Robert Downey Jr.

Robert John Downey Jr.

8,9
163 320 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Robert Downey Jr.

Znalazłam taką grę na forum pewnej aktorki i stwierdziłam że to forum przydałoby się trochę rozruszać. :D Polega ona na tym, że podajemy jakiegoś aktora/aktorkę i po filmach i innych aktorach dochodzi do Roberta. (każdy robi taki "wykres" i podaje następną osobę)

np. Ryan Reynolds

Ryan Reynolds - Świetliki w ogrodzie - Willem Dafoe - Spider Man - Tobey Maguire - Jaja w tropikach - Robert Downey Jr

No to zaczynamy! :D

Jack Nicholson

vanilla_sky85

Redman - How High - Hector Elizondo - Valentine's Day - Jamie Foxx - The Soloist - RDJr

Marshall Bruce Mathers III

gumekk

Marshall Bruce Mathers III (Eminem - cwaniaku :D) ---> 8 Mila ---> Kim Basinger ---> Drzwi w podłodze ---> Jeff Bridges ---> Iron Man ---> Robert Downey Jr.

Phillip Hinton (I)

vanilla_sky85

Phillip Hinton - Ptaki ciernistych krzewów - Richard Chamberlain - Państwo młodzi: Chuck i Larry - Matt Winston - Zodiak - RDJr

Zdeněk Svěrák :)

gumekk

Ale pojechałeś :D Mam nadzieję, że to nie jest prawdziwe imię i nazwisko Krecika :D

vanilla_sky85

No prawie, prawie...:) To gość z czeskich "Butelek Zwrotnych". Na pierwszy rzut oka pojechałem ale można w miarę szybko dojść...

gumekk

No być może. Jak się siedzi w domciu i pije kawkę, a nie w pracy ;)

vanilla_sky85

To ładnie się pracuje :P Do pracy za godzinkę się też wybieram więc będą równe szanse...:)

gumekk

Och och :P Gdybyś dawał proste rzeczy to bym nie miała zgryza :D

<niech żyje praca biurowa i dostęp do kompa> ;)

vanilla_sky85

Więcej wiary w swoje umiejętności...:P Niech żyje...

vanilla_sky85

Zdeněk Svěrák - Butelki zwrotne - Ciemnoniebieski świat - Charles Dance - Zamachowiec - Wesley Snipes - Blade 3 - Jessica Biel - Walentynki - Jamie Foxx - Solista - RDJ

Veronica Taylor :))

PawelM

Pomyłka. Miało być bez filmu "Butelki zwrotne" :P

użytkownik usunięty
PawelM

Veronica Taylor - Yû yû hakusho: Eizô hakusho 2 - Laura Bailey - Mr. Brooks - Demi Moore - Aniołki Charliego: Zawrotna szybkość - Drew Barrymore - Lucky you - Pokerowy blef - Robert

Eminem

Eminem już był!!! :)

za krótki <br/> bla bla bla :D

vanilla_sky85

Gumekk łer ar ju? :D

za krótki <br/> :P

vanilla_sky85

Jestem, jestem :P

Niech będzie Humphrey Bogart

gumekk

O ciuuu :D I po kiego Cię wzywałam :D:D:D

vanilla_sky85

Humphrey Bogart ---> Sabrina ---> Audrey Hepburn ---> Na zawsze ---> John Goodman ---> Jeźdźcy Apokalipsy ---> Val Kilmer ---> Kiss kiss bang bang ---> Robert Downey Jr.

<puchnie z dumy> :D

Jean Sorel

vanilla_sky85

Jean Sorel - Piękność dnia - Catherine Deneuve - Kamienny krąg - Monica Bellucci - Matrix Reloaded - Keanu Reeves - The Scanner Darkly - RDJr

Coraz trudniejsze widze idą...:) Toni Servillo

gumekk

Aaaaa, żebyś skisł :D:D:D:D:D

Wymyślę! Jakem Vanillka :D

vanilla_sky85

Toni Servillo ---> Dziewczyna z jeziora ---> Anna Bonaiuto ---> Noi credevamo ---> Fiona Shaw ---> Czarna dalia ---> Scarlett Johansson ---> Iron Man 2 ---> Robert Downey Jr.

Choichiro Kawarazaki

vanilla_sky85

UUU, konkretnie... Się biorę za szukanie

gumekk

Gooood luck ;)

za krótki, bla bla bla i srutututu :D

vanilla_sky85

Choichiro Kawarazaki - Sharaku - Hiroyuki Sanada - LOST - Emilie de Ravin - Wrogowie publiczni - Johnny Depp - Blow - Penelope Cruz - Gothika - RDJr

Ha!

Tomas Villum Jensen - good luck :P

gumekk

W sumie mogłem dać trudniejsze ale nie będe taki... :P

gumekk

Cholercia. Koniec pracy i muszę uciekać :/ Może mnie nikt nie ubiegnie a jeśli tak to z góry gratuluję ;)

See ya tomorrow ;)

vanilla_sky85

Tomas Villum Jensen - Garfield: A tail of two kitties (dubbing) - Bill Murray - Między słowami - Scarlett Johansson - Iron Man - 2 Robert :D

Rex Smith

elatus

Rex Smith - JAG-Wojskowe Biuro Śledcze - Catherine Bell - Bruce Wszechmogący - Philip Baker Hall - Zodiak - RDJr

John Paul Cooney

gumekk

John Paul Cooney - Rolling - Eric La Barr - The Last Stand - Todd Williams - CSI: Las Vegas - Greg Germann - Ally Mc Beal - Robert :D

Angela Lansbury

elatus

Angela Lansbury - Niania - Colin Firth - Jim Carrey - Maska - Cameron Diaz - Aniołki Charliego 2 - Shia LaBeouf - Wall Street 2 - Josh Brolin - American Gangster - Russell Crowe - Stan gry - Rachel McAdams - Sherlock Holmes - Robert Downey Jr.

