Shah Rukh KhanI

Shahrukh Khan

8,1
17 136 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Shah Rukh Khan

Dziewczyny piszcie do mnie na email : patris21@interia.pl jeśli jesteście zainteresowane naszym forum o SRK :)Wyśle wam linka , tu nie podam bo nie chce żeby nie powołani za na mi poszli.

emily91

W swoim pierwszym poście napisałam, że weszłam tu przez przypadek i jeszcze się z nikim nie pokłóciłam :D
Poza tym to autorka forum mnie zaczepiła nazywając mnie wredną i jadowitą :P

???

elmirka27

no to raz się wchodzi przez przypadek.
a widzę tu więcej twoich postów, czemu Ty pierwsza nie odpuścisz?

"nazywając mnie wredną i jadowitą :P " - nie widzę żeby Cię to jakoś uraziło

emily91

Miałam zamiar odpuścić aż przeczytałam ten uroczy post o moich przymiotach :) poza tym jak już coś mnie zaciekawiło to nie mogę się powstrzymać:)
Wcale mnie nie uraziło, ale oprócz tego, że jestem wredna i jadowita, to również przekorna:P, to kolejna cecha brzydkich ludzi :DDD

emily91

Jedyną tu, urażoną osobowością, jest Priti titi.

bansuj_

a moim zdaniem mogą byc urażeni wszyscy z których się nabijacie. tak jakby fakt że ktoś lubi filmy Bolly powinien być powodem do wstydu. każdy lub co innego, więc nie rozumiem co jest fajnego w tym że się nabijacie z czyiś upodobań

emily91

Chyba sie pogubiłas w temacie. Rozmowa juz dawno spadła na inne tory...

bansuj_

O ile w ogóle gdzieś w tym temacie tego dotyczyła.

bansuj_

wiem o czym jest temat. chodzi o adres forum.
ale moim zdaniem gdyby to było forum o zupełnie innej osobie nie byłoby tych wszystkich komentarzy

emily91

Takie tajniackie podejście do forum i robienie z tego jakiegoś wielkiego halo, spotkałoby się z moim komentarzem niezaleznie od persony jakiej ono dotyczy. To bzdura i tyle. Bo co to za forum, gdzie nie ma z kim dyskutować, bo wszyscy pieją z zachytu nie znając krytyki. To jakby do debaty politycznej stanęli przestawiciele tych samych poglądów...

bansuj_

Zgadzam się z Bansuj, niezależnie od tego kogo dotyczy forum znajdą się krytyczne uwagi pod adresem tej osoby. To naturalne, że ktoś komuś się podoba, a innemu nie i to jest cała zabawa w "forum", że można wyrazić swoją opinię niezależnie od tego jaka jest.

elmirka27

Ależ polski naród jest tępy!!! I teraz rozumiem dlaczego się wstydzę, że jestem Polką. Czy tak trudno zrozumieć ludziom, że chcemy by nasze forum było kulturalne? Chyba tak? Niektórzy ludzie powinni się cofnąć do przedszkola? Czy elmirka i bansuja są tacy płytcy, że takie głupie posty ich zadowalają i poprawiają humor? Dobrze, że ja nie jestem taka.

P.S. Bansuj teraz piszę do Ciebie w dyplomatyczny sposób. Dziwię się, że kontynuujesz tę głupią "zabawę" w te posty. Sądzę, że jesteś bardziej inteligentnym człowiekiem. Sądzę tak po Twoich ulubionych filmach i osobach.

Karolina_24

Ja też się bardzo cieszę, że nie jesteś taka jak ja :D
Wesołym ludziom lepiej się żyje :DDD

elmirka27

Nie, żebym życzyła Tobie czegoś złego - absolutnie nie. Mam nadzieję, że Wasze forum zamieni się w "krainę szczęśliwości".

elmirka27

Chociaż w jednej rzeczy się zgadzamy. Bo gdybym miała mieć takie kiepskie, a raczej beznadziejne poczucie humoru to bym się poszlachtała. Założę się, że należysz do tych dziewczyn, które się śmieją kiedy ktoś im powie sznurowadło ci się rozwiązało.

