Oto informacja prasowa na temat nowej, 14 serii. Emisja od 7 września, we środy o 20.00. radzę zwrócić uwagę na ostatnie zdanie.
Najbliższy sezon „Świata według Kiepskich” zaskoczy jak zwykle niecodziennymi sytuacjami. Ferdek pozna budowniczych autostrady A2 Karwowskiego i Maliniaka, a Walduś znów zajmie fotel przed rodzicielskim telewizorem. Nowe przygody bohaterów „Świata według Kiepskich” z pewnością ucieszą wielbicieli sitcomu obecnego na naszej antenie od 12 lat. Gdy wyobraźnia nie zna granic, a prawa fizyki i logiki przestają istnieć, najśmieszniejsza w Polsce grupa sąsiedzka znów może stanąć do walki o lepsze jutro. Odwołań do polskiej rzeczywistości i ważnych społecznie tematów w nowej serii „Świata według Kiepskich” nie zbraknie. Halina (Marzena Sztuka) pojedzie na strajk pielęgniarek do Warszawy i zapisze się do partii. Ferdek (Andrzej Grabowski) wraz z Paździochem (Ryszard Kotys) odkryją gaz łupkowy. Ponadto widzowie nadal będą mogli śledzić jak układa się małżeństwo Waldka (Bartosz Żukowski) i Jolasi (Anna Ilczuk). Para, kiedy jej mieszkanie zostanie zalane, wprowadzi się do Ferdka. Między teściem a Jolasią będzie mocno iskrzyć. Stary Kiepski nadal nie będzie potrafił znieść, że Walduś dał się Jolasi wciągnąć pod pantofel. Żona Waldka wraz z jego siostrą Mariolką (Barbara Mularczyk) w kamienicy przy Ćwiartki uruchomią solarium, do którego zawita celebryta – Krzysztof Ibisz. W nowych odcinkach nie zabraknie też zabawnych epizodów z udziałem Boczka (Dariusz Gnatowski) już z rodziną.
Czyżby Boczek miał się ożenić? Na pewno odświeżyłoby to formułę serialu. Oby jego żoną była ta aktorka co grała m.in. jego siostrę.
Mam nadzieję,że nie będzie to żona lecz najbliższa rodzina.
Mogłyby być niezła jajca z Wioletką i Pawełkiem.
Ślub Waldka jakoś przebolałem,ale ślub Boczka ?
To by było za wiele.
Serial nie potrzebuje "odświeżenia" formuły,przez 8 lat za Khamidova formuła niebyła zmieniana i było bardzo dobrze.
Yoka już się wziął za "odświeżanie" i mamy tego efekty...
GreenBox'y które za czasów Okiła były używane rzadko i to w celach humorystycznych,bo umówmy dość śmiesznie to wyglądało to teraz jest rutyna i 1/2 odcinka jesteśmy częstowani tą bądź co bądź tandetną technologią