Jestem bardzo ciekaw tego odcinka, wspomnienie zmarłej Krystyny Feldman, Od tego odcinka wiele zależy; jak będzie równie udany co te pierwsze dwa to sezon 17 można zaliczyć do udanych
odcinek nie przeszedł kolaudacji, czyli komisyjnego odbioru i teraz nanoszone są poprawki przez ATM.
W sprawie odcinka ''Kanalia'' zastrzeżenia miała Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji. Tematyka odcinka jest nieco religijna, więc zapewne doszukano się obrazy uczuć. Polsat musi teraz uważać, bo już wcześniej podpadł za PPV. Wygląda na to, że odcinek ''Kanalia'' zostanie ocenzurowany - jest to prawdopodobnie pierwszy w historii ocenzurowany odcinek Świata według Kiepskich.
Ocenzurowany? To jakieś wolne żarty:) Jestem zaskoczony ale nie dowierzam w to co piszesz
Wspomniałem o zastrzeżeniach KRRiT-u w sprawie odcinka ''Kanalia'', a przecież wśród komisji kolaudacyjnej jest przedstawiciel tego organu oraz o konsekwencjach, jakie może ponieść stacja telewizyjna po wyemitowaniu niezgodnego z zasadami koncesji materiału. Uwagę najpierw kieruje KRRiT do stacji telewizyjnej, a tejże do producenta serialu.