Karolina_24

Weszłam z ciekawości na Twój profil (taka już ze mnie ciekawska osóbka:D) i okazało się, że bawią Cię podobne filmy co mnie, fajnie - prawda?

elmirka27

Karolina szkoda , czasu i klawiatury na tą dyskusje.

Karolina_24

Wypraszam sobie takie uogólnianie tępoty do całości polskiego narodu.

Skoro Ci tak bardzo wstyd, że jesteś Polką, to po kiego posługujesz się językiem polskim i to jeszcze na polskim forum internetowym? Jest tyle for na świecie, że masz w czym wybierać, o wielka kosmopolitko.

Legion_

Wypraszać sobie możesz. Ale prawda w oczy kole. Z tą "tępowością" spotykam się nie tylko w internecie, ale także w życiu codziennym.
A, że jestem Polką to się wstydzę i to bardzo. Jeżeli mi to wytykasz to pytam się czy byłeś kiedykolwiek za granicą? A posługuję się językiem polskim, z prostego względu niestety urodziłam się w tym kraju, i mam tutaj kochaną rodzinę. Jedyny plus w tym kraju.

Karolina_24

A co do filmów to wejdź sobie na profil byle jakiej osoby i zawsze znajdziesz podobieństwo. A co masz namyśli bawią. Bo ja może oceniam filmy w innych kategoriach.

Karolina_24

Jeżeli coś dodajesz do kategorii ulubione i jest to powiedzmy serial komediowy to znaczy, że taki film Cię bawi.
Poza tym to Ty wytknęłaś mi, że mam beznadziejne poczucie humoru, więc chciałam sprawdzić co taka genialna osoba jak Ty ogląda, a tu taka niespodzianka!!!
I w jakiej innej kategorii można ocenić komedie?

Karolina_24

Gówno prawda, a nie prawda w oczy kole. Uogólniając tępotę do całości narodu polskiego znieważyłaś bogu ducha winnych ludzi, łącznie z własną rodziną. Jeżeli jedyne, z czym się spotykasz, to debilizm u ludzi, to na Twoim miejscu zastanowiłbym się poważnie nad zmianą środowiska, w którym się obracasz. Najwidoczniej źle dobierasz sobie towarzystwo. A to o Tobie dobrze nie świadczy.

I jeśli tak bardzo przeszkadza Ci Twoja polskość, to pakuj walizki, wyjeżdżaj do Indii i zamieszkaj w jakimś slumsie czekając na swojego tańczącego i śpiewającego księcia. Tylko nie zapomnij o tym, żeby się już nigdy nie przyznać do swojego pochodzenia - bo i po co ludzie na świecie mają kojarzyć Polskę z kimś takim jak Ty? Nic dziwnego, że później taka zła opinia po świecie chodzi.

Legion_

Ok. Może z tą typowością narodu przesadziłam. Ale debilizmem się zgadzam. Debilizm to odpowiednie słowo. Niestety jeśli chodzi o moje środowisko to nie chodzi o moich znajomych, a raczej ludzi z którymi stykam się w pracy. Nie mówię tu także o współpracownikach, choć muszę przyznać, że zdarzają się genialne jednostki. Ale bez nich życie w pracy było by nudne :) Polskość przeszkadza. A wyjeżdżać z kraju nie muszę teraz może w przyszłości, i wcale nie jest powiedziane, że do Indii. Do wyboru mam ponad 200 krajów na świecie.

A co do filmów. To Ty elmirka sama zamknęłaś krąg do komedii. A ja miałam na myśli wszystkie gatunki filmowe.

Priety jednak już wiem, czemu bawisz się w te kłótnie. To takie relaksujące i fajnie mieć świadomość, że kogoś się irytuje.

