Znalazłam taką grę na forum pewnej aktorki i stwierdziłam że to forum przydałoby się trochę rozruszać. :D Polega ona na tym, że podajemy jakiegoś aktora/aktorkę i po filmach i innych aktorach dochodzi do Roberta. (każdy robi taki "wykres" i podaje następną osobę)
np. Ryan Reynolds
Ryan Reynolds - Świetliki w ogrodzie - Willem Dafoe - Spider Man - Tobey Maguire - Jaja w tropikach - Robert Downey Jr
No to zaczynamy! :D
Jack Nicholson
Jerzy Stuhr - Kiler-Cezary Pazura -Zakochani-Przemysław Saleta-Cudzoziemiec-Max Ryan (I) -Death Race: Wyścig śmierci-Jason Statham -Teoria chaosu-Ryan Phillippe -Miasto gniewu-Don Cheadle -Iron Man 2
Lauren Cohan
Lauren Cohan ->Casanova->Heath Ledger ->Parnassus->Jude Law ->Sherlock Holmes->Robert Downey Jr.
Juliet Anderson
Juliet Anderson - Rodzina Soprano - Edie Falco - Cop Land - Robert De Niro - Poznaj moich rodziców - Ben Stiller - Jaja w tropikach - Robert
Marian Kociniak
Marian Kociniak - Pan Tadeusz - Daniel Olbrychski - Salt - Angelina Jolie - Lara Croft: Tomb Raider - Jon Voight - Transformers - Shia LaBeouf - Wszyscy twoi święci - Robert
William Baldwin
William Baldwin->Ognisty podmuch->Robert De Niro ->Poznaj moich rodziców->Ben Stiller ->Jaja w tropikach
Jeff Montgomery
Zna ktoś tytuł tego filmu? Sprawa bardzo pilna.
Młody mężczyzna pracujący w dużej firmie amerykańskiej. Zaręczony z córką szefa, ma być świadkiem w sprawie o gwałt swojej koleżanki z pracy dokonany przez syna szefa firmy. Syn szefa firmy szantażuje go zdjęciami z kochankami. Chłopak boi się utraty pracy i narzeczonej i kłamie w sądziłby uchronić od odpowiedzialności syna szefa. Ostatecznie syn szefa zostaje uniewinniony a zgwałcona dziewczyna sama wymierza mu sprawiedliwość- gwałci go i zabija.
Podejrzenie pada na naszego bohatera. Chłopak prosi koleżankę, żeby przyznała się do winy bo inaczej on spędzi życie w więzieniu. Dziewczyna odmawia. On dąży za wszelką cenę do tego, aby dziewczyna nie poniosła odpowiedzialności. Dopiero szczęśliwy zbieg okoliczności powoduje, że zostaje uniewinniony.
Jeff Montgomery-Oaza zombich-Lina Romay (II)-Blind Target-Linnea Quigley -Boogie Boy-Mark Dacascos -Od kołyski aż po grób-Anthony Anderson (I)-Ja, Irena i Ja-Jim Carrey -Bruce Wszechmogący-Jennifer Aniston - Marley i Ja - Owen Wilson - Noc w muzeum - Ben Stiller - Tropic Thunder
Spencer Grammer ................................................................................ .................................................................
Stanisław Tym - Iniemamocni - Samuel L. Jackson - Iron Man 2 - Robert
Krzysztof Tyniec
Krzysztof Tyniec ->Człowiek z...->Krystyna Feldman ->Pianista->Adrien Brody ->Pociąg do Darjeeling->Bill Murray->Kręglogłowi->Woody Harrelson ->Urodzeni mordercy-> Robert Downey Jr.
Yuriko Anjho
Yuriko Anjho - Marronnier - Asami Kobayashi - Mayonaka no shôtaijô - Tetsurô Tanba - 11.09.01 - George W. Bush - Na pewno, być może - Elizabeth Banks - Spider-Man - Tobey Maguire - Jaja w tropikach - Robert
Joanna Pacuła
Joanna Pacuła- Good God Bad Dog- James Russo- Wrogowie publiczni- Johnny
Depp- Parnassus- Jude Law- Sherlock Holmes- wiadomo;P
nie wiem czy byl ale Hugh Laurie
Artur Barciś- Asterix i Obelix kontra Cezar- Gérard Depardieu- Zakochany
Paryż- Natalie Portman- Gwiezdne Wojny: Część I - Mroczne widmo- Samuel L.
Jackson- Iron Man- Robert Downey Jr.
Jean-Pierre Bacri
Jean-Pierre Bacri ---> Znamy tę piosenkę ---> Lambert Wilson ---> Sahara ---> Penelope Cruz --> Jeźdźcy Apokalipsy ---> Val Kilmer ---> Kiss Kiss Bang Bang ---> Robert Downej Jr.
Michael Des Barres
Michael Des Barres ->Mulholland Drive->Naomi Watts ->King Kong->Jack Black->Tropic Thunder->Robert Downey Jr.
