W odcinku ,,Z odzysku" (259) listonosz Edzio zostaje zwolniony z pracy na poczcie i od tej pory zajmuje się zbieraniem starzyzny. Helena oddaje mu beret swojego męża, Mariana, a Halina oddaje mu lampę ze swojego salonu. I teraz błędy:
1. Od odcinka 260 widzimy, że lampa z salonu Kiepskich stoi z powrotem na swoim miejscu, choć wcześniej została oddana przez Halinę.
2. Od odcinka 260 widzimy, że Paździoch nadal ma swój beret, choć wcześniej został on oddany przez żonę mężczyzny.
3. Od odcinka 261 widzimy, że Edzio wciąż pracuje jako listonosz, choć wcześniej został zwolniony.
Odcinek 262:
Ferdek mówi, że wartę przy Elvisie jako pierwszy będzie pełnił Marian, po nim Boczek, w godzinach 3:00-10:00, a po Boczku on sam.
I oto 3 błędy:
4. O godzinie 3:00, gdy Boczek powinien zmienić Mariana widzimy, że przychodzi Ferdek, który budzi Mariana i mówi, że teraz jego kolej, choć wcześ-niej mówił coś zupełnie innego.
5. Ferdek pilnuje Elvisa przez zaledwie kilka minut, a nie jak to wcześniej ustalali po 7 godzin.
6. Boczek przychodzi pełnić wartę dopiero przy Elvisie po Ferdku, a nie po Marianie jak to było ustalane. Miał przyjść o godzinie 3:00 i pilnować go do 10:00, a widzimy, że gdy przychodzi jest już rano.
Tyle błędów w tych odcinkach zauważyłem, choć możliwe, że było ich więcej. Mam nadzieję, że się nie pomyliłem. :)
1,2 i 3. To sitcom, jego odcinki nie są ze sobą związane i nie muszą tworzyć całości. Co do 4,5 i 6 nie pamiętam dokładnie, ale skoro jest tak jak piszesz, to są błędy w scenariuszu.
No niby tak, sitcomy już tak mają, ale ja właśnie nie lubię takich niedociągnięć. Niby w fabule nic nie zmieniają, ale ja to traktuję jako błędy.
Mnie osobiście wnerwia nieścisłość z odcinka "Zerwane więzi", z którego wynika, że rodzina Kiepskich to tylko wujek Władek i kuzyn z Mongolii, a to jest sprzeczne z kilkoma, jeśli nie kilkunastoma odcinkami, np. w odc. "Stypa" do Kiepskich przybyła liczna rodzina z całej Polski, całkowicie też pominięto wujka Staśka z USA, wspominanego wielokrotnie, nawet główny bohater odcinka "Chłopaki Okej" (jednego z najlepszych w historii, "Zerwane więzi" go przekreślają), pominięto też Ziomka (bratanek Ferdka, pojawił się w serialu kilkakrotnie po odejściu Waldka) i rodzinę z Kazachstanu (odc. "Kazachstanskije wieczera").
tez mnie to wkurza. ej ale najlepsze jest to, ze caly czas sa inne widoki z okien :D glupio, ze zmienili kolor drzwi z rozowego na bialy kibelka. szkoda, ze wlasnie te odcinki nie tworza calosci. Ferdas dokladnie wyjal mi z ust to co mam na mysli. w ogole przeciez Ferdek mial kase z ciapciakow no i co? nie zachowali tego, nie widac, ze zostaly jakies pieniadze. szkoda.
Najlepsze jest to, że był raz pokazany prawdziwy widok z okna w odc. "Zrób sobie babkę", tworzony jeszcze w kamienicy. Sam nie wiem po co oni go co odcinek zmieniają.
Szczerze mówiąc to tych odcinków, które wymieniłeś (oczywiście oprócz ,,Zerwanych więzi") akurat nie widziałem, ale za to w innych odcinkach jest wspominane o ich rodzinie, nie tylko o wujku Władku. Mnie nie też się ten odcinek nie podobał, no ale cóż, nic na to nie poradzimy. Jeśli chodzi o odejście Waldka to też mi się nie podobało to, że tak nagle zniknął. Mogli poświęcić chociaż jeden odcinek na wyjaśnienie jego odejścia, pokazanie jego wyjazdu albo chociaż jakieś logiczne wytłumaczenie. A tak, przez ponad 150 odcinków nie wiedzieliśmy co się z nim działo.