Karolina_24

OK. Szkoda czasu na beznadziejne dyskusje, chyba wszyscy się zgodzą tak naprawdę nie zmierzające do nikąd. Więc wolę poświęcić swój czas i popracować nad stroną, a przede wszystkim nad galerią :)

Karolina_24

Tylko, że to wy byłyście tą zirytowaną stroną od początku. A Pritititi wręcz lamentującą. A pisząc to co napisałaś, zaliczyłaś się do czcigodnego grona "debilizmu", o którym to pisałaś kilka postów wyżej. Taki paradoks.

bansuj_

Więc jestem debilką. Dziękuje Ci Basuj za miły komplement :) Życzę Ci miłego popołudnia. Pomimo tego chłodnego i deszczowego dnia :)

Karolina_24

i właśnie po to aby ominąć takie dyskusje dobrze jest, że nie każdy zna adres.

emily91

Ta. Dzięki temu forum wasze przepełnione jest wyciem z rozkoszy. Do tego jest moderacja, żeby niewygodnych członków usuwać. Ale żeby kosztem konstruktywnej dyskusji? Tego nie zrozumiem.

Karolina_24

Zamknęłam krąg do komedii ponieważ wspomniałaś o moim poczuciu humoru :)
Nie wnikam co się Tobie podoba w innych filmach.

A, i nie pochlebiaj sobie, mnie zupełnie nie irytujesz, bo gdyby tak było to bym się ani słowem nie odezwała, a już na pewno nie byłabym taka uprzejma :)

Miłego popołudnia życzę w "krainie szczęśliwości".

Legion_

"wyjeżdżaj do Indii i zamieszkaj w jakimś slumsie " - typowe dla większości ludzie podejście do Indii, kolorowe tańce i slamsy.

emily91

"Ależ polski naród jest tępy!!! I teraz rozumiem dlaczego się wstydzę, że jestem Polką."

Czemu nie skomentujesz tego? Bo to koleżanka z forum? Poza tym, jakby nie patrzeć, ogromny odsetek ludności Indii żyje poniżej granicy ubóstwa. A te "kolorowe tańce" to bajki o tym czego nie ma.

bansuj_

Niech koleżanka skomentuje. Proszę bardzo, nie pojadę po niej, ani mnie nie urazi.

Takie są moje przekonania i nic je nie zmieni.

Karolina_24

Polski naród jest tak samo tępy jak każdy inny o podobnej pozycji w świecie. Spory odsetek osób nie potrafi posługiwać się nawet ojczystym językiem. Chwalą cudze, nie znając swojego, Polacy to malkontenci. Jesteś jedną z nich - typowy przykład.

bansuj_

Nie jestem jedną z nich. Jeżeli chodzi o narodowość to powiem tak nie czuję się Polką. Nie jestem patriotką, nie potrafię oddawać hołdu ludziom którzy oddali swoje życie za ojczyznę, walczyli za jej wolność. A za to, że wstydzę się, że jestem Polką chodzi o sposób bycia społeczeństwa. Chceż przykład o co mi chodzi?? Bo jak widzisz jakoś nie mam problemu z posługiwaniem się jezykiem polskim.,

Karolina_24

Pff... I tu się mylisz. Masz ogromne problemy ze słowem pisanym. A że nie czujesz się Polką... To pozostawię bez komentarza.

Karolina_24

i powtarzam się, posłużyłam się złym słowem. nie chodzi mi o tępym, ale debilizm.

Karolina_24

o widzę, że mam do czynienia z nauczyvielem jężyka polskiego. a tego nie musisz komentować bo bardzo ludzi czuje się nie polakiem. przykład pan Chejrowski.

Karolina_24

tej ale jak jesteś taski mądry, to może zaczniesz minie przekonywać, że źle robię, że wierzę w Boga??

Karolina_24

Wiara w boga lub niewiara nie ma tu nic do rzeczy.

Karolina_24

Przeczytaj to jeszcze raz i powiedz, że potrafisz się posługiwać językiem polskim...

Chejrowski?

Karolina_24

A gdyby nie ci, którym hołdu oddać nie potrafisz, nie byłoby Polski ani Polaków. Gdybyś żyła w czasach wojny pewnie byłabyś folksdojczem, zdradziłabyś swoich żeby ocalić życie. A dziś pewnie nie jest inaczej, choć ceną nie jest życie.

