybitny, ba! nawet nie był średni. Przykro mi, ale rozumiem, że po śmierci każdy aktor dostaje +100 do sympatii.

epic_limp

Nie był wybitnym aktorem, tylko dobrym w swojej kategorii filmów klasy B. Gdyby F&F było gniotem to by ludzie tego nie oglądali, a sam aktor byłby o wiele bardziej mniej rozpoznawalny. To są gusta ,a Tobie nie podoba się ten film masz do tego pełne prawo.
Dla każdego, coś miłego. . Niech ludzie mu dają lajki, to chyba dobrze świadczy o naszym człowieczeństwie, co nie?

SweetArtist

"w swojej kategorii filmów klasy B" - a które to ?

tomucho77

Chodzi mi o filmy akcji "na luzie" z przymrużeniem oka jak np seria "Szybcy..." , "Błękitna Głębia" albo "Chętni na kasę".

SweetArtist

To nie są filmy klasy "B".

tomucho77

A jakie np?

SweetArtist

W jego przypadku czy ogólnie ?

tomucho77

Może być w jego i ogólnie .

Np seria Resident Evil według mnie też jest fimem klasy B.

SweetArtist

Film klasy "B" to np taki tytuł:

http://www.filmweb.pl/film/UKM+-+Maszyna+do+zabijania-2006-381537

Tu masz znaczenie filmu klasy "B"

http://pl.wikipedia.org/wiki/Filmy_klasy_B

Co się tyczy Paula to nie widzę takowych w jego filmografii, seria Resident Evil nie zalicza się do filmów klasy "B".

SweetArtist

Resident Evil filmem klasy B ? przecież to jest klasyk filmów o zombiakach.

Robaczek_12

Klasykami kultowymi to były pierwsze Residenty jeśli chodzi o gry video. Film jest marną podróbką ,choć nie jest taki zły jak go niektórzy malują. Fimy klasy B przecież też są dobre.

SweetArtist

Gry grami, ale filmy to co innego, gry były klasykami, ale jeśli chodzi o gry.
Filmy Resident Evil, szczególnie pierwsze 3 cz. to można zaliczyć do klasyków, te inne filmy czyli : Noc żywych trupów, Świt...Dzień...mogą skoczyć Residentowi który ma to coś. ;) Resident Evil można powiedzieć, że jest na poziomie Blade Wieczny Łowca, który do klasy B tym bardziej nie należy. ;)

Robaczek_12

Te wszystkie filmy które wymieniłaś naleźą do kategori B i nic tego nie zmieni :) Co nie znaczy, że są gniotami. Klasa B kojarzy mi się z kiczem jak niektóre filmy Tarantino np Grindhouse. A ja lubię takie klimaty. :)

Co ma Resident Evil w sobie, że jest taki dobry? Najbardziej podobła mi się jedynka i dwójka, ale im dalej w las tym gorzej. Za dużo "Matrixa", za mało "Residenta" w Residencie.

SweetArtist

Klimaty Tarantino też lubię i taki Grindhouse zapewne należy do filmów klasy B, ale co do Residenta to bym się kłóciła ;) hehe

Dokładnie, jedynka i dwójka i jak dla mnie trójka najlepsze, chociaż 4 też jest bardzo dobra, ale jednak do pierwszych 3 części mogę wracać cały czas a reszta...fakt za dużo klimatów a'la Matrix za którymi już mniej przepadam ;)

Robaczek_12

Tu nie ma co się kłócić, bo to oczywiste, że mam rację. :)

SweetArtist

Haha ;D jaka pewność siebie..;)

Robaczek_12

Ma się ten dar przekonywania :P

SweetArtist

A skąd wiesz, że mnie przekonałeś ? ;D i tak bym się kłóciła, gdyby mi się chciało...;)

SweetArtist

Skąd ta pewność, że mnie przekonałeś ? ;d ja i tak bym się kłóciła, gdyby mi się chciało o taką pierdołę kłócić...;)

SweetArtist

Skąd ta pewność, że mnie przekonałeś ? ;d ja i tak bym się kłóciła, gdyby mi się chciało o taką pierdołę kłócić...;)

Robaczek_12

Oj, aż potrójnego posta strzeliłaś z wrażenia :p Też bym się kłócił, ale poco, skoro już sobie wszystko wyjaśniliśmy :D

SweetArtist

Haha sorry, przy wysyłaniu zacinało mi się, odświeżałam stronę i pisałam jeszcze raz ;D
Noo, powiedzmy...;)

Robaczek_12

To dobrze, że się rozumiemy, chyba aż za dobrze hehe. :D Wpadnij na "Inne" to podyskutujemy o czymś fajnym. Może jakiś ciekawy temat założysz :-)

SweetArtist

Tak, żeby hetery i trolle zaraz mi zgłosiły ;) ale,wpadnę może będzie jakiś ciekawy temat ;)

SweetArtist

A na czym opierasz tą swoją rację ?

tomucho77

Na swojej sprawdzonej wiedzy.