Walduś odchodził dwa razy. Podczas 1 przerwy (136-154) wyjaśniono w odc. "Sponsor", że wyjechał pracować do wujka do USA, skąd przysłał pocztówkę. Jednak podczas 2 przerwy (191-352) była cisza, chyba nawet zapomniano, że tak postać jak Waldek w ogóle istniała (np. w odcinku "Mięso" Ferdek i Halinka ustalili datę ślubu wyłącznie na postawie wieku Mariolki, Waldka zignorowano).
Tej pierwszej przerwy nie pamiętam, bo jeśli chodzi o te odcinki, to chyba ich nie oglądałem.
No i jeszcze jedno. W odcinku 261 (,,Dom kultury") pojawia się kolejny błąd - nie ma czegoś takiego jak rozmiar XXM, jest tylko M.
po pierwsze szkoda ze juz nie nagrywaja normalnie na dworzu :D nie widzialam chyba tego prawdziwego widoku albo nie pamietam, nawet nie pamietam od kiedy ogladam kiepskich, od zawsze tak jakos. tez zobaczcie ze aktorzy ci sami grali wiele rol - co wiecej to mamy na wikipedii. wujek wladek w odcinku o budowlancach zyje, mimo ze gra inna postac, no to troche glupio - w "tamten świat" umarł. jolasia grala jako kasia i inne osoby - w telewizji uczesticzka show "kasia" z basią. Krzysztof Dracz wystepowal od 2002 jeszcze pamietam i co? na wikipedii jest 8,2 linijek jego ról. Michał Milowicz na 100% nie gral tylko elvisa presleya a tego na wikipedii nie ma. badura w telewizji jako ten ksiądz z ziarna rozwalił system hahahaha (rowniez nie ma). fajnie by bylo gdyby nie nagrywali z greenboxami (raczej blue, oni je stosują a o zielonych nie wiem. to ni jest wazne) tylko w prawdziwych okolicznosiach ale przez to serial wyglada bardziej kiczowato i smieszniej. musieliby duzo czasu poswiecic. odchodzac od tematu, ktos zauwazyl ze w 2013 sa coraz gorsze tzn. to nie ten klimat, oswietlenie, zmienione kolory? spaprali az tego nie mam ochoty ogladac. wole te z 2007. chce rozowe drzwi kibelka, po jakiego grzyba oni je zmieniali niby? to nie ci sami kiepscy z tym oswietleniem, inaczej kameruja no i gdyby ich tam nie bylo to bym pomyslala ze jeden a nawet kuchnia nie kiepskich. chyba zniknela im pralka. deklaruje, ze nie mam zamiaru tego ogladac. dziwne, ale budzi we mnie lęk to oswietlenie :D kojarzy mi sie to z brzydka kamienica. wczesniej zupelnie pozytywnie. doszlam do wniosku ze najlepiej wygladalo to wszystko w 2009 roku.
Mariusz Czajka, Dominika Kurdziel, Joanna Kurowska, Krystyna Dmochowska, Jerzy Mularczyk, Janusz Chabior... - oni też pojawiali się w serialu wielokrotnie i to prawie za każdym razem w zupełnie innej roli. Jeśli chodzi o mnie to najbardziej lubię odcinki z lat 2004-2007. A najnowszych odcinków nie oglądam w ogóle. :)
mi sie wtedy podobaly, jedyny mankament to brak kamery 16:9 ^^ scenariusze byly najlepsze, te do 2011 najwyzej da sie ogladac, reszte nie. posiadam poczucie, ze m jak milosc ma charakter jak kiepscy. nic tam sie nie zdieje, te odcinki sa bezplciowe hahaha. juz wiem dlaczego sa stare teraz, sa wakacje. 2013 mega lipa, pewnie przestana emitowac niedlugo ale oby te stare nie zniknely.
Spokojnie, ,,Kiepscy" są emitowani na tylu kanałach, że na pewno nie znikną. Nawet gdyby nie lecieli już na ,,Polsacie" to jest jeszcze przecież ,,Polsat 2" czy ,,ATM Rozrywka". ;)
Ja oglądam te nowe bo nie ma nic innego w tv , a mi sie podobają te odcinki do 2008
nie ogarniam, ze byli emitowani na pulsie. tak samo jak 13. posterunek na tvnie i chyba tez pulsie, niedawno wlasnie na pulsie znowu.
nigdy nie było emisji Kiepskich w telewizji Puls
Kiepscy byli emitowani na Polsacie, TV4, Polsacie 2, ATM Rozrywka i Polsacie zdrowie i uroda
aaa, to na tv4, sory. przez to mi sie pomylilo. polsat zdrowie i uroda wtf nawet nie slyszalam o takiej stacji nigdy.