Mój wujek odstrzelił sobie palca jak chcieli go wcielić do Wehrmachtu, moja babcia przemycała mikrofilmy i aktywnie działała w podziemiu. Jak miałbym nie być z nich dumny? Jak ty możesz nie być?! Nie mów tego swoim babciom i dziadkom. Oni oddaliby życie za ten kraj.

bansuj_

miało być Cejrowskim - literówka, literówki.

Babciom i dziadkom tego nie powiem. Niestety. Oni już nie żyją. Wiesz co ci powiem. Ja chociaż nie boję się przyznać do tego, że nie jestem patriotką. A inni Polacy?? Moim zdaniem są fałszywi pod tym względem. Czemu?? Oto prosty przykład. Pewnie mnie zaraz zjedziesz, że pracuję w supermarkecie. Ale na dzień żałoby mieliśmy zamknięte 11 kwietnia. I co wysłuchiwałam od klientów 12 kwietnia. Tego typu teksty "Zginął prezydent to od razu sklep zamykają, a ja gdzie miałem/am zrobić zakupy". Pododawaj sobie także epitety. Podobna sytuacja była jak umarł Jan Paweł II.
OK. Ja tego nie potrafię zrozumieć. Nie lubię polityki i nie interesuję się nią. Więc jako polityków nie opłakiwałam ich. Ale jako zwykłych ludzi, owszem tak. Żal mi było, że przerwano ich tak nagle życie.

Karolina_24

Przeciwieństwem patriotyzmu jest szowinizm. A każdy nacjonalista to szowinista. Dokładnie jak Cejrowski. Karolinko, dla mnie oboje jesteście zerem.

Karolina_24

Polecam wizytę w Oświęcimiu. To doskonała lekcja patriotyzmu. Holocaust zgotował największy szowinista w historii. Zastanów się dobrze następnym razem.

bansuj_

Bansrututuj styl życia który pokazywany jest w Tych filmach to styl życia bogatych Hindusów których notabene paradoksalnie jest całkiem sporo (np.Gudżarat) a nie żadne bajki.Lepiej dowiedz się trochę o tym kraju , obejrzyj jakiś dokument a nie sypiesz wyświechtanymi stereotypowymi sloganami o bajkach i slamsach jakbyś przynajmniej Indiologie skończył.Hhehe pewnie nawet nie wiesz że taki kierunek istnieje.Tak się składa że się Tym interesuje dużo dokumentalnych filmów widziała , zresztą na studiach też sporo o Inidach miałam.Właśnie On mniej więcej w takim przepych żyją i tworzą kontrast dla skrajnej biedy.A co do patriotyzmu to Polska jest moją ojczyzną , przeraża mnie tylko że nasz patriotyzmy jest podszyty taką nie nienawiścią do wszystkich w okół.Niestety z definicji troska i miłość do ojczyzny bez poszanowania innych narodów przestaje być przestaje być patriotyzmem a staje się nacjonalizmem o którym tu tak kwieciście mówisz.

Preity27

Mnie bardziej przeraża, że mężate panienki, które wołają się studentkami, nie potrafią składnie wyrażać swoich myśli. Czytaj co piszesz, bo to katastrofa. Dobrze ci radzę, bo niezależnie od tego jak mądre rzeczy masz do przekazania, sposób w jaki to robisz dyskwalifikuje cię jako autorytet w jakiejkowleik dziedzinie.

Co do samego bollywood, jako takiego, tego o którym mowa w moim poście.

"Akcja niekiedy opiera się na tradycyjnych melodramatycznych schematach, dramatycznych zwrotach fortuny czy szczęśliwych zbiegach okoliczności. Przez lata filmy z Bollywoodu, a także innych ośrodków indyjskiej kinematografii były krytykowane przez hinduskich intelektualistów oraz znawców z Zachodu za naiwność fabuły, kiepską grę aktorów oraz brak oryginalności scenariusza." [wikipedia.org]

Ale jako "znawca" pewnie to wiesz, więc nie rozumiem po co pleciesz takie bzdury. Ja nie mówię, że tam dobrych filmów nie ma, ale 1000 filmów rocznie nie wróży raczej wykwitnej jakości. Może się mylę, albo od złej strony zacząłem. Ale dla mnie te tańce to taki sam badziew jak telenowele pokroju "Mody na sukces".

