ShakiraI

Shakira Isabel Mebarak Ripoll

8,2
285 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Shakira

W najnowszych teledyskach Shakiry widać że zmieniła się i to na niekorzyść. Tak to już bywa,
człowiek się zmienia i to nie zawsze na lepsze. Przeważnie na niekorzyść.

nudecroft

Im człowiek starszy tym gorzej wygląda , ale w przypadku Shakiry to się nie sprawdza ;P . Jest była , jest i będzie piękna zawsze . Dałbym milion żeby mieć taką kobietę jak Shakira . :)

i55

Oczywiście są faceci mało wymagający tacy jak ty. Najlepszymi fachowcami od kobiecej urody są nie mężczyźni, tylko kobiety. Kobieta dostrzeże pewne niuanse których facet nie dostrzeże. Shakira nie należy do super piękności i każdy kobiecy specjalista to potwierdzi. Większość facetów bywa jednak mało wymagająca dlatego też wciąż rodzą się dzieci ; )

nudecroft

A ja uważam, że jedynie mężczyźni potrafią być obiektywni. Dlaczego? Bo nie są zazdrośni. Nie rywalizują. Shakira nie należy do piękności? Hmm jest to kwestia gustu. Nie ma specjalistów od urody. Albo komuś się ta uroda podoba, albo nie. Zresztą... nie mam zamiaru pytać się specjalistów czy jakaś kobieta jest ładna czy nie.

pliseq

piszesz : "nie mam zamiaru pytać się specjalistów czy jakaś kobieta jest ładna czy nie" - Oczywiście, sam to ocenisz.

nudecroft

W takim razie, dlaczego piszesz o specjalistach od urody? Przecież to głupota.

pliseq

Nie koniecznie, istnieją tak zwani znawcy piękna i oni mają już wyrobiony gust. I oni oceniając osobę kierują się jakimiś sztywnymi
kryteriami. Powiedzmy że podoba ci się jakaś dziewczyna bo jest przy tym dobrze umalowana a specjalista dostrzeże takie mankamenty w niej które TY nie dostrzeżesz. Tak to wygląda.

nudecroft

których ty nie dostrzeżesz - chciałam napisać. Albo odwrotnie TY będziesz widział w niej przeciętną dziewczynę a specjalista dostrzeże w niej ładniejszą osobę bo np powie ci że dokładnie co w tej twarzy jest niezwykłego i może ci cały elaborat napisać o tym dlaczego ona jest nie przeciętna itp.

nudecroft

Mimo wszystko nie rozumiem, jak można się powoływać na znawców piękna, skoro każdy wie, że jest do niczego...

pliseq

#są do niczego.

pliseq

Większość znawców to ignoranci, faktycznie ale są osoby obdarzone niezwykłą intuicją i na takich osobach można polegać. Jeśli gust jest rzeczą tylko i wyłącznie względną to nie za dobrze jest! Dlatego musieli wprowadzić w ocenianiu kobiecej urody jakieś sztywne kanony według których możemy ocenić, czy ktoś jest naprawdę ładny czy nie. Te ścisłe kanony piękna sprawiają że gust przestaje być tak relatywny i w sumie dobrze.

nudecroft

Dziewczyno weź się ogarnij, bo aż mi Ciebie szkoda.

Nanna12

Litość zostaw dla słabych, ja jestem ekscentryczką.

Bardzo lubię jak kobieta ma w swojej urodzie coś ciekawego i niebanalnego, bardzo lubię twarze charakterystyczne.

Shakira może i kiedyś była ładna ale czas zadziałał na jej niekorzyść i to tyle w zasadzie, nie ma w tym żadnej filozofii.

nudecroft

A Ty znów leczysz swoje kompleksy? Jakiś czas temu pisałyśmy o Amber Heard.

'' każdy kobiecy specjalista to potwierdzi''
Wypowiadam się jako kobiecy specjalista: Shakira jest jedną z najseksowniejszych wokalistek.

