PejaI

Ryszard Waldemar Andrzejewski

8,2
197 ocen występów osoby
powrót do forum osoby Peja

Jestem wielkim fanem rapu ale ten człowiek to dla mnie zwykły śmieć. Mam nadzieje, że go wsadzą do pudła.

DarkHunter

jak go wsadzą to sobie poradzi bo to twardy gosc,a ty kurwa byl bys w pierdlu ciota.

SLUmaniak

No i właśnie udowadniasz swoim postem jak on wpływa na swoich fanów. Tacy ludzie jak on po prostu niszczą społeczeństwo.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
DarkHunter

Może czasem on zachowuje się po prostacku, ale teksty piosenek na prawdę są dość inteligentne i wg. mnie szczerze. Dlatego lubię go posłuchać od czasu do czasu.

DarkHunter

sam jestes prostak i śmieć.Peja w porównaniu do Ciebie jest Kimś

sweetvanilia87

Autor tego żałosnego tematu to jakiś jebany frajer i ciul. Pewnie jest życiowym nieudacznikiem, bo obraża takich wielkich artystów jak Peja.

logitech44

wielki artysta to np. Brian Molko a nie on.

Lonely

zalozyciel tematu napisal bzdety i uciekl jak tchorz

SLUmaniak

Nie uciekł tylko pewnie nie chce mu się odpisywać na twoje żenujące posty.

Lonely

Prawda jest tak że Rychu jest najlepszym polskim artystą hip hopowym i tak co i to jak się wypowiada i zachowuje nie umniejsza wartości jego muzyce

Lonely

za to ja odpowiem na twoj,bo sie zesrasz od tych morałow.

SLUmaniak

To widać prawda prawdzie nierówna, bo dla mnie jest zupełnie inna. I spróbuj teraz udowodnić, że to Twoja prawda jest prawdziwa, a nie moja. Czekam z niecierpliwością.

logitech44

peja-wielki artysta??? Haha! Niech idzie pod spożywczy ciągnąc buzona, bo tam jego miejsce.

konrad7594

A ty idź robić loda panu od przyrody małolacie.

konrad7594

A niby kim jest Peja twoim zdaniem jeśli nie artystą?

Jeżeli założył takie zespoły jak Slums Attack,SKI SKŁAD,Lutawhuiklik.
Sprzedaż pierwszej płyty w ponad 15 tysięcy egzemplarzach jest naprawde dosc duzym sukcesem. Za co niby jego płyta była nominowana do Fryderyka? Za co Latkowski wziął go do filmu "Blokersi"? W swoim czasie zakwalifikował się do 10 najpopularniejszych ludzi w Polsce. W koncu odbiera Fryderyka razem z Decksem za 2002r. Odbiera nagrody magazynów: „Ślizgera” za przebój roku i dwa „Magazynki” w kategorii najlepszy polski wykonawca i najlepsza płyta dostaje złoty krążek itp itp...

Za co to niby wszystko osiągnął? za opierdalanie się?

Więc nie mów mi że nie jest artystą bo jest nim i to nawet bardzo zajebistym. A ty nic zapewne o nim nie wiesz i próbujesz pokazać jaki to z ciebie kozak a w rzeczywistości jesteś zwykłym hejterem... pozdro

Jabol17

"za to ja odpowiem na twoj,bo sie zesrasz od tych morałow. "
No masz racje.

Lonely

Stary, Doda Elektroda sprzedaje 10 razy więcej płyt od Rycha Pei. Jest Twoim zdaniem artystką? Bo moim nie. A Przemo Frencel z Przemkiem Paczkowskim nie dobili nawet do złotej płyty, a artystami są. Wyniki sprzedaży mogą świadczyć co najwyżej o stopniu skomercjalizowania, a nie o artyzmie.

Rychu to cham (przez "ch", co warto zauważyć) i prostak, bandyta może nie (co najwyżej degenerat).

Witeczek

z Pawłem Paczkowskim, sorry za błąd.

Witeczek

Podobnie jak Ty Dody za artystke nie uwazam... No coz rozne sa gusta ;)

Witeczek

a Twoim zdaniem jakie czynniki powinien spelnic wykonawca aby w Twoich oczach stal sie artysta?

Jabol17

Artysta to każdy kto żyje z jakiejś twórczości np. kręci filmy robi muzykę itp. Doda żyje z robienia muzyki? Tak. Więc jest jakąś tam sobie artystką (lepszą lub gorszą ale jakąś jest). Peja też żyje z robienia muzyki i jest artystą, Tede jest artystą, Uwe Boll jest artystą oni wszyscy są artystami bo każdy z nich ma na swym koncie jakąś twórczość i z niej żyje

Witeczek

Witeczek, powiedz mi szczerze, po co tu ciągniesz dyskusje skoro Peji nienawidzisz? masz tu jakiś cel? a może misje...

5476

bo witaczek to hejter wlazi tu zeby tylko Rycha obrażac,won stąd

SLUmaniak

to już zauważyłem dawno, ale on chyba nie ma co robić z czasem lub po prostu wszystkich krytykuje.

5476

Moim zdaniem forum jest dla wszystkich ;) Warto sobie podyskutowac z kims kto ma inne poglady niz Ty czy ja.

Jabol17

No i za to 5 dla Ciebie :-) Jako osoba nielubiąca Ryszarda A. mam takie samo prawo do wyrażania swoich opinii jak Wy - fani. A SLUmaniak powinien się zastanowić, czy aby nie wchodzi na grząskie pola hipokryzji, biorąc pod uwagę jego awanturnicze wyczyny na forum Jacka G.

