Summer Glau

Summer Lyn Glau

7,5
2 208 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Summer Glau

chyba jej nie doceniają... Zawsze gra albo czubków (jak Rizer Tam w Serenity i Firefly albo Tess Doerner w 4400) albo roboty (Cameron w TSCC) czy ogólnie takie dziwne postacie jej dają... fakt że sceny walki z nią to arcydzieło ale może powinna dostać jakąś "normalną" rolę, co o tym myślicie ?

tomekszy

raczej, jak już "przyzwyczaimy" się do jakiegoś aktora, wykreujemy sobie w głowach jego obraz i.... chodzi mi o to, że jak Statham grał w filmach akcji, to nie mogę go sobie wyobrazić w komedii romantycznej. Po prostu sprawdził/a sie w filmach akcji i tego chyba powinna się trzymać, bo jej to wychodzi wyśmienicie :) PS. Możesz powiedzieć, w którym odcinku/serii serialu 4400 grała Summer? :D

karoltom_mt

też racja, ale z drugiej strony Glau nie grała w aż tylu filmach, poza tym w Initiation of Sarah jej rola była zupełnie zwykła. De facto poza tymi 3 serialami i filmem który wymieniłem nie odgrywała jakichś bardziej znaczących ról, więc jej obraz w głowie oglądających nie jest jeszcze tak wyraźnie wykreowany.

Summer grała w kilku pierwszych odcinkach drugiej serii 4400, i później pojawiała się kilka razy w następnych ale warto zobaczy cały serial - jest naprawdę niezły i wciąga.

I jeszcze infromację z imdb

"The 4400" (8 episodes)
Wake-Up Call (5 June 2005) - Tess Doerner
The Ballad of Kevin and Tess (30 July 2006) - Tess Doerner
Terrible Swift Sword (20 August 2006) - Tess Doerner
Fifty-Fifty (27 August 2006) - Tess Doerner
The Wrath of Graham (17 June 2007) - Tess Doerner
Daddy's Little Girl (12 August 2007) - Tess Doerner
Ghost in the Machine (26 August 2007) - Tess Doerner (voice) (uncredited)
Tiny Machines (9 September 2007) - Tess Doerner

niestety nie podali która to seria, tylko nazwami odcinków ale dla chcącego nic trudnego :)

tomekszy

oglądałem cały serial 4400, ale chciałbym sobie jeszcze obczaić, jaką grała rolę, bo jakoś jej nie kojarzę :)

AAA... już wiem... grała tą obłąkaną laskę, która narysowała nadajnik :D To już wiem. Ale tam nie była tak seksowna, jak w terminatorze... dlatego pewnie nie zapadła mi w pamieci :)

tomekszy

Podoba mi się w Cold Case gdzie zagrała skromną role jako Paige Pratti i ta scena z zastrzeleniem az mi było szkoda. Podoba mi tez w TSCC ale rola River Tam w Firefly/Serenity to jest najlepsze moim zdanie.

lucan2

Mi najbardziej podobała się w terminatorze, bardzo seksowna co od Firefly ściągam aktualnie ale już trzy odcinki zobaczyłem i także bardzo fajna rola Summer. Jeszcze muszę koniecznie zobaczyć 4400 II sezon, pierwszy widziałem i nawet spoko.

nexus0

Serenity oglądałem ale Firefly jeszcze mi się nie udała obejrzeć w 4400
grała fajną postać tylko czemu całowała się z tym starym w Dowodach
Zbrodni zamordowali bidulkę :( ale za to w Jednostce w prawdzie
widziałem tylko fragmenty z nią grała niezłą Bad Girl urocza w Mamucie w
Angelu pokazuje kunszt baletowy i rosyjski akcent w BBT przezabawna The
Initiation of Sarah też jeszcze nie oglądałem ale po fotkach prezentuje
się tam bardzo okazale

Kamil85

The Initiation of Sarah oglądałem 2 razy, pierwszy raz leciało na Cinemax rano i była powtórka na Cinemax2 chyba o 16:25.
Swoją drogą fajny film, no z gatunku horror, thiller.

Podobało mi się jak Lindsey przeszła przemianę potem wszystkim na jej widok szczeny opadły hehe.

Tylko końcówka była dziwna...