Steven Spielberg

Steven Allan Spielberg

8,1
27 203 oceny pracy reżysera
powrót do forum osoby Steven Spielberg

Jest pan jednym z najlepszych w swoim fachu ale fajnie by było teraz zamiast obsmarowywać Polaków jak to było w Liście Schindlera zrobić film o bohaterstwie Warszawiaków i ich poświęceniu. Taka historia zasługuje na przelanie na złoty ekran.
Polska ma wspaniałą historię, ale sąsiadów do d....

Dominfilmfan

A nie uważasz, że to raczej my powinniśmy robić filmy o swoich chwalebnych chwilach?

Sqrchybyk

My nie umiemy robić takich filmów. Lepiej jak by to zrobił ktoś z Hollywood, ktoś kto się na tym zna i ma wpływy i dobrą opinię.
Nie musi to być Spielberg i fajnie by było gdyby zagrał jakiś znany aktor amerykański lub angielski o i oczywiście film po angielsku wtedy do większej publiki trafi.

Dominfilmfan

Zgadzam się z przedmówcą, niestety polska mentalność i zakorzeniony "romantyzm" zbulwersowały by się na samą myśl o filmie o polskich chwalebnych czynach przedstawionych po angielsku. Takie czasy zero dystansu, życie przeszłością, usprawiedliwianie porażek i pamiętanie wsze czasy rzadkich sukcesów to jest właśnie Polska.

Arz hce mi sie pisać z błendami...

trzyczwarte

wkurzają mnie goście co specjalnie robią błędy i myślą że są git.

Dominfilmfan

Ja tam wierzę, że taki Krauze potrafiłby zrobić taki film. Inna sprawa budżet...

Sqrchybyk

On by potrafił zrobić a kto by potrafił zagrać?

trzyczwarte

Chyra na pewno.

Sqrchybyk

szyc szeregowego