Gdyby nie "Władca Pierścieni" to nie byłoby go nawet w Top 100.
Zasłania ewidentny brak reżyserskiego talentu grafiką komputerową.
Masz 100% rację.
"Zasłania ewidentny brak reżyserskiego talentu grafiką komputerową."
Przetłumaczę ci to co napisałeś bo chyba sam tego nie rozumiesz.
Władca pierścieni film STWORZONY przez Peter'a Jackson'a zdobył łącznie 30 nominacji do Oscar'ów z czego 17 statuetek, miedzy innymi za reżyserię, nagrodę złotego globu, nagrodę Hugo, Grammy, Saturn oraz MTV Movie Awards oraz niezaprzeczalnie stał się najlepszym filmem fantasy w historii kina. Wniosek... Peter Jackson zasłania ewidentny brak reżyserskiego talentu grafiką komputerową.
Mój wniosek... większego betonu nie słyszałem.
"Gdyby nie "Władca Pierścieni" to nie byłoby go nawet w Top 100."
To tak jakby napisać, że gdyby nie "Titanic", albo "Terminator" to James Cameron nie byłby znany na świecie. Owszem to prawda gdyby nie "Władca" to Jackson byłby nikim, ale fakt faktem "Władcę" STWORZYŁ i teraz jest kimś w świecie Hollywood.
Wniosek z powyższego posta... pierdol, pierdol... ja posłucham.
Nie STWORZYŁ, tylko zrobił adaptację. Film jest doskonały, ale wcale nie jestem przekonany, czy Jackson przypadkiem nie jest tzw. "One-Hit-Wonder". Obejrzałem King Konga i strasznie się nudziłem.
a Park Jurajski to najlepszy film o joggingu jaki ja widziałem
;)
W sumie KK trochę o miłości też jest, w sumie wielce porywający też nie jest.. w każdym razie teza, że PJ bez WP byłby niezauważony jest mylna. Martwica mózgu - i już jest kimś dla fanów gore. To tylko nisza filmowa? Cała jego młodość wypełniona jest rożnymi niszowymi filmami. Dalej: Nostalgia Anioła i następni fani, Dystrykt 9 + Przerażacze + King Kong i liczni fani s-f oraz fantastyki już go co najmniej polubili.
Zwracam uwagę, że PJ jest nie tylko reżyserem tych filmów, ale też scenarzystą oraz producentem. Jest po prostu ich twórcą. Każdy jego większy film to rzecz conajmniej udana, każda ma też swoich fanów którzy uznają akurat ten tytuł za wybitny.
Dlatego ciężko zarzucać, że PJ robiąc WP miał jakiś `strzał`. Raczej miał kupę kasy, swoją wizję i czas.
Ale Nostalgia Anioła - rewelacja :) a Hobbita nie mogę się po prostu już doczekać! King Konga jeszcze nie widziałam. Moim zdaniem ma talent. Władca Pierścieni jest wg mnie filmem doskonałym, ponieważ PJ nie zawiódł fanów książki, a to było moim zdaniem najtrudniejsze. Mimo licznych różnic między filmem a książką uwielbiam ten film.
hahaha... dobre^^ żeby ukryć brak talentu używa photoshopa?
(sorry nie mogłem się powstrzymać... pewnie masz rację a ja jestem po prostu zwykłym ignorantem, wybacz :( )
Gdyby nie Peter Jackson nie było by Władcy Pierścieni ( a przynajmniej nie taki jaki jest).
Reżyserując Władce zrobił kawał dobrej roboty i chwała mu za to.
"Gdyby nie "Władca Pierścieni" to nie byłoby go nawet w Top 100.
Zasłania ewidentny brak reżyserskiego talentu grafiką komputerową."
Peter jest już kultowy za Martwicę Mózgu.
Co do Władcy Pierścieni to pokazał geniusz w tym, że z wypocin Tolkiena zrobił coś co żyło, bo książka to taka nuda i grafomania, że nie wiem dlaczego to jest w kanonie lektur. Ale słusznie dali mu ze tym niemożliwy wyczyn oskara i inne nagrody, bo wyczyn był bardzo hardcorowy.
"Gdyby nie "Władca Pierścieni" to nie byłoby go nawet w Top 100."
Ale jest 'Władca Pierścieni', a Jackson jest w Top 10.
Nostalgia anioła bardzo dobry film jak dla mnie i władca pierscieni i King
kong więc nie pierdol maniany.
kurwa mac, no po prostu turbo debil. Mozna powiedziec ze Michal Aniol byl nikim ale zaslonil swoj brak talentu jakimiś tam chujowymi freskami...
dostajesz odemnie nominacje na arcy debila roku. Jest dopiero maj, ale musze przyznac, ze ciezko bedzie przeczytac glupszego posta do konca tego roku. To chyba jedna z najwiekszych bzdur jakie w zyciu przeczytalem!
zgadzam się z założycielem, Jackson wyreżyserował na prawdę fajne fantasy.. no i to by było na tyle, reszta jego produkcji to kupa gówna, po za tym do Władcy miał materiał więc widać, iż jeśli Jackson nie ma dobrego materiału, zwyczajnie sobie nie radzi..
jakies żarty, klimat jaki stworzył we władcy jest mistrzostwem świata, piekna sprawa, sa samego władce pierscieni nalezy mu sie niezaprzeczalnie 10\10
nie poniżaj sie, jackson stworzył obrzydliwą karykature tego wspaniałego fantastycznego świata wykreowanego przez Tolkiena.
Gdyby nie LOTR to takie laczki by nawet nie wiedzialy, ze ktos taki cos umie. Gdyby nic nie umial, nic by dobrego nie stworzyl.
Jest niezliczona liczba filmow z niesamowitymi efektami specjalnymi i beznadziejna rezyseria...
Nie sztuka kogos zbluzgac bez powodu, dla sportu. Tego nas ucza rodzice?phh....
Osobiscie nie lubie filmow Jacksona. Amerykanskie kino to pozywka dla mas. Widowiskowe acz przewidywalne.
Gdyby cię matka nie urodziła to by cie nie było. Zasrane gdyby. gdyby gdyby gdyby!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nie ma gdyby. Są tylko fakty. I faktem jest to, że PW nakręcił Martwicę mózgu i Władcę Pierścieni i przez to jest zajebisty.
Wy tak piszecie i piszecie a i tak Trylogia jest tylko jedna :P
( tak naprawdę bardzo lubię WP, ale tak jakoś chciałem rozluźnić atmosferę i podenerwować fanbojów i fanbojki, a jeżeli ktoś tego nie rozumie to wrzucam królika z plackiem na głowie.. t n i j . o r g / k z p n g )
Jakoś w Bad Taste, Meet the Feebles i Brain Dead nie zasłaniał się grafiką, a okazał prawdziwy potencjał i talent.
Jackson jest NAJLEPSZYM REŻYSEREM W HISTORII.
Może po prostu niektórzy nie przekonują się do jego twórczości, ale ja twierdze, że jest świetny.
Ma talent i głowe pełną świetnych pomysłów