Podobno Spielberg miał kręcić pełnometrażową animację na podstawie tego komiksu. Mało tego, drugą miał nakręcić Peter Jackson. Wie ktoś może coś na ten temat więcej ode mnie?
Narazie nic o tym projekcie wiecej niewiadomo niż to co ty tu napisałas :D ale raczej te filmy powstaną bo i PJ i SS podpisali kontrakty na te filmy :D
pozdro
Zapewne wielu z Was zna przygody komiksowego Tintina, będącego wytworem wyobraźni Georgesa Remi. Jak donosi serwis SnitchSeeker Steven Spielbierg i Peter Jackson postanowili zająć się przeniesieniem przygód rysunkowego bohatera na plan filmowy! Zajmą się oni kręceniem dwóch pierwszych części trylogii. Krążą pogłoski, że w postać głównego bohatera wcieli się nie kto inny, jak znany nam z roli Rona Weasleya Rupert Grint! Film ma powstać pod koniec 2009 roku, a Rupert ma zagrać tytułowego detektywa, któremu towarzyszy piesek Mimi.
http://black-hair-stylejylbfha.blogspot.com/2007/09/rupert-grint-to-play-tintin- in-upcoming.html
Uno, pomyliłeś mnie z kobietą:P
Primo, wybór Grinta mnie nie przekonuje i mam nadzieję, że wezmą do tej roli kogoś innego.
to pomylenie to tylko literówka :D hehe :D idzie poznac po nicku ze jestes chłopakiem :D ale i tak sorki :D
pozdroo:D
Andy Serkis, znany wszystkim doskonale jako Gollum z "Władcy Pierścieni", zagra w kolejnej wysokobudżetowej trylogii. Będzie to "Tintin" przygotowywana przez Stevena Spielberga i Petera Jacksona. Aktor miałby się wcielić w postać kapitana Haddocka (Baryłki).
Obrazy zostaną zrealizowanej w technologii 3D motion capture, którą znamy chociażby z filmu "Beowulf". Każdy z reżyserów zrealizuje po jednym epizodzie. Prace na planie rozpoczną się we wrześniu przyszłego roku. Obraz powstaje dla wytwórni DreamWorks. Nad scenariuszem pracuje Steven Moffat.
"Tintin" bazuje na jednej z najsłynniejszych europejskich serii komiksowych "Przygody Tintina", której autorem jest Belg Georges Remi publikujący pod pseudonimem Hergé. Bohaterem serii jest reporter, który podróżuje po świecie w poszukiwaniu kolejnych ciekawych historii. W przygodach towarzyszą mu zawsze pies Miluś, kapitan Baryłka i wiele innych postaci. Pierwszy raz Tintin pojawił się na łamach magazynu 'Le petit vingtiem' w styczniu 1929 roku. Komiksy z jego przygodami zostały przetłumaczone na ponad 50 języków świata.