Raj Kapoor (I)
Raj Kapoor - Miłość i paragraf - Nargis - Mother India - Sunil Dutt - Munnabhai M.B.B.S - Sanjay Dutt - Aladin -Amitabh Bachchan - Mohabbatein - Aishwarya Rai - Mistress of spices - Dylan Mcdermott - Home for Holidays - Rob
Michael Praed
Michael Praed - Robin Hood - Ray Winstone - Infiltracja -Leonardo DiCaprio - Aviator - Jude Law - Sherlock Holmes - Robert
Sylvester Stallone
Sylvester Stallone- Taxi 3- Marion Cotillard- Wrogowie publiczni- Wrogowie
publiczni- Parnassus- Jude Law - Sherlock Holmes - Robert
Harold Perrineau
poprawka w mojej powyzszej wypowiedzi za "drógich" wrogow publicznych
powinieni byc rzecz jasna Johny Depp
Kate Hudson - Nine-Dziewięć - Marion Cotillard- Wrogowie publiczni- Johnny Depp - Parnassus- Jude Law - Sherlock Holmes - Robert
Robert Downey Sr. Może ktoś spróbuje :)
Robert Downey Sr ---> From Other Worlds ---> David Lansbury ---> Zakochany anioł ---> Peter Gallagher ---> Ja cię kocham, a ty śpisz ---> Sandra Bullock ---> Śmiertelna wyliczanka ---> Ryan Gosling ---> Pamiętnik ---> Rachel McAdams ---> Sherlock Holmes ---> Robert Downey Jr
Beatriz Batarda
Beatriz Batarda - Amnezja - John Hannah - Mumia: Grobowiec Cesarza Smoka - Jet Li - Expendables- Sylvester Stallone- Taxi 3- Marion Cotillard- Wrogowie publiczni- Wrogowie publiczni- Parnassus- Jude Law - Sherlock Holmes - Robert
Sigourney Weaver
Sigourney Weaver ---> Baby mama ---> Maura Tierney ---> Ostry dyżur ---> George Clooney ---> Good Night And Good Luck ---> Robert Downey Jr.
Vampira
Vampira - W dniu mojej śmierci ocknąłem się wcześnie - Christina Ricci - Jeździec bez głowy - Johnny Depp - Parnassus - Jude Law - Sherlock Holmes - Robert
Judy Cornwell
Judy Cornwell ---> Książę serc ---> Rupert Penry-Jones ---> Wszystko gra ---> Scarlett Johansson ---> Iron Man 2 ---> Robert Downey Jr.
Stacy Sanches
Stacy Sanches - Desperatki - Claudia Schiffer - To właśnie miłość - Alan Rickman - Alicja w Krainie Czarów - Depp - Parnassus- Jude Law - Sherlock Holmes - Robert
Jennifer Connelly
hello! dołączam do gry ;P
Jennifer Connelly -> Dzień, w którym zatrzymała się Ziemia -> Robert Knepper -> Transporter 3 -> Jason Statham -> Włoska robota -> Mark Wahlberg -> Czterej bracia -> Iron Man -> Robert Downey Jr.
ha dałem rade xD...
...Will Smith?
hello! dołączam do gry ;P
Jennifer Connelly -> Dzień, w którym zatrzymała się Ziemia -> Robert Knepper -> Transporter 3 -> Jason Statham -> Włoska robota -> Mark Wahlberg -> Czterej bracia -> Terrence Howard -> Iron Man -> Robert Downey Jr.
ha dałem rade xD...
...Will Smith?
Megan Fox - Transformers - Shia LaBeouf - Guide to Recognizing Your Saints - Robert Downey Jr.
Zooey Deschanel
Zooey Deschanel - Jestem na tak - Jim Carrey - Lemony Snicket - Jude Law - Sherlock Holmes - Robert
David Duchovny
Faye Dunaway - Don Juan DeMarco - Johnny Depp - Parnassus - Jude Law - Sherlock Holmes - Robert
Gabriela Kownacka
Gabriela Kownacka - Artur i Minimki - Daniel Olbrychski - Salt -
Angelina Jolie - Mr. & Mrs. Smith - Vince Vaughn - Raj dla par -Jon Favreau - Iron Man - Robert Downey Jr.
Chris Evans
Chris Evans ---> Niania w Nowym Jorku ---> Scarlett Johansson ---> Iron Man ---> Robert Downey Jr.
Jess Weixler
Chris Evans ---> Niania w Nowym Jorku ---> Scarlett Johansson ---> Iron Man 2 (miało być ;) ---> Robert Downey Jr.
Jess Weixler - Peter and Vandy - Jason Ritter - Umowa - Meg Ryan - Kate i Leopold - Hugh Jackman - Scarlett Johansson - Iron Man 2 - Robert
audrey hepburn
Audrey Hepburn - Kiedy Paryż wrze - Tony Curtis - Nieśmiertelni - Chris Rock - Bumerang - Halle Berry - Gothika - Robert
Cindy Crawford
W poprzednim poście brakuje filmu między Hugh Jackmanem a Scarlett Johanson.
Cindy Crawford - According to Jim - Courtney Thorne Smith - Ally McBeal- Robert
Stacy Keach