SweetArtist

Mało ! masz jakieś mocniejsze argumenty ?

tomucho77

Bez obrazy - za dużo pytań zadajesz :)

SweetArtist

Bez obrazy twoja pewność siebie jest mało przekonująca !

tomucho77

Może inaczej powiem - Jeśli chodzi o mainstream i nastawianie się na masowego rozrywkowego odbiorcę który lubi oglądać szybkie wózki na ekranie, efekty specjalne i świetną akcję w której nie trzeba "włączać mózgu" żeby dobrze się bawić to F&F jest produkcją klasy nawet AAA.

Jeśli chodzi o fabułę, kiczowatość i atmosferę całego filmu to jest to klasa B

epic_limp

LOL z kim ja piszę z gościem co specjalnie dał ocenę jeden aktorowi, bo umarł. xD

SweetArtist

:) specjalnie 1, by obniżyć średnią. Nie lubię gdy ktoś przypomina sobie o aktorze bo ten zmarł.

epic_limp

Jeśli oceniasz aktora nisko po tym, że większość daje wysokie oceny, no to sorry, ale to jest głupota. Poco przejmować się jakimś rankingiem, który i tak nie jest sprawiedliwy? Ja oceniam według siebie, a nie innych ludzi. Nie kieruj się emocjami tylko kalkuluj wszystko na zimno.

epic_limp

Dobry aktor, pasujący do roli w serii Szybcy i wściekli i nic więcej.
widząc jego twarz od razu na myśl przychodzi mi powyższy tytuł więc coś to znaczy.
A krotko mówiąc zabiła go szybkość i niemiecka technologia która nie do końca jest najlepsza , jechał by pick up to może by nie doszło do takiego incydentu.

epic_limp

A mógł byś wymienić te gnioty ?

tomucho77

Wszystkie z serii Szybcy i Wściekli, Błękitna Głębia, Vehicle 19, innych nie widziałem.

Jeśli seria SZ&W jest dla Ciebie wybitnym kinem, to sorry, nie mamy o czym rozmawiać.

epic_limp

Trollu a dla ciebie te filmy czym są gniotami ? Sztandar Chwały też nie jest wybitnym kinem ? i przed śmiercią ile mu dawałeś ?

epic_limp

Bym zapomniał w którym miejscu napisałem że te filmy są wybitne ?

tomucho77

Dajesz gościowi 10/10 więc filmy z nim musiałeś oglądać z otwartymi ustami :)

Weź idz zajmij się pisaniem o Gosi Andrzejewicz, bo zajmujesz tylko mój cenny czas. TROLLU.

epic_limp

Żenada ! na przyszłość postaraj się bardziej z tymi marnymi prowokacjami.

immons

NIE KARMIĆ TROLLA!!!!!!

immons

Kolejny idiota walczy o popularność.

batman2013

To był miły koleś, który pomagał ludziom, więc ludzie nie są obojętni, proste?! a ci co się śmieją z ludzkiej śmierci to umysłowi impotenci, nie on kierował, nie wiadomo co się stało w tym aucie, może była kłótnia? miał córkę, pomyślcie jakby się czuła gdyby takie głupoty przeczytała, nie jednemu pasuje dostać po ryju, za ten chłam co pisze, może jak doznacie wypadku , co niektórzy to zrozumiecie.

immons

Czemu tak bardzo przeszkadza Ci, że ktoś obnosi się smutkiem i żalem po jego śmierci? Każdy jest inny, niektórzy mają serce z kamienia, kolejni są niesamowicie wrażliwi. Czy ludzie faktycznie czują się przybici, czy tylko "płaczą na pokaz", to już ich sprawa. Sama osobiście uważam, że żałobę powinno się nosić w sercu, nie na portalach społecznościowych, aczkolwiek, jak już wspomniałam, ludzie są różni, jeśli pomoże im się to poczuć lepiej to ja nie mam z tym problemu. Ty też nie powinieneś. Rozumiem płacz fanów Walkera, za fankę się nie uważam, po prostu serię F&F darzę ogromnym szacunkiem, a gdy dowiedziałam się o jego wypadku to coś mnie zakuło. Czy utożsamiam Paula z Brianem? Całkiem możliwe, trudno powiedzieć. Nigdy nie interesowałam się tym aktorem, dopiero wczoraj dowiedziałam się, że brał czynny udział w akcjach charytatywnych, co wzbudziło mój szacunek do niego. Czy jestem zła, fałszywa i głupia, bo z jego śmiercią źle się poczułam? Czy moje uczucia są nieszczere, bo nigdy się z nim nie spotkałam i nie porozmawiałam? Jeśli tak uważasz to niech Ci tak będzie, nie mam zamiaru. Aczkolwiek, skoro przeszkadza Ci wyrażanie smutku w Internecie przez fanów, Ty też swoje zdanie mogłeś zachować dla siebie. Proszę o usunięcie postu, bo w tym momencie nie jest ważne kto i jak przeżywa śmierć Paula, zmarł człowiek i ta dyskusja jest po prostu nie na miejscu. Odmówcie za niego modlitwę, tak będzie najlepiej.