6,6 113 tys. ocen
6,6 10 1 113086
5,3 13 krytyków
Świat według Kiepskich
powrót do forum serialu Świat według Kiepskich

1. Początek, stare dobre "kiepskie":d Ekipa w całości w najlepszej formie
2. Odejście Waldusia, wprowadzenie ZIOMKA(który na szczęście zniknął z serialu) poziom serialu spada lecz zdarzają się lepsze odcinki(np biurokracja)
3. Śmierć Śp. Pani Krystyny, bez tej postaci serial dużo traci.
4. Oparcie serialu na prymitywnych bluzgach i dialogach typu: co mnie to gówno obchodzi, zasadził Panu ktoś kiedyś kopa itp.\zmiana reżysera i rekwizytów( sławny pedalski sweterek Ferdka pomalowany korytarz)
4. Próba kreowania serialu na :pseudomądry" z koniecznością refleksji ( co oczywiście było mydleniem oczu.Po pewnym czasie serial wraca do bluzg.
5. Powrót Waldusia. Wielkie rozczarowanie, to nie jest ten sam cycu:) Jednak postać przyszłej małżonki budzi we mnie sympatie, doskonale dobrana do Waldusia:)

ocenił(a) serial na 10
marcoxp1233

Ja bym widział inny podział:
1.Okił Khamidow
2. Patryk Yoka

Powiem tak, nawet najsłabsze odcinki Okila były lepsze od tych autorstwa Yoki.

użytkownik usunięty
marcoxp1233

Najlepsze są dwa ostatnie sezony w reż. Okiła. tj. 6 i 7 bodajże ,czyli odcinki m.in. "Ciucholand", "Ogór", "Zakazane piosenki", "Kicha kręcona", "Puste butle", "Bob", "Skok", "Lądek Zdrój", "Wezyr". Nie przepadam specjalnie za starymi odcinkami, lubię jak za scenariusz odpowiadają Sobiszewscy i Yoka, ponieważ oglądałem ostatnio odcinek napisany przez Okiła Khamidowa i Marcina Konika i byłem mocno rozczarowany, głównie poziomem dialogów. A za najgorszy okres serialu uważam lata 2002-2004. teraz jest w miare ok. Tzn serial jest bardzo równy - wiadomo czego się można spodziewać.