A co do artyzmu - dla mnie to więcej, niż tylko zarabianie pieniędzy. Ale jeśli Doda Elektroda to dla Ciebie artystka, a jej muzyka to sztuka - to chyba nie mamy o czym rozmawiać.

Witeczek

A ciągnę dyskusję, bo go nienawidzę. W ogóle pytanie jest debilne, to jakbym Ciebie zapytał "Po co ciągniesz dyskusję, skoro go lubisz?"

Witeczek

Witeczek bycie artystą to już od dawna jest tylko i wyłącznie zawodem, tak sam jak bycie stolarzem, nauczycielem, górnikiem, policjantem itp. Sztuka stała się komercyjna od kiedy upowszechniło się szkolnictwo i prasa i już raczej taka pozostanie z tym nie się już nie zrobi. Nawet ci artyści ambitni robią swoje dzieła po to by je sprzedać. Takie są fakty. Stolarz jest stolarzem i nie ma znaczenia czy swój zawód kiepsko czy porządnie to samo jest z artystami to czy wykonują swój zawód porządnie czy nie, nie ma znaczenia wykonują go i już Doda jest artystką tyle że kiepską Peja jest artystą tyle porządnym kminisz?

frycek49

Mylisz pojęcie "Artystka" z pojęciem "Piosenkarka", synu ;-)

Peja porządnym? :-)

Witeczek

Pojęcie artysta to jest określenie ogólne wszystkich piosenkarzy, aktorów, filmowców, kompozytorów itp. Taka jest prawda Bycie artystą w dzisiejszych czasach jest tylko zawodem w dodatku takim który każdy kto chce może wykonywać

Witeczek

"A co do artyzmu - dla mnie to więcej, niż tylko zarabianie pieniędzy" Peji glownie nie chodzi o kase bo tak jak wypowiadal sie w jednym z wywiadow o tym ze mial taka okazje sie sprzedac ale tego nie zrobil. Powiedzial ze mogl miec zajebista fure domek z basenem itp. Peja jest blizej ulicy nie biega po bankietach rowniez nie szpanuje kasa nie to co Tede.

Jabol17

Tyle, że Tede jest po prostu prawdziwszy - bo ma kasę i zachowuje się jak człowiek z kasą. Nieważne.

Naprawdę sądzisz, że gdyby Rychowi chodziło tylko o pieniądze, to by o tym powiedział swoim fanom, którzy w większości są niezamożnymi degeneratami? To by było samobójstwo. Gość może i jest głupi, ale nie aż tak. A czy się sprzedał? Tak. Jak każdy.

Witeczek

Co to znaczy ze Tede jest prawdziwszy? Prawdziwszy jako artysta? Pieniadze co do zachowania nie maja przeciez najmniejszego wplywu. Heh nikt zaden zdrowy artysta badz tez piosenkarz ;) nie powiedzialby ze chodzi mu tylko o kase. Ja osobiscie nie lubie Tedego. Hm nie ma zadnego artysty ktory rozdaje swoje plyty i bilety na koncert kazdemu komu popadnie z czegos musi zyc rowniez i wytwornie plytowe musza sie z czegos utrzymac dlatego np: Peja nawoluje i zacheca do tego zeby popyt na jego plyty byl wiekszy i coraz wiekszy.

Jabol17

Prawdziwszy jako człowiek.

Stary, Tede wypuścił 5 woluminów DJ BUHHA do sieci, za darmo, dla fanów. Możesz pisać, że chodzi mu o hajs, ale fakty temu przeczą.

Witeczek

Pancefaust dobrze mowisz :) razem z Iceman zrobili kawal dobrej roboty wielki szacunek dla nich;]

Tede jest duzo bardziej pazerny na kase niz Peja. Swiadcza miedzy innymi wystepy Tedego w programach takich jak: Bezele, Operacja tuning i te jego 250 Samsungow ktore wypuscil. Peja nie pcha sie do czegos takiego.

Witeczek

A TY JESTEŚ MŁOT I MOŻESZ STĄD JUŻ ZNIKNĄĆ.

Fajne zdanie pasuje jako zaadresowane do Ciebie Witeczek

5476

Ziomku, widzę, że śledzisz moje poczynania :-) Fajne to wiadomo - bo moje, a że moje, to naturalnie nie może być adresowane do mnie. Tak czy siak - wylajtuj.

Witeczek

ty zniknij to i ja wylece :>

5476

"Wylajtuj" oznacza "Wyluzuj", ziomek :-)

DarkHunter

Nie jest śmieciem, nie mając nic osiągnął bardzo wiele.

Pancefaust

Pancefaust dobrze mowisz :) razem z Iceman zrobili kawal dobrej roboty wielki szacunek dla nich;]

Tede jest duzo bardziej pazerny na kase niz Peja. Swiadcza miedzy innymi wystepy Tedego w programach takich jak: Bezele, Operacja tuning i te jego 250 Samsungow ktore wypuscil. Peja nie pcha sie do czegos takiego.

Pancefaust

Pełna racja Peja to artysta który zrobił w swym życiu coś z niczego a Tede to beztalencie które nawet porządnego głosu nie ma

frycek49

Za czasów Warszafskiego deszczu, Tede wymiatał.

Pancefaust

Tede cały czas wymiata, kolego drogi :-) BTW. od kiedy jesteś taki obeznany w rapie? To nie z Tobą się czasem kiedyś spierałem o tą kulturę? :-)