Peter JacksonI

Peter Robert Jackson

8,5
12 880 ocen pracy reżysera
powrót do forum osoby Peter Jackson

Świnka, kurczak, a może psy lub koty?!

Konina jest bardzo dobrym mięsem, polecam.

PS. Ach, ci filmwebowi gimnazjaliści.

a ty nie jadasz mięsa? jadać psy to w Chinach rzecz normalna, a jakoś nikt tak wielkiej z tego afery nie robi...

star15

Nieporządek i prymitywizm w chinach, ma być usprawiedliwieniem dla znęcania się nad zwierzętami przez ekipę dysponującą milionami środków z budżetu filmowego? Zero logiki

Mesjasz_to_ja

po pierwsze nazwy państw piszemy wielką literą, a po drugie my tu o jedzeniu mówimy, przecież ci z ekipy tych koni nie zjadali ani do nich nie strzelali z karabinu

star15

Nie nazwę państwem tego pseudokomunistycznego tworu, nie zasługuje na takie miano. Nie próbuj schodzić w inny tor i pokazywać zbrodnie Petera Jackson w zakłamanym świetle, może i nie strzelali, ale nie widzieli nic złego w znęcaniu się nad nimi.

Mesjasz_to_ja

Ale oficjalnie Chiny to państwo, pogódź się z tym. a co do reszty może masz rację, ale dla mnie to trochę dziwne, że dopiero teraz o tym się świat dowiedział, 4 miesiące po zakończeniu zdjęć...

Mesjasz_to_ja

Państwo potężne i prężne z ogromnym potecjałem
Poza tym kilka zwierzątek dla dobrego filmu można poświęcić.
Pogódź sie z tym że jesteś drapieznikiem i twój organizm jest przystosowany do trawienia psów i kotów, gdy potrzeba.

apollo18

Sam jesteś drapieżnikiem, zwierzaku. Wesołych świąt.

Mesjasz_to_ja

Wzajemnie

Mesjasz_to_ja

"prymitywizm w chinach" - ich kultura sięga tysięcy lat wstecz, nasza tysiąc, zawsze byli od europy nowocześniejsi, a ty i tak powiesz że są prymitywni. A to że zjadają koty i psy wywodzi się z ich tradycji. W niektorych krajach dziwią się jak w polsce można jeśc krowy, albo świnie, ale dla nas jest to narmalne, jak dla nich, jakbyś się czuł jakby w twoim kraju od tysięcy lat jadło się np: kurde, przychodzi jakiś człowiek z innego kraju i mówi że nie wolno jej jeść bo to prymitywne. Też mi się to nie podoba, ale trochę zrozumienia.

EBM4

Czy musi mnie pan od razu atakować? czy nienawiść już panu zaczadziła umysł? nie będę dyskutował z takim prymitywem.

Straszne rzeczy! Zginęły 4 kurczaki! Obrońcy zwierząt na pół etatu się odezwali.

Ringoo

"Na niekorzyść wytwórni oraz samego Jacksona przemawiają zeznania treserów. Osoby przygotowujące zwierzęta do występu w filmie wielokrotnie informowały o zaniedbaniach, a także próbowały wpłynąć na pracowników farmy. Zwierzęta kaleczyły się o zardzewiałe ogrodzenie. Najbardziej cierpiały konie, które łamały sobie nogi wpadając w dziury w ziemi na wybiegu. Z braku opieki weterynaryjnej musiano je usypiać..."

mam nadzieje, ze ten h.. jackson zlamie sobie wszystkie kulasy...

El_Draque

"Producenci w całości odrzucają oskarżenia, że 27 zwierząt zdechło z powodu złego traktowania podczas powstawania filmów. - Podjęto wszelkie środki by upewnić się, że zwierzęta nie będą wykorzystywane podczas scen akcji czy jakichkolwiek innych, które mogłyby stworzyć dla nich stres. Jakiekolwiek wypadki, które się wydarzyły, zostały natychmiast zgłoszone producentom i natychmiast zbadane a odpowiednie działania podjęte - napisali producenci w oficjalnym oświadczeniu.

Jackson dodał, że wydano setki tysięcy dolarów na zapewnienie zwierzętom dobrych warunków. Reżyser wyjaśnił też, że ponad 55 procent wszystkich ujęć ze zwierzętami powstało komputerowo."

Agness_92

oficjalne oswiadczenie a fakty, hehe. pewnie ze wydali setki tysiecy dolarow na rendery, a na wybiegu konie lamaly sobie nogi...

oficjalnie to ZSRR byl naszym bratem i ojcem...

NUDNY z ciepie człek..................