Władysław Pasikowski

7,5
5 717 ocen pracy reżysera
powrót do forum osoby Władysław Pasikowski

Panie Władysławie dlaczego dotąd nie nakręcił Pan "Psów 3" ???
To tragedia mojego życia ,kocham pierwszą i drugą część ...

Mógłby Pan też coś nakręcić o naszych żołnierzach w Afganistanie ...

Jacques_Mesrine

Psy 3? Moim zdaniem fabuła musiałaby być bardzo naciągana. Nie twierdze, że byłby to zły film ( tego nie mogę wiedzieć ), ale nijak nie łączyłby się z głównym motywem, którym jest życie byłego UBeka. Już 2 - ka powinna być nakręcona pod innym tytułem, bo nijak ma się poprzednika. Co nie znaczy, że mi się nie podobała.

krzychun

Jeśli chodzi o tytuł to masz trochę racji .Natomiast "Psy II" jest kontynuacją losów Franza stąd również kontynuacja jeśli chodzi o tytuł . Myślę ,że trzecią część Psów można by osadzić w dzisiejszych realiach .Wiadomo ,że Franz miał syna .Można by stworzyć wątek ojca ratującego syna z jakichś opresji .Można by wmieszać tam trochę polityki ,wykorzystać trwającą misję w Afganistanie ...

Jacques_Mesrine

Baldzo cenie Pana Władka jako reżysera i lubie Jego filmy, ale uważam, że jako twórca filmowy ma jeden mankament - to wszelkie sceny batalistyczne. Sztandarowy przykład to Demony wojny wg Goi. Nie mogę przetrawić tych wszystkich strzelanek zarówno w Demonach jak i w Reichu, Operacji Samum itd. I te zwolnienia akcji, które niewiadomo czemu mają służyć? A może pora pomysleć o operatorach takich jak Sławomir Idziak i wykorzytać ich doświadczenia przy kręceniu tego typu filmów i scen?

jacek1_marciniak

Racja w Reichu nie popisali sie(jest taka sacena to nawet kolesiowi widac worek z ala'krwią - zenada, ale czego nie robi sie dla p. Baki i Bogusia obejrzalem i ogolnie jak polski realia film moze byc), Operacja Samum to chyba jedyny film ktorego nie moge obejrzec bez piwa, paluszkow i gazety beznadziejny jak dla mnie...ale Demony wojny wg Goi to chyba najlepszy tego typu polski film - moze dlatego ze nie powstaja inne o podobnej tematyce...ale dla mnie rewelacja... pozdrawiam Major Keller :)"co masz w ręku czy to wiadro?"

Jacques_Mesrine

jeśli Pasikowski nie zrobił Psów 3 w latach 90 to w tych niech już tego nie robi bo wyjdzie TVNowskie zjebane kolorowe kurewstwo ... poza tym Pasikowski stracił 6 zmysł geniuszu , ma 3 wspaniałe filmy w dorobku , PSY , PSY2 i KROLL i to będzie zawsze święta trójca kina sensacyjnego w Polsce i trójca jednych z najlepszych kultowych polskich obrazów.

Jacques_Mesrine

Czekam na Kolejny film mam nadzieję ze coś Pan Nakręci Panie Władysławie za poprzednie filmy poprostu dzięki