Sumire_x3

Owszem Shakira jest ładna ale żadna z niej piękność. Zobacz, góra jej twarzy jest OK, ładne łuku brwiowe za to dół jej twarzy mam tu na myśli od podnóża jej nosa broda jest już kiepska.

Sumire_x3

Ogólnie dół jej twarzy wygląda kiepsko.

nudecroft

Jest piękna, z makijażem czy bez. Wygląda naturalnie i młodo, a jak się rusza to świat przestaje istnieć....
Chyba tylko takie zazdrośnice zwracają uwagę na takie rzeczy. Naprawdę, broda jest kiepska? Litości. A nawet jeśli to takie drobne wady dodają seksapilu (patrz chociażby młoda Beatrice Dalle i jej szpara między zębami, to samo z Madonną).

Sumire_x3

Dlatego mówię że jest ładna. Jednakże nie jest to typ urody który jest totalnie powalający i zniewalający
Tak więc ładna ale nie piękna. Niczego jej nie zazdroszczę, nie jestem jakąś zazdrośnicą gdyż lubię Shakirę i jej utwory ale potrafię dostrzec w niej to co inni w niej nie widzą i tyle.

nudecroft

Nie po raz pierwszy widzę Cię na tym portalu krytykującą piękne kobiety, stąd wniosek, że musisz mieć kompleksy,
A tak swoją drogą, wymienisz co najmniej 6 kobiet, które Twoim zdaniem są ''powalające i znewalające''?

Sumire_x3

Ze znanych kobiet to Donna Dixon ale to kiedyś bo teraz jest stara i brzydka ale kiedyś była zniewalająca (Patrz film "Szpiedzy tacy jak my") Poza tym z takich naprawdę ładnych dziewczyn to Alexzandra Johnson ale to też kiedyś gdyż teraz już nie jest tak ładna jak 3 lata temu. Natomiast widziałam naprawdę prawdziwe piękności (osoby znane mi z widzenia) choćby z mojego dawnego liceum.

Czemu od razu wnioskujesz że mam kompleksy? Nie krytykuje tych kobiet tylko widzę w nich to czego inni nie potrafią w nich dostrzec. No w pewnym sensie jest to krytyka ale krytyka uzasadniona.

nudecroft

Tylko 2? Nie znam tych dziewczyn, ale sprawdziłam w Google. Ładne, ale bez porównania do Shakiry.
No rzeczywiście, argument z brodą Shakiry to krytyka uzasadniona. Szkoda, że o kształcie paznokci nie wspomniałaś.
Sądząc po Twoich wypowiedziach jesteś heteroseksualna, a więc nie patrzysz na kobiety pod tym kątem, co hetero faceci, lesbijki i biseksualiści. Oczywiście, bo tylko hetero dziewczyna doszukałaby się takich drobnych mankamentów.

Sumire_x3

No bo jestem hetero ale nie bardzo wiem co to ma do rzeczy? Bo potrafię ocenić czy ktoś posiada urodę a kto nie i nie zależnie czy jest facet czy babka. To tak jak mój ojciec jest stuprocentowo heteroseksualnym facetem a mimo to potrafi ocenić czy facet jest przystojny czy nie.

nudecroft

Napisałam, co to ma do rzeczy, a nie lubię się powtarzać. Ma, wiele. Bo nie patrzysz na kobiety w ten sam sposób i doszukujesz się najdrobniejszych wad.

Sumire_x3

No właśnie bardzo dobrze jak jest dużo osób takich jak ja czyli patrzących na świat, na ludzi bardziej krytycznie. Wówczas takich człowiek (bardziej krytycznie nastawiony) dobiera sobie za partnera osobę naprawdę piękną i tak o to oboje, kobieta i mężczyzna dobrali się perfekcyjnie bo on piękny i ona piękna, w ten sposób potomek z takiego związku też będzie piękny bo odziedziczył geny po ojcu i matce. Im więcej takich ludzi co mają świetny gust tym więcej pięknych ludzi na ziemi, przemyśl to.

nudecroft

What drug r u on?

