Tim BurtonI

Timothy Walter Burton

8,3
23 208 ocen pracy reżysera
powrót do forum osoby Tim Burton

Sam już nie wiem jak to komentować, dlatego podam po prostu grafikę, która mówi o tej sytuacji więcej niż 1000 słów:
http://fraa.blox.pl/resource/Epic_Facepalm_by_RJTH.jpg

Nie wliczając Eastwooda i Tarantino (bo to także aktorzy) Burton ma miażdżąca przewagę w liczbie głosów, względem innych reżyserów. Więc tłumaczę tą sytuacje tym, że kilku osobom się nudziło i założyło kilka tysięcy kont, aby wepchnąć go na pierwsze miejsce. Jeśli nie, to Polacy mają naprawdę fatalny gust (pisząc "Polacy", miałem na myśli dzieciarnie na filmwebie)!

PS: Nie twierdze, że Burton jest złym reżyserem... Ale Jeśli taki gigant jak Hitchcock jest na 13, a mistrz Scorsese na 22 to gdzie powinien być Burton?

Juby_

"Ale Jeśli taki gigant jak Hitchcock jest na 13, a mistrz Scorsese na 22 to gdzie powinien być Burton?"

Z Hitchcockiem się zgadzam, dla mnie będzie on zawsze numerem 1. Jest on dla mnie ojcem dobrych filmów. Jednak Scorsese... dla mnie nic innego jak masówka w której znalazło się KILKA bardzo dobrych pozycji, reszta jest bo jest, ale jak dla mnie nie zasługuje nawet na miano MISZCZA. Dla mnie "mistrzem" jest Stanley Kubrick, który w swoim dorobku ma o prawie 3 razy mniej produkcji, ale za to powstawały z pasji, którą widać w jego filmach i sposobie prowadzenia produkcji.

PS: Wyrażam jedynie własną opinię opartą na własnym poczuciu dobrego czy też złego smaku. Nie zniżę się jednak do Twojego poziomu by zamiast rzeczowej argumentacji napisać, że masz fatalny gust bądź też należysz do Filmwebowej dzieciarni. Pomimo odmiennego gustu i sprzecznych opinii szanuję Twoje zdanie.

Juby_

sprawa jest prosta- jak komuś nie pasują filmy Burtona to nie musi ich oglądać :) krytyka powinna być konstruktywna, a oburzanie się rankingiem na portalu takim jak ten, gdzie oprócz ludzi którzy mają coś sensownego do powiedzenia pełno jest wielkich, pożal się Boże, "krytyków filmowych", konstruktywną krytyką zdecydowanie nie jest :) ogólnie oceny z tego portalu traktuję z dużym przymrużeniem oka. i Koledze też polecam, chyba, że nie ma w życiu poważniejszych problemów niż ten, na której pozycji w rankingu filmweb'u jest Tim Burton.
osobiście cenię tego reżysera, ale zgadzam się z tym co ktoś wyżej napisał. jego filmy nie są dla każdego. ja lubię te klimaty i dla mnie jest on numerem 1., a podkreślam, że może nie mam na karku nie wiadomo ilu lat, ale gimnazjalistką też już od dawna nie jestem :) każdemu się co innego podoba i szanujmy się nawzajem. a zarzut, że za często pracuje z Elfmanem, Deppem czy Bonham Carter też uważam za bezpodstawny. skoro ich współpraca dobrze się układa, a jej owocem jest kilka naprawdę dobrych filmów, to czemu nie?
aczkolwiek, gratuluję udanej akcji, Burton spadł na 3. miejsce, hurra hurra! :D

Juby_

Już nie jest pierwszy, Kieślowski go przeskoczył.