Witam Napisałem 1 wersje petycje do PISF sprawie Pasikowskiego i chce prosić was o to żebyście mi pomogli w tej sprawie
Do Zarządu PISF i Pani Agnieszki Odorowicz
Piszę do Państwa w sprawie traktowania reżyserów przy dofinansowywaniu ich produkcji, chodzi mi tu konkretnie o Władysława Pasikowskiego który jest przez was traktowany jak reżyser 3 ligowy nie warty żadnej uwagi tylko dlatego że ma odwagę poruszać się w sposób swobodny w tematach trudnych, np. film Kadisz który Pasikowski chciał zrobić nie dostał dofinansowania dlaczego ? bo nie był nudnym filmem historycznym który był by idealny bo szkoły by na niego poszły ? Tylko Pasikowski podszedł trochę inaczej do tematu i co jest od razu gorszy ? To jest Absurd, Kolejny film Pasikowskiego Stankiewicz, no tej sytuacji to ja już nie rozumiem, przecież Pan Pasikowski złożył wniosek o dofinansowanie większe a dostał mniej niż dostał więc proszę mi powiedzieć skąd to zdziwienie Pani, Pani Agnieszko ? ze zdjęcia jeszcze nie ruszyły ?, No chyba reżyser lepiej wie ile budżetu potrzebuje na zrobienie filmu ?. To z czego państwo robicie wadę Pana Władysława w oczach widzów będzie zaletą bo umie opowiadać trudne historię w łatwy do przyjęcia sposób a jednocześnie ciekawy, Ludzie domagają się powrotu Pasikowskiego na Polską scenę filmową i sam Pasikowski też chcę wrócić więc czemu zabraniacie mu tego ??. Waszą aktualną politykę można porównać do CENZURY, Co jest czymś NIEDOPUSZCZALNYM w wolnym Demokratycznym Kraju. To już komunistyczna Cenzura pozwalała artystą na więcej niż Wy. Jeżeli wasza Polityka się nie zmieni wobec pana Pasikowskiego się nie zmieni i nie przestaniecie cenzurować Polskiego kina to żądam podania się całego Zarządu PISF i Pani Odorowicz do Dymisji !