Rozumiem, że uważasz się za tę piękność. Chyba trochę za wysokie mniemanie o sobie masz panienko. Jeślibyś miała ustawione swoje zdjęcie na avatarze to wtedy mogłybyśmy dyskutować.
Z takim podejściem ciężko Ci będzie znaleźć faceta, ale życzę szczęścia.

Sumire_x3

Na razie radzę sobie i to całkiem nieźle.

nudecroft

A co jeśli to dziecko odziedziczy urodę po dziadkach, którzy nie byli piękni? :0 Bo zazwyczaj nie dziedziczy się cech tylko po rodzicach.

Elysee

No trudno określić bo zasadniczo urodę dziedziczy się po rodzicach. Trzeba by było spytać biologów albo po prostu naukowców od biologii. Zapewne dowiedziałbyś się dużo ciekawych rzeczy od nich.

nudecroft

Uśmiałam się za wszystkie czasy, czytając twoje wypociny. Naprawdę długo nie chciałam używać tego słowa, ale jesteś po prostu bezdennie głupia. Współczuję ci takiego myślenia, które wcale nie jest "krytyczne" jak to sama ujęłaś, tylko zwyczajnie ograniczone. Bieda umysłowa, że aż boli.

furodo

Sama jesteś bezdennie głupia. To że widzę coś czego ty nie dostrzegasz to znaczy że jestem głupia? Bieda umysłowa to jesteś ty. Nie wiem czego ty się mnie czepiasz? Czepiaj się kogoś innego a nie mnie bo nie masz powodu ani żadnego argumentu przeciwko mnie. Napisz w takim razie który mój post ci się nie spodobał i gdzie napisałam coś niezgodnego z prawdą.

nudecroft

Jeeeezu, koleżanko, słyszałaś kiedyś wyrażenie 'piękno jest rzeczą względną'?

karol13807

Wiem że piękno jest względne, jednakże są pewne utarte kanony piękna, pewne sztywne kryteria wg których się ocenia i wtedy wówczas piękno przestaje być względne i wówczas można powiedzieć że jedno jest brzydkie a drugie piękne.

nudecroft

Zlituj się! Piękne jest to, co się komu podoba, a nie to, co ty i twoi eksperci twierdzą, więc przestań się już ośmieszać.

nudecroft

Ale Ty wiesz, że to co własnie napisałaś jest sprzeczne, nie?

karol13807

Oj tam, czepiasz się.

nudecroft

Ale, bo wiesz o co chodzi, Twój argument staje się bezwartościowy, jeżeli jego pierwsza część przeczy drugiej.

karol13807

No dobra w takim razie jego druga część jest ważniejsza czyli to co piszę po pierwszym przecinku i dalej.

karol13807

Nie doszukuj się u mnie na siłę błędów bo każdy ma do nich prawo, do błędów.

nudecroft

Nie doszukuję się na siłę, zdanie jest po prostu nielogiczne i każdy to zauważy. Kończę to, bo ta dyskusja nie ma sensu, ale mam nadzieję, że jesteś na tyle ładna, żeby spełniać swoje chore wymogi, bo nie masz nic poza tym.

karol13807

No ja już dawno skończyłam, to ty to ciągniesz.

nudecroft

Dla mnie jest wręcz przeciwnie!!! :D Teraz wygląda DUUUUŻO LEPIEJ ^^ Takie jest moje zdanie;)

NickManu333

Zgadza się to twoje zdanie :) Obiektywnie rzecz ujmując ona źle nie wygląda ale daleko jej do urody polskich dziewcząt które są najpiękniejsze na świecie.

nudecroft

Dla mnie na pierwszym miejscu są latynoski ;D A Polki zaraz po nich :)))

NickManu333

Spox ; )