Kendra Wilkinson :)

PawelM

Kendra Wilkinson ---> Straszny film 4 ---> BillPullman ---> Ja Cię kocham a Ty śpisz ---> Sandra Bullock ---> Śmiertelna wyliczanka ---> Ryan Gosling ---> Rachel McAdams ---> Sherlock Holmes ---> Robert Downey Jr.

Bob Geldof

vanilla_sky85

Bob Geldof - Gavin&Stacey - Alison Steadman - Pride and Prejudice - Colin Firth - Love Actually - Hugh Grant - Restoration - Robert :D

Linda Ronstadt

elatus

Linda Ronstadt ---> Muppety ---> Elton John ---> Spice World ---> Jonathan Ross ---> 24 Heaven ---> Kiefer Sutherland ---> Telefon ---> Colin Farrell ---> Parnassus ---> Jude Law ---> Sherlock Holmes ---> Robert Downey Jr.

Gilda Texter

vanilla_sky85

Gilda Texter - Znikający punkt - Barry Newman - 40 dni i 40 nocy - Josh Hartnett - Czarna Dalia - Scarlett - Iron Man 2 - RDJr

Louis de Funès

gumekk

Gumekk ja Cię normalnie podgryzę :D

za krótki <br/>

vanilla_sky85

Louis de Funès ---> Kapuśniaczek ---> Claude Gensac ---> Absolument fabuleux ---> Catherine Deneuve ---> 8 kobiet ---> Virginie Ledoyen ---> Niebiańska plaża ---> Tilda Swinton ---> Constantine ---> Keanu Reeves - The Scanner Darkly - Robert Downey Jr.

Shannen Doherty

vanilla_sky85

Shannen Doherty - Burning Palms - Spirit-Duch Miasta - Scarlett - Iron 2 - RDJr

końcówki zaczynają się powtarzać :/

Hideko Takamine

gumekk

Między Burning Palms a Spirit jeszcze miała być Paz Vega...

gumekk

Hideko Takamine ---> Żona pana Hanaoki ---> Misako Watanabe ---> Urutora mirakuru rabu sutôrî ---> Ken'ichi Matsuyama ---> Memoirs of a Teenage Amnesiac ---> Emma Roberts (II) ---> Blow ---> Penélope Cruz ---> Gothika ---> Robert Downey Jr.

Błagam, już żadnych japońców :D

Fairuza Balk

vanilla_sky85

Fairuza Balk - Zły porucznik - Val Kilmer - Kiss Kiss Bang Bang - RDJr :)

Co by tu zapodać...? Może...Sasha Grey

gumekk

Sasha Grey - Smash Cut - Michael Berryman - Weird Science - Robert

Zachary Gordon

An0ymous

Zachary Gordon - Bracia Bloom - Mark Ruffalo - Zodiak - RDJr
Bajram Severdžan

użytkownik usunięty
edward_3

Bajram Severdžan - Czarny kot, biały kot - Branka Katić - Wrogowie publiczni - Channing Tatum - Wszyscy twoi święci - Robert

Freida Pinto

Freida Pinto ---> Miral ---> Wilem Dafoe ---> Daybreakers ---> Ethan Hawke ---> Pan życia i śmierci ---> Jared Leto ---> Aleksander ---> Val Kilmer ---> Kiss kiss bang bang ---> Robert Downey Jr.

Reena Shah

vanilla_sky85

A zatem:

Reena Shah -> Plan Doskonały -> Williem Defoe -> Fantastyczny Pan Lis -> George Clooney -> Good Night And Good Luck -> RDJ :)

Owen Wilson ( o ile nie było)

kleministka

Zaczynam od nowej linijki, bo się kończy ;D

Owen Wilson - W 80 dni dookoła świata - John Cleese - Harry Potter i Komnata Tajemnic - Alan Rickman - Sweeney Todd: Demoniczny golibroda z Fleet Street - Johnny Depp - Parnassus - Jude Law - SH - RDJ ;D

Viggo Mortensen (mam nadzieję, że nie było)

Osoba_bez_imienia

Viggo Mortensen -> Portret Damy -> Nicole Kidman -> The Fur -> Robert :)

Xander Berkeley :D

(banalne, tylko nazwisko mało znane)

dottie

Xander Berkeley - Słaby punkt - Ryan Gosling - Pamiętnik - Rachel McAdams -
Sherlock Holmes - Robert xD

A więc...
Bernie Mac ;p

Tena

Bernie Mac - Ocean's Eleven - George Clooney - Good Night and good luck - Robert

Patricia Routlege

elatus

Patricia Routlege ---> First and Last ---> Tom Wilkinson ---> Autor Widmo ---> Ewan McGregor ---> Człowiek, który gapił się na kozy ---> Jeff Bridges ---> Iron Man ---> Robert Downey Jr.

William McNamara

Tena

Bernie Mac -> Transformers -> Shia LaBouf -> Wszyscy Twoi Święci -> Robert :D

Sinéad Cusack