I jeszcze jedno, pani wielka znawczynio wykształcona. Nie "indiologia", tylko indologia. I z małej litery się to pisze...

użytkownik usunięty
Preity27

ehhhh Preity, wsadziłaś kij w mrowisko... ale widzę, że zrobiła się z tego - choć może niezupełnie na temat - całkiem ciekawa dyskusja o tolerancji, poczuciu godności i asertywności bez agresji
pozdrawiam wszystkich Was :)

W Oświęcimiu byłam nie raz. Z jednej strony nienawidzę tego miejsca, ale z drugiej jest ono użyję złego słowa niezwykłe. Chodzi mi o to, że pomimo minęło tyle lat, idzie wyczuć tamtą atmosferę, historia wisi tam w powietrzu i nawet mijające lata tego nie miną. Aż tak mnie oceniasz. Nie chodzi mi tu, że jestem zerem. Proszę bardzo taka twa ocena pod moim adresem. Potrafię to zaakceptować. Ale, że szowinistką to już przesadzasz i to bardzo. Zaraz mi powiesz, że ja także brałam udział w morderstwie tych biednych ludzi. Może mam ich krew na rękach??? Jesteś w błędzie. Nie potrafisz sobie wypracować granicy odpowiedniej. Może zbyt żyjesz przeszłością, historią. OK. Przyznaję, że można się tym interesować, wspominać. Ale nie należy zapomnieć, że świat idzie na przód. Są inne czasy.

A, że może nie jestem patriotką. To może takze wina leży w tym, że mnie bardziej interesowały inne przedmioty w podstawówce i liceum. Typu geografia, języki obce (w tym niemiecki). I tym ukierunkowałam swoją przyszłość. Historia jako przedmiot była dla mnie niczym.

O jestem faszystką, bo lubię język niemiecki i mówię po niemiecku.

Karolina_24

To nie wina Priety. Bo ta dyskusja wywiązała się nawet jakoś sama. No to ja jej dałam początek. I rzeczywiście jest bardzo ciekawa. Nie uważasz Bansujan? (sorry, ale ja zawsze mylę nicki)

Karolina_24

Bansrututuj styl życia który pokazywany jest w Tych filmach to styl życia bogatych Hindusów których notabene paradoksalnie jest całkiem sporo (np.Gudżarat) a nie żadne bajki.Lepiej dowiedz się trochę o tym kraju , obejrzyj jakiś dokument a nie sypiesz wyświechtanymi stereotypowymi sloganami o bajkach i slamsach jakbyś przynajmniej Indiologie skończył.Hhehe pewnie nawet nie wiesz że taki kierunek istnieje.Tak się składa że się Tym interesuje dużo dokumentalnych filmów widziała , zresztą na studiach też sporo o Inidach miałam.Właśnie On mniej więcej w takim przepych żyją i tworzą kontrast dla skrajnej biedy.A co do patriotyzmu to Polska jest moją ojczyzną , przeraża mnie tylko że nasz patriotyzmy jest podszyty taką nie nienawiścią do wszystkich w okół.Niestety z definicji troska i miłość do ojczyzny bez poszanowania innych narodów przestaje być przestaje być patriotyzmem a staje się nacjonalizmem o którym tu tak kwieciście mówisz.

Preity27

No właśnie Bansuj odpowiedź mi na pytanie: Czy jesteś rasistą? Czy dla ciebie Polska ma być jedynie dla Polaków? W czy w naszym kraju mają prawo mieszkać, nie piszę o Hindusach, ale Chińczycy, Japończycy, Afroamerykanie, A przede wszystkim Niemcy. Czy raczej Twój patriotyzm jest hermetyczny?