Steven Spielberg

Steven Allan Spielberg

8,1
27 203 oceny pracy reżysera
powrót do forum osoby Steven Spielberg

Podobno Spielberg miał kręcić pełnometrażową animację na podstawie tego komiksu. Mało tego, drugą miał nakręcić Peter Jackson. Wie ktoś może coś na ten temat więcej ode mnie?

Thommy

Narazie nic o tym projekcie wiecej niewiadomo niż to co ty tu napisałas :D ale raczej te filmy powstaną bo i PJ i SS podpisali kontrakty na te filmy :D

pozdro

BradMan

Zapewne wielu z Was zna przygody komiksowego Tintina, będącego wytworem wyobraźni Georgesa Remi. Jak donosi serwis SnitchSeeker Steven Spielbierg i Peter Jackson postanowili zająć się przeniesieniem przygód rysunkowego bohatera na plan filmowy! Zajmą się oni kręceniem dwóch pierwszych części trylogii. Krążą pogłoski, że w postać głównego bohatera wcieli się nie kto inny, jak znany nam z roli Rona Weasleya Rupert Grint! Film ma powstać pod koniec 2009 roku, a Rupert ma zagrać tytułowego detektywa, któremu towarzyszy piesek Mimi.

http://black-hair-stylejylbfha.blogspot.com/2007/09/rupert-grint-to-play-tintin- in-upcoming.html

BradMan

Uno, pomyliłeś mnie z kobietą:P
Primo, wybór Grinta mnie nie przekonuje i mam nadzieję, że wezmą do tej roli kogoś innego.

Thommy

to pomylenie to tylko literówka :D hehe :D idzie poznac po nicku ze jestes chłopakiem :D ale i tak sorki :D

pozdroo:D

BradMan

Andy Serkis, znany wszystkim doskonale jako Gollum z "Władcy Pierścieni", zagra w kolejnej wysokobudżetowej trylogii. Będzie to "Tintin" przygotowywana przez Stevena Spielberga i Petera Jacksona. Aktor miałby się wcielić w postać kapitana Haddocka (Baryłki).

Obrazy zostaną zrealizowanej w technologii 3D motion capture, którą znamy chociażby z filmu "Beowulf". Każdy z reżyserów zrealizuje po jednym epizodzie. Prace na planie rozpoczną się we wrześniu przyszłego roku. Obraz powstaje dla wytwórni DreamWorks. Nad scenariuszem pracuje Steven Moffat.

"Tintin" bazuje na jednej z najsłynniejszych europejskich serii komiksowych "Przygody Tintina", której autorem jest Belg Georges Remi publikujący pod pseudonimem Hergé. Bohaterem serii jest reporter, który podróżuje po świecie w poszukiwaniu kolejnych ciekawych historii. W przygodach towarzyszą mu zawsze pies Miluś, kapitan Baryłka i wiele innych postaci. Pierwszy raz Tintin pojawił się na łamach magazynu 'Le petit vingtiem' w styczniu 1929 roku. Komiksy z jego przygodami zostały przetłumaczone na ponad 50 języków świata.